Få flere oplysninger om brug af Classroom-analysedata som undervisningsleder eller medarbejder

Denne artikel er til undervisningsledere og støttemedarbejdere.

Brug Classroom-analysedata sammen med Google Workspace for Education Plus-udgaver, tidligere G Suite Enterprise for Education.

Undervisningsledere og støttemedarbejdere kan bruge Classroom-analysedata til at se, hvad der sker i Google Classroom på daglig basis, så de kan træffe kvalificerede beslutninger, der har indflydelse på elevernes præstationer. Disse brugere omfatter, men er ikke begrænset til:

• Rektorer
  • Afdelingsledere
  • Skolerådgivere
  • Undervisningsvejledere/-specialister
  • Administrative assistenter
  • Coaches og mentorer
  • It-administratorer

Undervisningsledere og støttemedarbejdere kan bruge Classroom-analysedata til:

• At få direkte adgang til elev- og holdaktivitet i Google Classroom.
  • At få et overblik over, hvad der sker på hele din skole eller i dit distrikt.
  • Nemt at identificere, hvilke elever eller hold der muligvis har brug for ekstra støtte.
  • At få svar på vigtige spørgsmål ved hjælp af Classroom-data, der opdateres dagligt, såsom:
    • Færdiggør eleverne opgaverne?
    • Hvordan ser deres karakterer ud?
    • Hvor engagerede er eleverne?

Undervisere har som standard adgang til kontrolpaneler med Classroom-analysedata for hvert af deres hold. Få flere oplysninger om brug af Classroom-analysedata som underviser.

Find siden med Classroom-analysedata

Hvis du vil se kontrolpaneler med analysedata som undervisningsleder eller støttemedarbejder, skal du først sikre, at du har:

1. Gå til classroom.google.com på en computer.
  2. Klik på Analysedata på startsiden.

Data på siden med Classroom-analysedata

Følgende gælder for data på siden med Classroom-analysedata:

• Det kan tage op til 24 timer, før de seneste data er opdaterede. Det seneste tidspunkt for opdatering vises over vælgeren for datointerval.
  • Siden afspejler kun aktivitet i Google Classroom og omfatter ikke data, der er gemt uden for Classroom, f.eks. data, der er gemt i dit elevadministrationssystem.
  • Siden omfatter data om hold, der er oprettet eller opdateret inden for de seneste 365 dage.
  • Siden omfatter ikke data om arkiverede hold.

Sådan bruger du siden med Classroom-analysedata

Vælg et datointerval
  1. Øverst til højre på siden med Classroom-analysedata skal du vælge rullemenuen med datointervaller.
  2. Vælg det tidsinterval, du vil se data for.
Søg efter en elev eller underviser
  1. Brug søgefeltet øverst til venstre på siden med Classroom-analysedata.
  2. Klik på navnet på en elev eller underviser for at se vedkommendes brugerside. Nu kan du se alle brugerens hold.
  3. Hvis du vil se siden med analysedata for et hold, skal du klikke på Analysedata .
  4. Hvis brugeren er underviser:
    1. Klik på Besøg holdet for at se siden Strøm for holdet.
    2. Vælg årsagerne til dit besøg.
    3. Klik på Besøg holdet.
  5. Hvis brugeren er elev:
    • Klik på Se opgaver for at se elevens opgaveside.
    • Hvis du vil se siden med holdaktivitet for alle elevens hold, skal du klikke på Analysedata for elever øverst til højre.
Se data for elever, hold eller organisationsenheder
  1. Vælg en elevs navn for at se den pågældende elevs side. På denne side kan du se Classroom-aktivitetsdata for den pågældende elev for alle elevens hold.
  2. Vælg holdnavnet for den holdside, du vil se. På holdsiden kan du se Classroom-aktivitetsdata for alle elever på det pågældende hold.
  3. Organisationsenheder angives af din domæneadministrator og giver dig mulighed for at sammenligne data for forskellige dele af din organisation, f.eks. skoler og klassetrin. Vælg en organisationsenhed for kun at se data for den pågældende organisationsenhed. Få flere oplysninger om organisationsenheder.
Find færdiggjorte opgaver

I sektionen "Færdiggjorte opgaver" kan du se den procentdel af alle Classroom-opgaver, der er afleveret, med afleveringsfrist inden for det valgte tidsrum. Det er ikke alle Classroom-opgaver, der er beregnet til at blive afleveret i Classroom, så dette tal omfatter ikke opgaver uden krav om aflevering i Classroom.

Du kan få vist de færdiggjorte opgaver ud fra forskellige dimensioner ved at vælge den fane, du vil se, nederst i grafen:

• Hold: Find færdiggjorte opgaver baseret på den gennemsnitlige procentdel for hold. Vælg et holdnavn for at se overordnede metrics for det pågældende hold og data for alle elever på det pågældende hold.
  • Elev: Find færdiggjorte opgaver for en specifik elev. Vælg elevens navn for at se den pågældende elevs profil, bl.a. data for alle elevens hold.
  • Organisationsenhed: Find færdiggjorte opgaver baseret på organisationsenheder (hvis disse data er tilgængelige for dig). Det er kun administratorer, der kan oprette disse grupper. Få flere oplysninger om organisationsenheder.
Se gennemsnitskarakter

Sektionen "Gennemsnitskarakter" viser gennemsnittet for alle bedømte Classroom-opgaver med afleveringsfrist i det valgte tidsrum. For hold, der bruger karakterskalaer, er beregningen baseret på det maksimale procentinterval.

