Ryhmän luominen

Opettajana yksi ensimmäisiä tehtäviäsi Classroomissa on luoda jokaiselle opettamallesi ryhmälle oma ryhmä. Ryhmän kautta voit antaa tehtäviä ja julkaista ilmoituksia oppilaille.

Kuka tahansa yli 13-vuotias voi luoda ryhmän käyttämällä henkilökohtaista Google-tiliä. Jos oppilaitoksellasi on G Suite for Education ‑tili, sinun kannattaa kuitenkin luoda ryhmät siihen liittyvällä sähköpostilla. Lisätietoja on Tietoja Classroomin käyttäjätileistä ‑artikkelissa.

Kurssin luominen
  1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta Lisää Lisää ja sitten Luo kurssi.

Napauta Luo ryhmä

3. Kirjoita kurssin nimi.
  4. (Valinnainen) Voit lisätä lyhyen kuvauksen, luokka-asteen sekä kurssin ajankohdan napauttamalla Osio ja lisäämällä haluamasi tiedot.
  5. (Valinnainen) Voit lisätä kurssin sijainnin napauttamalla Huone ja lisäämällä tiedot.
  6. (Valinnainen) Voit lisätä aiheen napauttamalla Aihe ja antamalla aiheen nimen.
  7. Napauta Luo.

Uusille kursseille luodaan Tehtävät-sivu, jonka voit halutessasi poistaa. Jos poistat sivun, kurssin ensisijainen opettaja voi lisätä sen takaisin. Lisätietoja on artikkelissa Add or remove the Classwork page.

Seuraavat vaiheet: Kun luot kurssin, Classroom luo automaattisesti kurssikoodin. Sitä käytetään oppilaiden kutsumiseen kurssille. Voit arkistoida kurssin, jos et enää tarvitse sitä. Lisätietoja on artikkelissa Kurssin arkistoiminen.

Kurssin teeman vaihtaminen
Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Classroomin tietokoneversiossa. Katso ohjeet klikkaamalla Tietokone.
Kurssin tietojen muokkaaminen
  1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Valitse kurssikortista Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
  3. Kirjoita uusi nimi, osio, huone tai aihe ja valitse Tallenna.
Profiilikuvan näyttäminen
Voit näyttää profiilikuvan nimesi vieressä postausseinällä ja aloitusnäytön kurssikortissa. Classroom käyttää Google-tilisi profiilikuvaa Classroomin profiilikuvana. Ohjeet profiilikuvan vaihtamiseen ovat artikkelissa Gmailin profiilikuvan vaihtaminen.

Onko ryhmän luomisessa ongelmia?

Jos sinulla on G Suite for Education ‑tili etkä voi lisätä ryhmää, Classroomin G Suite ‑järjestelmänvalvojan on ehkä vahvistettava, että olet opettaja. Pyydä apua järjestelmänvalvojalta. Opettajien vahvistaminen ja käyttöoikeuksien määrittäminen ‑artikkelissa on ohjeita järjestelmänvalvojille.

Huom. Jos käytät henkilökohtaista Google-tiliä, voit luoda vain rajallisen määrän ryhmiä. Katso lisätietoja Classroomin rajoituksista.