Een lesgroep maken

Je kunt een lesgroep maken om werk toe te wijzen en mededelingen te posten voor leerlingen.

Als je school een Google Workspace for Education-account heeft, moet je dat e-mailadres gebruiken om je lesgroepen te maken. Iedereen die ouder is dan 13 jaar kan echter een lesgroep maken met een persoonlijk Google-account.

Een lesgroep maken

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik bovenaan de pagina Lesgroepen op Toevoegen ""and thenLesgroep maken.

Klik op

Opmerking: Als je Lesgroep maken niet ziet, kun je met je account alleen deelnemen aan lesgroepen. Schakel over naar een ander account of neem contact op met je Google Workspace-beheerder voor hulp.

3. Voer de naam van de lesgroep in.

Voer lesgroepgegevens in

4. (Optioneel) Als je een korte beschrijving, leerjaar of lesuur wilt invoeren, klik je op Sectie en voer je de gegevens in.
  5. (Optioneel) Als je een vak wilt invoeren, klik je op Vak en voer je een naam in of kies je een vak uit de lijst die verschijnt wanneer je begint te typen.
  6. (Optioneel) Als je een locatie voor de les wilt invoeren, klik je op Ruimte en voer je de gegevens in.
  7. Klik op Maken.

Classroom maakt automatisch een lesgroepcode die je kunt gebruiken om leerlingen uit te nodigen voor de lesgroep. Je kunt de lesgroepcode altijd bovenaan de lesgroepupdates bekijken.

Andere veelvoorkomende taken uitvoeren

Alles openen  |  Alles sluiten

Een geregistreerde lesgroep accepteren
Je Google Workspace-beheerder kan lesgroepen voor je maken en er leerlingen aan toevoegen. Als je een geregistreerde lesgroep wilt activeren zodat deze zichtbaar is voor leerlingen en mededocenten, moet je inloggen bij Classroom en de lesgroep accepteren.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepkaart op Accepteren.
    Accepteren  ​​
  3. Controleer het aantal leerlingen en de activatie van de lesgroep en klik op Accepteren.

Opmerking: Bekijk de Classroom API-bronnen voor meer informatie over de registratie van lesgroepen.

Het lesgroepthema wijzigen
Nadat je een lesgroep hebt gemaakt, kun je de standaardafbeelding of het standaard kleurenpatroon bovenaan de lesgroepupdates wijzigen. Alleen docenten kunnen het thema wijzigen.

Een andere thema-afbeelding kiezen uit de galerij

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en klik onderaan de afbeelding op Thema selecteren.

Klik op

3. Kies een optie:
    • Selecteer een afbeelding uit de galerij en klik op Lesgroepthema selecteren.
    • Klik op Patronen, selecteer een kleur en een patroon en klik op Lesgroepthema selecteren.

Je eigen thema-afbeelding uploaden

1. Open de lesgroep en klik onderaan de afbeelding op Foto uploaden.

Klik op

2. Kies een optie:
    • Sleep een foto van je computer naar het midden van het scherm.
    • Klik op Een foto op je computer selecteren. Kies de afbeelding en klik op Openen.
  3. Klik op Lesgroepthema selecteren.
De lesgroepgegevens bewerken
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepkaart op Meer ""and thenBewerken.

Klik op Bewerken

3. Voer een nieuwe naam, nieuwe sectie, nieuw vak of nieuwe ruimte inand thenklik op Opslaan.
Je profielfoto wijzigen
Classroom gebruikt de profielfoto van je Google-account als je profielfoto in Classroom. Zie Je Gmail-profielfoto wijzigen om je foto te wijzigen.
Een lesgroep kopiëren
Als je tijd wilt besparen, kun je een lesgroep kopiëren voor een andere sectie of periode. Zie Een lesgroep kopiëren voor instructies.

Lukt het niet om een lesgroep te maken?

• Als je een Google Workspace for Education-account hebt maar geen lesgroepen kunt toevoegen, moet je Google Workspace-beheerder mogelijk verifiëren dat je een docent bent. Vraag de beheerder om hulp. Beheerders bekijken Docenten verifiëren en rechten instellen voor instructies.
  • Als je een persoonlijk Google-account gebruikt, kun je maar een beperkt aantal lesgroepen maken. Meer informatie over Classroom-limieten.