Een opdracht inleveren

Dit artikel is bedoeld voor leerlingen.

Je levert je werk online in Classroom in. Afhankelijk van het type opdracht en bijlagen zie je Inleveren of Markeren als klaar.

Opdrachten die je na de uiterste inleverdatum inlevert of markeert als klaar, worden gemarkeerd als te laat.

Belangrijk:

• Je kunt een opdracht alleen inleveren vóór de inleverdatum.
  • Als je een ingeleverde opdracht wilt bewerken, maak je vóór de inleverdatum het inleveren van de opdracht ongedaan. Breng je wijzigingen aan en lever de opdracht opnieuw in.

Een opdracht inleveren

Je kunt het volgende doen:

• Een of meer bestanden aan je opdracht toevoegen.
  • Foto's uploaden van een filmrol of met de scanoptie.
    • Met de scanfunctie kun je foto's combineren in één document, foto's bijsnijden of draaien en de belichting verbeteren.
  • Bestanden waarvan je eigenaar bent, kun je openen en bewerken in Google Documenten, Presentaties, Spreadsheets en Tekeningen, en dan toevoegen aan de opdracht.

Turn in an Assignment Using Google Classroom (iOS)

1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroepand thenSchoolwerk and thende opdracht.
  3. Tik op de kaart Jouw werk op Uitvouwen .
  4. Zo voeg je een item bij:
    1. Tik op Werk toevoegen.
    2. Selecteer hoe je het bestand wilt uploaden:
      • Toevoegen uit Drive
      • Camera
      • Scanner
      • Uploaden
      • Link invoegen
    3. Selecteer de bijlage of voer de URL in en tik op Toevoegen.
  5. Zo voeg je een nieuw document bij:
    1. Tik op Werk toevoegen and then Maak  and then Documenten, Dia's, Spreadsheets of Pdf.
      Tips:
      • Je kunt meerdere bestanden bijvoegen of maken.
      • Je kunt de app verlaten terwijl je een bestand uploadt.
  6. (Optioneel) Een bestand scannen
    • Open de Google Drive-app Drive
    • Tik rechtsonder op Toevoegen
    • Tik op Scannen Scan.
    • Maak een foto van het document dat je wilt scannen.
      • Het scangebied aanpassen: tik op Bijsnijden Bijsnijden
      • Foto opnieuw maken: tik op Huidige pagina opnieuw scannen Vernieuwen
      • Nog een pagina scannen: tik op Toevoegen  .
    • Tik op Gereed  als je klaar bent om het document op te slaan.
  7. (Optioneel) Als je een bijlage wilt verwijderen, tik je op Verwijderen .
  8. (Optioneel) Als je een privéreactie wilt toevoegen voor je docent, tik je op Privéreactie toevoegenand thenvoer de reactie inand thentik op Posten .
  9. Tik op Inleveren en bevestig dit.
    De status van de opdracht verandert in Ingeleverd.

Belangrijk: Als je een foutmelding krijgt wanneer je op Inleveren tikt, neem je contact op met je docent.

Een toetsopdracht inleveren

1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroepand thenSchoolwerk and thende opdracht.
  3. Tik op het toetsbestand en beantwoord de vragen.
  4. Tik op Inleveren.

Een opdracht markeren als klaar

Belangrijk: Opdrachten die na de uiterste inleverdatum worden ingeleverd of gemarkeerd als klaar, worden gemarkeerd als te laat, ook als je het werk eerder vóór de inleverdatum had ingeleverd.

1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroepand thenSchoolwerk and thende opdracht.
  3. Tik op de kaart Jouw werk op Uitvouwen
  4. (Optioneel) Als je een privéreactie wilt toevoegen voor je docent, tik je op Privéreactie toevoegenand thenvoer de reactie inand thentik op Posten .
  5. Tik op Markeren als klaar en bevestig dit.

De status van de opdracht verandert in Ingeleverd.

Inleveren van een opdracht ongedaan maken

Wil je wijzigingen aanbrengen in een opdracht die je al hebt ingeleverd? Maak het inleveren ongedaan, breng wijzigingen aan en lever het werk opnieuw in.

Belangrijk: Opdrachten die na de uiterste inleverdatum worden ingeleverd of gemarkeerd als klaar, worden gemarkeerd als te laat, ook als je het werk eerder vóór de inleverdatum had ingeleverd.

1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroepand thenSchoolwerk and thende opdracht.
  3. Tik op de kaart Jouw werk op Uitvouwen .
  4. Tik op Inleveren ongedaan maken en bevestig dit.
    Het inleveren van de opdracht is nu ongedaan gemaakt. Lever de opdracht vóór de uiterste inleverdatum opnieuw in.