Läs mer om Classroom-analyser som utbildningsansvarig eller personal

Den här artikeln riktar sig till utbildningsansvariga och stödpersonal.

Använd Classroom-analyser med Google Workspace for Education Plus-utgåvor, tidigare G Suite Enterprise for Education.

Med Classroom-analyser kan utbildningsansvariga och stödpersonal följa vad som händer dagligen i Google Classroom så att de kan fatta välgrundade beslut för elevernas bästa. Dessa användare omfattar men är inte begränsade till

• rektorer
  • avdelningschefer
  • studievägledare
  • undervisningsansvariga/specialister
  • administrativa assistenter
  • coacher och mentorer
  • IT-administratörer

Utbildningsansvariga och stödpersonal kan använda Classroom-analyser för att

• få direktåtkomst till elev- och klassaktivitet i Google Classroom
  • få en översikt över vad som händer på skolan eller i distriktet
  • enkelt identifiera vilka elever eller klasser som kan behöva extra stöd
  • få svar på viktiga frågor med Classroom-data som uppdateras dagligen:
    • Slutför eleverna sina uppgifter?
    • Hur utvecklar sig deras betyg?
    • Hur engagerade är eleverna?

Som standard har lärare åtkomst till statistiköversikter i Classroom-analyser för var och en av sina klasser. Läs mer om Classroom-analyser för lärare.

Öppna sidan Classroom-analyser

Om du vill visa analysöversikter som utbildningsansvarig eller stödpersonal måste du ha följande:

1. Öppna classroom.google.com på datorn.
  2. Klicka på Analys på startsidan.

Data på sidan Classroom-analyser

Följande gäller för data på sidan Classroom-analyser:

• Det kan ta upp till 24 timmar för data att uppdateras. Tiden för den senaste uppdateringen visas ovanför väljaren för datumintervall.
  • Den visar endast aktivitet i Google Classroom och inkluderar inte data som lagras utanför Classroom, till exempel data som lagras i SIS.
  • Den omfattar data om klasser som har skapats eller uppdaterats under de senaste 365 dagarna.
  • Den innehåller inte data om arkiverade klasser.

Navigera på sidan Classroom-analyser

Välj ett datumintervall
  1. Välj rullgardinsmenyn för datumintervall uppe till höger på sidan Classroom-analyser.
  2. Välj tidsintervallet som du vill se data för.
Sök efter en elev eller lärare
  1. Använd sökfältet uppe till vänster på sidan Classroom-analyser.
  2. Om du vill visa användarsidan klickar du på namnet på en elev eller lärare. Här visas alla deras klasser.
  3. Om du vill visa analyssidan för en klass klickar du på Statistik .
  4. Om användaren är lärare:
    1. Om du vill visa sidan med klassens flöde klickar du på Besök klassen .
    2. Välj anledningen till besöket.
    3. Klicka på Besök klass.
  5. Om användaren är elev:
    • Om du vill visa elevens uppgiftssida klickar du på Visa uppgifter .
    • Om du vill visa sidan med elevens klassrumsaktivitet för alla klasser klickar du på Elevstatistik uppe till höger.
Visa data för elev, klass eller organisationsenhet
  1. Välj elevnamnet för den elevsida du vill visa. Det visar elevens Classroom-aktivitetsdata för alla klasser.
  2. Välj klassnamnet för den klassida du vill visa. På klassidan visas Classroom-aktivitetsdata för alla elever i klassen.
  3. Organisationsenheter ställs in av domänadministratören och gör att du kan jämföra data i olika delar av organisationen, som till exempel skolor och årskurser. Välj en organisationsenhet om du bara vill visa data för den organisationsenheten. Läs mer om organisationsenheter.
Hitta slutförda uppgifter

I avsnittet Slutförda uppgifter visas andelen av alla inlämnade Classroom-uppgifter som lämnats in under den valda tidsperioden. Alla Classroom-uppgifter är inte avsedda att ta emot inlämningar i Classroom, så den här siffran inkluderar inte uppgifter med noll inlämningar.

Om du vill visa slutförda uppgifter efter olika dimensioner väljer du önskad flik längst ned i diagrammet:

• Klass: Hitta slutförda uppgifter baserat på klassens genomsnitt. Välj ett klassnamn för att se övergripande mätvärden för klassen och data om alla elever i klassen.
  • Elev: Hitta slutförda uppgifter efter enskild elev. Välj namnet på eleven för att visa elevprofilen, inklusive data från alla klasser.
  • Organisationsenhet: Hitta slutförda uppgifter baserat på organisationsenheter, om tillgängligt. Det är bara administratörer som kan skapa dessa grupper. Läs mer om organisationsenheter.
Visa genomsnittsbetyg

I avsnittet Genomsnittsbetyg visas ett genomsnitt av alla betygsatta Classroom-uppgifter som lämnats in under den valda tidsperioden. För klasser som använder betygsättningsskalor baseras beräkningen på det högsta procentintervallet.

