Lämna in en hemuppgift

Den här artikeln riktar sig till elever.

Du lämnar in uppgifter online i Classroom. Alternativet heter Lämna in eller Markera som klar, beroende vilket slags hemuppgift det gäller och vilka bilagor det har.

Alla hemuppgifter som lämnas in eller markeras som klara efter slutdatumet markeras som sena.

Obs!

• Du kan bara lämna in en hemuppgift före slutdatumet.
  • Om du behöver redigera en hemuppgift som du har lämnat in kan du ångra inlämningen före slutdatumet, göra ändringarna och sedan lämna in igen.

Lämna in en hemuppgift

öppna och arbeta i filer i Google Dokument, Presentationer, Kalkylark eller Teckningar och bifoga dem i hemuppgiften.

Du kan

• bifoga en eller flera filer i hemuppgiften
  • ladda upp foton från kamerabilder eller med alternativet för skanning.
    • Med skanningsfunktionen kan du kombinera foton till ett enda dokument, beskära eller rotera foton och förbättra ljuset.

Turn In an Assignment Using Google Classroom (Android)

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen följt av Klassuppgifter följt av hemuppgiften.
  3. Tryck på Utöka på kortet Ditt arbete.
  4. Så här skickar du med en bilaga:
    1. Tryck på Lägg till.
    2. Tryck på Drive , Länk , Fil , Kamera  eller Spela in video .

Visas inte Drive-ikonen? Se Om Drive-filer med tidigare versioner av Android.

3. Välj bilagan eller ange webbadressen och tryck på Välj.

Obs! På mobila enheter med Android 7.0 Nougat kan du dra material från en annan app till Classroom om du har båda apparna öppna i läget för delad skärm.

5. Så här bifogar du ett nytt dokument:
    1. Tryck på Lägg till bilaga.
    2. Tryck på Nya dokument, Nya bilder, Nya arbetsblad eller Ny PDF-fil.
      • I nya dokument, presentationer eller kalkylark anger du dina uppgifter och trycker på Klar .
      • I en ny PDF-fil kan du kommentera eller rita. När du är klar trycker du på Mer följt avSpara.

Obs! Du kan bifoga eller skapa fler än en fil.

6. (Valfritt) Skanna en fil
    • Öppna Google Drive-appen Drive  .
    • Tryck på Lägg till  nere till höger.
    • Tryck på Skanna Scan .
    • Ta ett foto av dokumentet du vill skanna.
      • Anpassa skanningsområdet: Tryck på Beskär Beskär  .
      • Ta fotot igen: Tryck på Skanna om aktuell sida Uppdatera
      • Skanna en sida till: Tryck på Lägg till
    • Tryck på Klar  och spara det färdiga dokumentet.
  7. (Valfritt) Om du vill ta bort en bilaga trycker du på Ta bort och bekräftar.

8. (Valfritt) Om du vill lägga till en privat kommentar till läraren trycker du på Lägg till privat kommentar följt av skriv kommentaren följt avtryck på Lägg upp .
  9. Tryck på Lämna in och bekräfta.

Statusen för hemuppgiften ändras till Inlämnad.

Viktigt! Om du får ett felmeddelande när du trycker på Lämna in kontaktar du instruktören.

Lämna in en quiz-uppgift

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen följt av Klassuppgifter följt av hemuppgiften.
  3. Tryck på quiz-filen och svara på frågorna.
  4. Tryck på Skicka i quiz-uppgiften.
  5. Tryck på Utöka på kortet Ditt arbete i Classroom.
  6. (Valfritt) Om du vill lägga till en privat kommentar till läraren trycker du på Lägg till privat kommentar följt av skriv kommentaren följt avtryck på Lägg upp .
  7. Tryck på Markera som klar och bekräfta.
    Statusen för hemuppgiften ändras till Inlämnad.

Markera en hemuppgift som klar

Viktigt! Alla hemuppgifter som lämnas in eller markeras som klara efter slutdatumet markeras som sena, även om du tidigare lämnade in hemuppgiften före slutdatumet.

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen följt av Klassuppgifter följt av hemuppgiften.
  3. Tryck på Utöka på kortet Ditt arbete.
  4. (Valfritt) Om du vill lägga till en privat kommentar till läraren trycker du på Lägg till privat kommentar följt av skriv kommentaren följt avtryck på Lägg upp .
  5.  Tryck på Markera som klar och bekräfta.
    Statusen för hemuppgiften ändras till Inlämnad.

Ångra inlämning av en uppgift

Vill du ändra något i en uppgift som du redan har lämnat in? Det är bara att ångra inlämningen, göra ändringarna och lämna in den igen.

Viktigt! Alla hemuppgifter som lämnas in eller markeras som klara efter slutdatumet markeras som sena, även om du tidigare lämnade in hemuppgiften före slutdatumet. Om du ångrar inlämningen av hemuppgiften måste du skicka den igen före slutdatumet.

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen följt av Klassuppgifter följt av hemuppgiften.
  3. Tryck på Utöka på kortet Ditt arbete
  4. Tryck på Ångra inlämning och bekräfta.
    Hemuppgiften är inte längre inlämnad. Lämna in den igen före slutdatumet.

Om Drive-filer med tidigare versioner av Android

Hur du bifogar filer från Drive på en Android-enhet beror på vilken version som används. Ta reda på vilken Android-version som används på enheten på Kontrollera Android-versionen.

Om du använder Android 4.4 Kit Kat visas inte Drive-ikonen , men det går ändå att bifoga Drive-filer:

• Tryck på Fil följt avvälj den fil du vill bifoga.
Om du använder Android 4.3 Jelly Bean blir du ombedd att uppdatera enheten när du klickar på Drive-ikonen . Du hittar anvisningar på Uppdatera Android-versionen. Uppdateringen kanske inte fungerar på vissa äldre enheter, men du kan välja ett annat alternativ:
  • Kopiera länken till filen från webbläsaren på telefonen följt av tryck på Lägg till länk  för att bifoga den.
  • Använd en dator i stället för en mobil enhet.