Ryhmän luominen

Opettajana yksi ensimmäisiä tehtäviäsi Classroomissa on luoda jokaiselle opettamallesi ryhmälle oma ryhmä. Ryhmän kautta voit antaa tehtäviä ja julkaista ilmoituksia oppilaille.

Kuka tahansa yli 13-vuotias voi luoda ryhmän käyttämällä henkilökohtaista Google-tiliä. Jos oppilaitoksellasi on G Suite for Education ‑tili, sinun kannattaa kuitenkin luoda ryhmät siihen liittyvällä sähköpostilla. Lisätietoja on Tietoja Classroomin käyttäjätileistä ‑artikkelissa.

Ryhmän luominen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Luo ryhmä.

Klikkaa Luo ryhmä

3. Kirjoita ryhmän nimi.

Ryhmän tietojen lisääminen

4. (Valinnainen) Voit lisätä kurssikokonaisuuden nimen ja ajankohdan sekä lyhyen kuvauksen klikkaamalla Kurssi ja lisäämällä haluamasi tiedot.
  5. (Valinnainen) Voit lisätä aiheen klikkaamalla Aihe, minkä jälkeen voit kirjoittaa aiheen tai valita sen luettelosta, joka tulee näkyviin kirjoittaessasi.
  6. (Valinnainen) Voit lisätä opetustilan klikkaamalla Huone ja lisäämällä tiedot.
  7. Valitse Luo.

Uudelle ryhmälle luodaan Tehtävät-sivu, jonka voit halutessasi poistaa. Jos poistat sen, ryhmän ensisijainen opettaja voi ottaa sen takaisin käyttöön. Lisätietoja voit lukea kohdasta Add or remove the Classwork page.

Seuraavat vaiheet: Kun luot ryhmän, Classroom luo ryhmälle automaattisesti oman koodin. Sitä tarvitaan kun kutsut oppilaita mukaan  ryhmään. Voit halutessasi vaihtaa ryhmän teeman ja lisätä profiilikuvan. Voit arkistoida ryhmän jos et enää tarvitse sitä. Lisätietoja tästä on kohdassa Ryhmän arkistoiminen.

Hallinnoidun ryhmän hyväksyminen

Classroom-järjestelmänvalvoja voi luoda ryhmiä puolestasi ja lisätä niihin oppilaita. Järjestelmänvalvojan luomat ryhmät ovat ns. hallinnoituja ryhmiä. Sinun on kirjauduttava Classroomiin ja hyväksyttävä tai hylättävä ryhmät, ennen kuin ne näkyvät oppilaille tai apuopettajille.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmän kortista Hyväksy.

Hyväksy

3. Vahvista oppilaiden määrä ja ryhmän aktivointi ja klikkaa Hyväksy.

Huom. Lisätietoja ryhmien hallinnoinnista on Classroom-sovellusliittymän resursseissa.

Ryhmän teeman vaihtaminen

Kun olet luonut ryhmän, voit muuttaa postausseinän yläosassa näkyvää oletuskuvaa tai värimallia. Vain opettaja voi vaihtaa teeman.

Teemakuvan valitseminen galleriasta

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja klikkaa kuvan alaosasta Valitse teema.

Klikkaa Valitse teema

3. Valitse jompikumpi seuraavista tavoista:
    • Valitse kuva galleriasta ja klikkaa Valitse ryhmän teema.
    • Klikkaa Mallit, valitse väri ja malli ja klikkaa Valitse ryhmän teema.

Oman teemakuvan lataaminen

1. Avaa ryhmä ja klikkaa kuvan alaosasta Lähetä kuva.

Klikkaa Lähetä valokuva

2. Valitse jompikumpi seuraavista tavoista:
    • Vedä kuva tietokoneelta näytön keskelle.
    • Klikkaa Valitse kuva tietokoneelta, valitse ryhmän yhteydessä käytettävä kuva ja klikkaa sitten Avaa.
  3. Klikkaa Valitse ryhmän teema.

Ryhmän tietojen muokkaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmän kortista Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.

Klikkaa Muokkaa

3. Kirjoita uusi nimi, kurssi, aihe tai huone ja valitse Tallenna.

Profiilikuvan näyttäminen

Voit näyttää profiilikuvan nimesi vieressä postausseinällä ja aloitusnäytön kortissa. Classroom käyttää Google-tilisi profiilikuvaa Classroomin profiilikuvana. Ohjeet kuvan vaihtamiseen ovat kohdassa Gmailin profiilikuvan vaihtaminen.

Onko ryhmän luomisessa ongelmia?

Jos sinulla on G Suite for Education ‑tili etkä voi lisätä ryhmää, Classroomin G Suite ‑järjestelmänvalvojan on ehkä vahvistettava, että olet opettaja. Pyydä apua järjestelmänvalvojalta. Opettajien vahvistaminen ja käyttöoikeuksien määrittäminen ‑artikkelissa on ohjeita järjestelmänvalvojille.

Huom. Jos käytät henkilökohtaista Google-tiliä, voit luoda vain rajallisen määrän ryhmiä. Katso lisätietoja Classroomin rajoituksista.