Een lesgroep maken

Je kunt een lesgroep maken om werk toe te wijzen en mededelingen te posten voor leerlingen.
Als je school een Google Workspace for Education-account heeft, moet je dat e-mailadres gebruiken om je lesgroepen te maken. Iedereen die ouder is dan 13 jaar kan echter een lesgroep maken met een persoonlijk Google-account.

Voordat je begint: installeer de Classroom-app

Als je lesgroepen wilt maken en beheren op een mobiel apparaat, moet je de Classroom-app installeren. Zie De Classroom-app downloaden voor meer informatie.

Een lesgroep maken

1. Tik op Classroom .
  2. Tik rechtsonder op Toevoegen and thenLesgroep maken.
    Tik op 'Lesgroep maken'
  3. Voer de naam van de lesgroep in.
  4. (Optioneel) Als je een korte beschrijving, leerjaar of lesuur wilt invoeren, tik je op Sectie en voer je de gegevens in.
  5. (Optioneel) Als je een locatie voor de les wilt invoeren, tik je op Ruimte en voer je de gegevens in.
  6. (Optioneel) Als je een vak wilt invoeren, tik je op Vak en voer je een naam in.
  7. Tik op Maken.

Classroom maakt automatisch een lesgroepcode die je kunt gebruiken om leerlingen uit te nodigen voor de lesgroep. Je kunt de lesgroepcode altijd bovenaan de lesgroepupdates bekijken.

Andere veelvoorkomende taken uitvoeren

Alles openen  |  Alles sluiten

Een geregistreerde lesgroep accepteren

Je Classroom-beheerder kan lesgroepen voor je maken en leerlingen toevoegen. Als je een geregistreerde lesgroep wilt activeren zodat deze zichtbaar is voor leerlingen en mededocenten, moet je inloggen bij Classroom en de lesgroep accepteren.

1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroepkaart op Accepteren.

Opmerking: Bekijk de Classroom API-bronnen voor meer informatie over de registratie van lesgroepen.

Het lesgroepthema wijzigen
Deze functie is alleen beschikbaar in de computerversie van Classroom. Klik op Computer om de instructies te bekijken.
De lesgroepgegevens bewerken
  1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroep.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen and thenBewerken .
  4. Voer een nieuwe naam, nieuwe sectie, nieuwe ruimte of nieuw vak inand thentik op Opslaan.
Je profielfoto wijzigen

Classroom gebruikt de profielfoto van je Google-account als je profielfoto in Classroom. Zie Je Gmail-profielfoto wijzigen om je foto te wijzigen.

Een lesgroep kopiëren
Deze functie is alleen beschikbaar in de computerversie van Classroom. Zie Een lesgroep kopiëren voor instructies.

Lukt het niet om een lesgroep te maken?

• Als je een Google Workspace for Education-account hebt maar geen lesgroepen kunt toevoegen, moet je Google Workspace-beheerder misschien verifiëren dat je een docent bent. Vraag de beheerder om hulp. Beheerders bekijken Docenten verifiëren en rechten instellen voor instructies.
  • Als je een persoonlijk Google-account gebruikt, kun je maar een beperkt aantal lesgroepen maken. Meer informatie over Classroom-limieten.