Om du vill visa snittbetyget utifrån olika dimensioner väljer du önskad flik längst ned i diagrammet:

• Klass: Hitta genomsnittsbetyg för alla uppgifter. Välj ett klassnamn för att se övergripande mätvärden för klassen och data om alla elever i klassen.
  • Elev: Hitta genomsnittsbetyg efter enskilda elever. Välj namnet på eleven för att visa elevprofilen, inklusive data från alla klasser.
  • Organisationsenhet: Hitta genomsnittliga betyg baserat på organisationsenheter, om tillgängligt. Det är bara administratörer som kan skapa dessa grupper. Läs mer om organisationsenheter.

Obs! Betyg som visas i Classroom-analyser inkluderar inte betyg som lagras utanför Classroom, till exempel i SIS.

Visa aktiva elever i procent

I avsnittet Aktiva elever i procent visas andelen elever i Classroom-klasserna som interagerar med Classroom under den valda tidsperioden. Exempel på interaktioner är sidvisningar, inlämnade uppgifter, kommentarer och inlägg.

Den här datan ger bara information om aktivitet i Google Classroom och inte elevernas resultat. Det här är en av en rad indikatorer som kan vara till hjälp för dig när du ska hantera olika resurser och stötta elever och lärare.

Om du vill visa aktiva elever efter olika dimensioner väljer du önskad flik längst ned i diagrammet:

• Klass: Se hur stor procentandel av eleverna som var aktiva i en klass. Välj ett klassnamn för att se övergripande mätvärden för klassen och data om alla elever i klassen.
  • Organisationsenhet: Se hur stor procentandel av eleverna som var aktiva inom organisationsenheterna, om sådana är tillgängliga. Det är bara administratörer som kan skapa dessa grupper. Läs mer om organisationsenheter.

Besök en klass från analysöversikten

Obs! Du kan besöka en klass om

• Workspace-administratören har gett dig åtkomst att besöka en klass
  • du är lärare i den klassen.

I analysöversikten kan du besöka klassen för att se innehåll och hitta mer exakt information om elevernas uppgifter.

1. Klicka på den klass du vill besöka.
  2. Om du vill öppna klassidan i Classroom klickar du på Besök klass högst upp.
    • Om du vill visa information om elevens uppgift på klassidan kan du även klicka på Visa uppgifter till vänster om elevens namn.
  3. Markera rutan bredvid anledningen till att du vill besöka klassen.
  4. Klicka på Besök klass om du vill meddela huvudläraren om ditt besök och ditt meddelande visas.

Om du har direktåtkomst till en klass antingen som lärare eller när du besöker en klass kan du få en länk till klassens elevsidor med uppgifter.

Felsöka problem när du använder Classroom-analyser

Scenario

Åtgärd att utföra

Jag hittar inte Classroom-analyser på startsidan.

Kontakta Workspace-administratören och kontrollera att de har tilldelat dig den anpassade adminrollen som skapades med behörigheten Visa analysdata för användare och deras klasser.

Jag kan visa en klass eller elevsida, men kan inte klicka vidare till uppgifterna.

Kontakta Workspace-administratören och kontrollera att de har tilldelat dig en anpassad administratörsroll med behörigheten Hantera klasser.

Jag hittar inte de elever eller klasser jag söker efter.

Om du har åtkomst till Classroom-analyser men inte hittar eleverna eller klasserna du söker efter:

• Kontrollera att eleven eller klassen du letar efter varit aktiv i Classroom nyligen. Översikten visar elever och klasser som var aktiva under den valda tidsperioden.
  • Åtkomsten kan begränsas av organisationsenheter. Kontakta Workspace-administratören och kontrollera att du har tilldelats rätt organisationsenhet och behörigheten Visa analysdata för användare och deras klasser.
    • Översikten innehåller inte automatiskt klasser som du äger.
  • Om du fastställer att inget av ovanstående är problemet bör du rapportera problemet.

Jag får meddelandet Det gick inte att läsa in data.

Testa att läsa in sidan igen. Rapportera problemet om felet kvarstår.

Data om uppgift eller betyg saknas.

Data i översikten speglar de betyg du anger i Google Classroom för uppgifter som lämnats in inom den valda tidsperioden.

Tänk på att Classroom inte kan hantera och betygsätta alla uppgifter. Uppgifter eller betyg som lagras utanför Classroom, till exempel data som lagras i SIS, ingår inte i Classroom.

Om du fortfarande inte kan hitta data som du tror att du har angett i Classroom bör du rapportera problemet.

Finns det klasser i listan som inte borde vara där?

I översikterna visas alla icke-arkiverade Classroom-klasser med uppgifter eller användaraktivitet under den valda tidsperioden. Om klassägaren inte arkiverar klassen kan det hända att vissa äldre klasser finns med på listan.