Deling av vedlegg i Classroom

Som lærer kan du legge ved dokumenter, linker, bilder, videoer og tillegg i oppgaver for elevene dine. Classroom fungerer sømløst med Google Dokumenter, Google Disk og Gmail.

Som elev logger du på Classroom, ser på oppgavene dine og leverer arbeidet ditt på nettet. Når du leverer inn arbeidet ditt, ser læreren det på Strøm-siden i Classroom.

All Classroom-aktiviteten din, enten du er lærer eller elev, lagres på nettet via en datamaskin eller mobilenhet.

Arbeidsflyten

Trinn 1 Trinn 2 Trinn 3 Trinn 4
Læreren oppretter en oppgave og legger ved filer. Hver elev legger ved materiale eller endrer filene fra læreren og leverer deretter arbeidet sitt. Læreren retter og returnerer elevenes arbeid.

Elevene ser rettingene og/eller karakterene.

Valgfritt: Elevene kan redigere arbeidet og levere det på nytt.

Trinn 1: Læreren oppretter en oppgave

Som lærer kan du legge ut oppgaven til alle på kurset‏‏, til én enkelt elev eller gruppe eller til ett eller flere kurs. Du kan angi en frist og legge ved filer som elevene kan jobbe med.
Når du legger ved en Disk-fil (dokument, lysbilde eller regneark), kan du velge å gjøre følgende:
  • Gi elevene kun tillatelse til å se på filen: Elevene kan lese filen, men ikke redigere den.
  • La elevene redigere filen: Elevene deler samme fil, og alle elevene kan redigere den.
  • Lag en kopi av filen for hver elev: Hver elev får en filkopi der elevens navn er lagt til i dokumenttittelen, og denne kopien kan han eller hun redigere. Når en elev leverer inn oppgaven, ser du filen merket med elevens navn.

Når elevene jobber med oppgaver, kan du se fremdriften deres, legge til kommentarer og gjøre endringer i dokumentene.

Merk: Du har de samme delingsalternativene når du legger ved filer i kunngjøringer.

Gå til Opprett oppgaver eller Opprett spørsmål for å finne ut mer.

Trinn 2: Elevene leverer inn oppgaven

Som elev kan du jobbe med oppgaven ved enten å se på et dokument, redigere et delt dokument eller endre din egen kopi av et dokument. Du kan legge ved dokumenter, linker, bilder, videoer og tillegg i arbeidet. Når du er ferdig, leverer du arbeidet.
Før fristen kan du trekke tilbake arbeid, gjøre endringer og levere arbeidet inn på nytt. Når du har levert en fil fra Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner, er det bare læreren som kan se og redigere arbeidet ditt.
Finn ut mer ved å gå til Levér inn oppgaver.

Trinn 3: Læreren retter og returnerer oppgaver

Som lærer kan du skrive og tegne på en elevs arbeid, legge til karakterer og returnere arbeidet med individuelle tilbakemeldinger.

Trinn 4: Elevene ser karakterene sine og kan redigere arbeidet

Som elev kan du se karakterene dine. Hvis arbeidet ditt inneholder en Disk-fil, får du redigeringstilgang til filen på nytt, og du kan gjøre forbedringer etter behov.
Finn ut mer ved å gå til Se arbeidet ditt for et kurs.

Beslektede artikler

Lærere

Elever