Hvis du vil se gennemsnitskarakteren ud fra andre dimensioner, kan du vælge den fane, du vil se, nederst på grafen:

• Hold: Find gennemsnitskarakteren for alle opgaver. Vælg et holdnavn for at se overordnede metrics for det pågældende hold og data for alle elever på det pågældende hold.
  • Elev: Find gennemsnitskarakteren for en specifik elev. Vælg elevens navn for at se den pågældende elevs profil, bl.a. data for alle elevens hold.
  • Organisationsenhed: Find gennemsnitskarakterer baseret på organisationsenheder (hvis disse data er tilgængelige for dig). Det er kun administratorer, der kan oprette disse grupper. Få flere oplysninger om organisationsenheder.

Vigtigt! Karakterer, der vises i Classroom-analysedata, omfatter ikke karakterer, der er gemt uden for Classroom, f.eks. i et elevadministrationssystem.

Se aktive elever i %

Sektionen "Aktive elever i %" viser den procentdel af alle elever på Classroom-hold, der har interageret med Classroom i det valgte tidsrum. Eksempler på interaktioner omfatter sidevisninger, opgaveafleveringer, kommentarer og opslag.

Disse data afspejler kun aktivitet i Google Classroom og er ikke repræsentative for elevernes præstationer. Dette er én indikator blandt mange, der kan informere dig om, hvordan du administrerer ressourcer og giver vejledning til at støtte elever og undervisere.

Hvis du vil se gennemsnitskarakteren ud fra andre dimensioner, kan du vælge den fane, du vil se, nederst på grafen:

• Hold: Se, hvor stor en procentdel af eleverne der var aktive på et hold. Vælg et holdnavn for at se overordnede metrics for det pågældende hold og data for alle elever på det pågældende hold.
  • Organisationsenhed: Se, hvor stor en procentdel af eleverne der var aktive i organisationsenheder (hvis disse data er tilgængelige for dig). Det er kun administratorer, der kan oprette disse grupper. Få flere oplysninger om organisationsenheder.

Besøg et hold via kontrolpanelet med analysedata

Vigtigt! Du kan besøge et hold, hvis:

• Din Workspace-administrator har givet dig adgang til at besøge et hold.
  • Du er underviser på det pågældende hold.

Du kan besøge holdet via kontrolpanelet med analysedata for at se indhold og finde mere nøjagtige oplysninger om elevopgaver.

1. Klik på det hold, du vil besøge.
  2. Du kan gå til holdsiden i Classroom ved at klikke på Besøg holdet øverst på siden.
    • Du kan også se oplysninger om en elevs opgaver på holdsiden ved at klikke på Se opgaver til venstre for en elevs navn.
  3. Markér afkrydsningsfeltet ud for årsagen til, at du vil besøge holdet.
  4. Klik på Besøg holdet for at underrette den primære underviser om dit besøg og sende en besked til vedkommende.

Hvis du har direkte adgang til et hold som underviser, eller når du besøger et hold, kan du få et link til elevernes sider med opgaver.

Fejlfinding af problemer, når du bruger Classroom-analysedata

Scenarie

Anbefalet handling

Jeg kan ikke finde Classroom-analysedata på min startside.

Kontakt din Workspace-administrator, og tjek, at vedkommende har tildelt dig den tilpassede administratorrolle, som vedkommende oprettede sammen med rettigheden til at se analysedata for brugere og deres hold.

Jeg kan se en hold- eller elevside, men jeg kan ikke klikke videre til opgaverne.

Kontakt din Workspace-administrator, og tjek, at vedkommende har tildelt dig en tilpasset administratorrolle sammen med rettigheden til at administrere hold.

Jeg kan ikke finde de elever eller hold, jeg søger efter.

Hvis du kan få adgang til Classroom-analysedata, men ikke kan finde de elever eller hold, du søger efter:

• Tjek, at den elev eller det hold, du forsøger at finde, har været aktiv i Classroom for nylig. Kontrolpanelet viser elever og hold med aktivitet i det valgte tidsrum.
  • Adgangen kan være begrænset af organisationsenheder. Kontakt din Workspace-administrator, og tjek, at du er tildelt den rigtige organisationsenhed og er tildelt rettigheden til at se analysedata for brugerne og deres hold.
    • Kontrolpanelet omfatter ikke automatisk de hold, du ejer.
  • Hvis du kan bekræfte, at ovenstående ikke er problemet, skal du rapportere problemet.

Jeg får vist meddelelsen "Der opstod en fejl, da dataene skulle indlæses".

Prøv at genindlæse siden. Hvis fejlen fortsætter, skal du rapportere problemet.

Der mangler opgave- eller karakterdata.

Dataene på kontrolpanelet afspejler de karakterer, du angiver i Google Classroom, for opgaver med afleveringsfrist inden for det valgte tidsrum.

Vær opmærksom på, at det ikke er alle opgaver, der er beregnet til at blive administreret og bedømt i Classroom. Classroom omfatter ikke opgave- eller karakterdata, der er gemt uden for Classroom, f.eks. data, der er gemt i dit elevadministrationssystem.

Hvis du stadig ikke kan finde de data, du mener, du har angivet i Classroom, kan du rapportere problemet.

Er der hold på listen, der ikke bør være der?

Kontrolpanelerne viser alle ikke-arkiverede Classroom-hold, der har opgave- eller brugeraktivitet i det valgte tidsrum. Hvis ejeren af holdet ikke arkiverer holdet, kan nogle ældre hold muligvis fremgå af listen.