Opprett kurs

Du kan opprette kurs for å tildele arbeid og legge ut kunngjøringer til elevene.
Hvis skolen din har en Google Workspace for Education-konto, bør du bruke den tilknyttede e-postadressen når du oppretter kurs. Det er imidlertid mulig for alle som er 13 år eller eldre, å opprette kurs via personlige Google-kontoer.

Opprett kurs

Øverst på Kurs-siden klikker du på Legg til og deretter Lag et kurs.

Merk: Hvis du ikke ser Lag et kurs, kan du bare bli med på kurs via kontoen din. Bytt konto eller kontakt Google Workspace-administratoren din for å få hjelp.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Skriv inn navnet på kurset.
  3. (Valgfritt) Hvis du vil gi en kort beskrivelse eller angi klassetrinn eller tidspunkt for kurset, klikker du på Del og skriver inn detaljene.
  4. (Valgfritt) Hvis du vil legge til et emne, klikker du på Emne og skriver inn et navn eller klikker på et navn i listen som vises når du skriver inn tekst.
  5. (Valgfritt) Hvis du vil angi sted for kurset, klikker du på Rom og skriver inn detaljene.
  6. Klikk på Opprett.

Classroom oppretter automatisk en kurskode som du kan bruke til å invitere elever til kurset. Du kan alltid se kurskoden øverst i kursstrømmen.

Fullfør andre vanlige oppgaver

Åpne alle  |  Lukk alle

Godta klargjorte kurs
Google Workspace-administratoren din kan opprette kurs for deg og legge til elever i dem. For å aktivere et klargjort kurs slik at det blir synlig for elever og medlærere, må du logge på Classroom og godta kurset.
  1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på Godta på kurskortet.  ​​
  3. Bekreft antallet elever og aktiveringen av kurset, og klikk på Godta.

Merk: For å finne ut mer om tildeling av kurs, gå til Classroom API-ressurser.

Bytt kurstema

Når du har opprettet et kurs, kan du bytte ut standardbildet eller -fargemønsteret som vises øverst i kursstrømmen.

Merk:Det er kun lærere som kan bytte tema.

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klikk på kurset og så Tilpass .
  3. Slik velger du et temabilde fra galleriet:
    • Klikk på Velg et bilde  og så bilde og så Velg kurstema.
    • Tips: Hvis du vil se flere bilder, klikker du på emnenavnene over galleriet.
  4. For å laste opp et temabilde, klikk på Last opp et bilde og velg et alternativ:
    1. Dra et bilde fra datamaskinen til midten av skjermen.
    2. Klikk på Velg et bilde og så ønsket bilde og så Åpne.
  5. Klikk på en hvilken som helst farge under «Velg temafarge» for å endre den.
  6. Klikk på Lagre.
Endre kursinformasjon
  1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. På kurskortet klikker du på Mer og deretterRediger.
  3. Skriv inn en ny del eller et nytt navn, rom eller emneog deretterklikk på Lagre.
Bytt profilbilde
I Classroom brukes profilbildet for Google-kontoen din som Classroom-profilbilde. For å bytte bilde, gå til Bytt profilbilde i Gmail
Kopiér kurs
For å spare tid kan du kopiere et kurs og bruke det på nytt i en annen seksjon eller et annet semester. Gå til Kopiér kurs for å finne ut mer.

Har du problemer med å opprette kurs?

• Hvis du har en Google Workspace for Education-konto, men ikke får opprettet kurs, kan det hende at Google Workspace-administratoren din må bekrefte at du er lærer. Kontakt administratoren for å få hjelp. Administratorer kan få veiledning ved å gå til Bekreft lærere og angi tillatelser.
  • Hvis du har en personlig Google-konto, kan du kun opprette et begrenset antall kurs. Finn ut mer om Classroom-begrensninger.

Beslektede emner