Hoe bijlagen worden gedeeld in Classroom

Als docent kun je documenten, links, afbeeldingen, video's en add-ons toevoegen aan opdrachten voor je leerlingen. Classroom werkt naadloos samen met Google Documenten, Google Drive en Gmail.

Als leerling log je in bij Classroom, bekijk je je opdrachten en lever je je werk online in. Als je je werk inlevert, ziet de docent het op de pagina Updates in Classroom.

Al je Classroom-activiteiten, of je nu docent of leerling bent, worden online gedaan via een computer of mobiel apparaat.

De workflow in actie

Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4
De docent maakt een opdracht en voegt bestanden bij. De leerlingen voegen materialen bij of bewerken bestanden van de docent en leveren hun werk in. De docent kijkt de opdrachten na en geeft het werk terug aan de leerlingen.

De leerlingen zien hun cijfer en feedback.

Optioneel: De leerlingen kunnen de opdracht bewerken en opnieuw inleveren.

Stap 1: De docent maakt een opdracht

Als docent kun je de opdracht posten voor de hele lesgroep of voor een leerling of groep. Je kunt een opdracht ook posten in meerdere lesgroepen. Je kunt een inleverdatum instellen en bestanden bijvoegen waaraan leerlingen kunnen werken.
Als je een Drive-bestand (document, presentatie of spreadsheet) bijvoegt, kun je het volgende doen:
  • Leerlingen toestaan het bestand alleen te bekijken: Leerlingen kunnen het bestand lezen, maar niet bewerken.
  • Leerlingen toestaan het bestand te bewerken: Leerlingen delen hetzelfde bestand en elke leerling kan het bewerken.
  • Een kopie van het bestand maken voor elke leerling: Leerlingen krijgen een eigen exemplaar van het bestand met hun naam in de documenttitel. Ze kunnen dit bestand bewerken. Als een leerling de opdracht inlevert, zie je het bestand met de naam van de leerling in de titel.

Terwijl leerlingen werken aan een opdracht kun je de voortgang bekijken, reacties toevoegen en de documenten bewerken.

Opmerking: Je hebt dezelfde opties voor delen als je bestanden aan een mededeling toevoegt.

Zie Een opdracht maken of Een vraag maken voor instructies.

Stap 2: Leerlingen leveren de opdracht in

Als leerling werk je aan de opdracht door een document te bekijken, een gedeeld document te bewerken of je eigen exemplaar van een document te bewerken. Je kunt documenten, links, afbeeldingen, video's en add-ons aan je werk toevoegen. Als je klaar bent, lever je je werk in.
Vóór de uiterste inleverdatum kun je het inleveren weer ongedaan maken, wijzigingen aanbrengen en het werk opnieuw inleveren. Nadat je een bestand hebt ingeleverd vanuit Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties, kan alleen de docent je werk bekijken en bewerken.
Zie Een opdracht inleveren voor instructies.

Stap 3: De docent kijkt de opdrachten na en geeft ze terug

Als docent kun je notities maken in het werk van leerlingen, een cijfer geven en het werk teruggeven met individuele feedback.

Stap 4: Leerlingen zien hun cijfer en kunnen hun werk bewerken

Als leerling kun je je cijfer zien. Als het werk een Drive-bestand bevat, krijg je weer bewerkingsrechten voor het bestand en kun je eventueel je fouten verbeteren.
Zie Je werk voor een lesgroep bekijken voor instructies.