Een lesgroep maken

Een van de eerste dingen die je als docent doet in Classroom, is een lesgroep maken voor alle lessen die je geeft. In een lesgroep kun je werk opgeven aan en mededelingen posten voor leerlingen.

Iedereen die ouder is dan dertien jaar kan een lesgroep maken met een persoonlijk Google-account. Als je school echter een G Suite for Education-account heeft, moet je dat e-mailadres gebruiken om je lesgroepen te maken. Zie Over Classroom-gebruikersaccounts voor meer informatie.

Een lesgroep maken

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Klik op de pagina Lesgroepen op Toevoegen Toevoegen en vervolgens Lesgroep maken.

Klik op

3. Voer de naam van de lesgroep in.

Voer lesgroepgegevens in

4. (Optioneel) Als je een korte beschrijving, leerjaar of lesuur wilt invoeren, klik je op Sectie en voer je de gegevens in.
  5. (Optioneel) Als je een vak wilt invoeren, klik je op Vak en voer je een naam in of kies je een vak uit de lijst die verschijnt wanneer je begint te typen.
  6. (Optioneel) Als je een locatie voor de les wilt invoeren, klik je op Ruimte en voer je de gegevens in.
  7. Klik op Maken.

Volgende stappen: Als je een nieuwe lesgroep maakt, maakt Classroom automatisch een lesgroepcode. Met deze code kun je leerlingen uitnodigen voor de lesgroep. Je kunt de lesgroepcode altijd bekijken op de pagina Updates.

Andere veelvoorkomende taken uitvoeren

Een geregistreerde lesgroep accepteren

Je Classroom-beheerder kan lesgroepen voor je maken en leerlingen toevoegen. Lesgroepen die door de beheerder zijn gemaakt, hebben de status Geregistreerd (ze zijn voorbereid). Als je een geregistreerde lesgroep wilt activeren zodat deze zichtbaar is voor leerlingen en mededocenten, moet je inloggen bij Classroom en de lesgroep accepteren.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Klik op de lesgroepkaart op Accepteren.
    Accepteren  ​​
  3. Controleer het aantal leerlingen en de activatie van de lesgroep en klik op Accepteren.

Opmerking: Bekijk de Classroom API-bronnen voor meer informatie over de registratie van lesgroepen.

Het lesgroepthema wijzigen

Nadat je een lesgroep hebt gemaakt, kun je de standaardafbeelding of het standaard kleurenpatroon bovenaan de lesgroepupdates wijzigen. Alleen docenten kunnen het thema wijzigen.

Een andere thema-afbeelding kiezen uit de galerij

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Klik op de lesgroep en klik onderaan de afbeelding op Thema selecteren.

Klik op

3. Kies een optie:
    • Selecteer een afbeelding uit de galerij en klik op Lesgroepthema selecteren.
    • Klik op Patronen, selecteer een kleur en een patroon en klik op Lesgroepthema selecteren.

Je eigen thema-afbeelding uploaden

1. Open de lesgroep en klik onderaan de afbeelding op Foto uploaden.

Klik op

2. Kies een optie:
    • Sleep een foto van je computer naar het midden van het scherm.
    • Klik op Selecteer een foto op je computer, kies de afbeelding die je voor je lesgroep wilt gebruiken en klik op Openen.
  3. Klik op Lesgroepthema selecteren.

De lesgroepgegevens bewerken

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Klik op de lesgroepkaart op Meer Meer en vervolgens Bewerken.

Klik op Bewerken

3. Voer een nieuwe naam, nieuwe sectie, nieuw vak of nieuwe ruimte in en vervolgens klik op Opslaan.

Een profielfoto weergeven

Je kunt een profielfoto laten weergeven naast je naam op de pagina Updates en op lesgroepkaarten op de pagina Lesgroepen. Classroom gebruikt de profielfoto van je Google-account als je profielfoto in Classroom.
Zie Je Gmail-profielfoto wijzigen voor instructies.

Een lesgroep kopiëren

Als je tijd wilt besparen, kun je een lesgroep kopiëren voor een andere sectie of periode. Zie Een lesgroep kopiëren voor instructies.

Lukt het niet om een lesgroep te maken?

Als je een G Suite for Education-account gebruikt en geen lesgroep kunt toevoegen, moet de G Suite-beheerder van Classroom wellicht verifiëren dat je docent bent. Vraag je beheerder om hulp. Beheerders bekijken Docenten verifiëren en rechten instellen voor instructies.

Opmerking: Als je een persoonlijk Google-account gebruikt, kun je maar een beperkt aantal lesgroepen maken. Meer informatie over Classroom-limieten.