Läs mer om Classroom-resurser

Den här artikeln är för lärare.

Använd Classroom-resurser med

• Google Workspace for Education Plus-utgåvor, tidigare G Suite Enterprise for Education
  • Teaching and Learning Upgrade-utgåvor.

Med hjälp av Classroom-resurser kan lärare skapa, redigera och radera följande:

• övningsset
  • interaktiva frågor för YouTube-videor.

Skapa en resurs i Classroom-resurser

I Classroom kan du skapa övningsset eller interaktiva frågor för YouTube-videor i Classroom-resurser. Resurser du skapar kan användas i framtida uppgifter.

Skapa interaktiva frågor för YouTube-videor
  1. Öppna classroom.google.com på datorn.
  2. Valfritt: Klicka på menyn uppe till vänster om du vill utöka navigeringspanelen.
  3. Klicka på Resurser till vänster.
  4. Klicka på Skapa videoaktivitet .
  5. Så här kan du hitta en video:
    • Sök på YouTube.
    • Klistra in en YouTube-webbadress i sökfältet.
  6. Klicka på Lägg till frågor. Du kan sedan skapa, redigera eller radera interaktiva frågor för YouTube-videor.
  7. Klicka på Klar.

Tips! Om du vill komprimera menyn klickar du på menyn uppe till vänster.

Skapa ett övningsset
  1. Öppna classroom.google.com på datorn.
  2. Valfritt: Klicka på menyn uppe till vänster om du vill utöka navigeringspanelen.
  3. Klicka på Resurser till vänster.
  4. Klicka på Nytt övningsset .
  5. Lägg till frågor i övningssetet.
  6. Klicka på Klar med redigering.
Tips! Om du vill komprimera menyn klickar du på menyn uppe till vänster.

Redigera en resurs i Classroom-resurser

1. Öppna classroom.google.com på datorn.
  2. Valfritt: Klicka på menyn uppe till vänster om du vill utöka navigeringspanelen.
  3. Klicka på Resurser till vänster.
  4. Välj en resurs som du vill redigera.
    • Så här redigerar du ett övningsset:
      1. Klicka på Redigera uppe till höger.
      2. Uppdatera resursinformationen.
      3. Klicka på Klar med redigering.
    • Så här redigerar du en videoaktivitet:
      1. Uppdatera resursinformationen.
      2. Klicka på Klar.

Tips! Om du vill komprimera menyn klickar du på menyn uppe till vänster.

Radera en resurs i Classroom-resurser

1. Öppna classroom.google.com på datorn.
  2. Valfritt: Klicka på menyn uppe till vänster om du vill utöka navigeringspanelen.
  3. Klicka på Resurser .
  4. Klicka på Mer Mer nere till höger på en resurs som du vill radera följt av Radera .
  5. Klicka på Radera.

Tips! Om du vill komprimera menyn klickar du på menyn uppe till vänster.

Återställa en raderad resurs i Classroom-resurser

1. Öppna classroom.google.com på datorn.
  2. Valfritt: Klicka på menyn uppe till vänster om du vill utöka navigeringspanelen.
  3. Klicka på Resurser .
  4. Klicka på Papperskorg.
  5. Valfritt: Klicka på rullgardinsmenyn och välj önskad resurstyp om du vill filtrera efter filtyper.
  6. Klicka på filen som du vill återställa.
  7. Klicka på Återställ.

Tips! Om du vill komprimera menyn klickar du på menyn uppe till vänster.

Kopiera en resurs i Classroom-resurser

1. Öppna classroom.google.com på datorn.
  2. Valfritt: Klicka på menyn uppe till vänster om du vill utöka navigeringspanelen.
  3. Klicka på Resurser till vänster.
  4. Klicka på Mer Mer nere till höger på en resurs som du vill kopiera följt av Kopiera Copy invitation link under Mina resurser.

Tips! Om du vill komprimera menyn klickar du på menyn uppe till vänster.

Dela en resurs i Classroom-resurser

Endast verifierade lärare kan dela länkar till resurser med varandra på Google Workspace-domänen. Läs om hur Workspace-administratörer kan verifiera lärare och ange behörigheter.

1. Öppna classroom.google.com på datorn.
  2. Valfritt: Klicka på menyn uppe till vänster om du vill utöka navigeringspanelen.
  3. Klicka på Resurser till vänster.
  4. Klicka på Mer Mer nere till höger på en resurs som du vill dela följt av Dela länk .
  5. Aktivera Ge lärare åtkomst via länken .
  6. Klicka på Kopiera länk .
  7. Skicka länken till en annan verifierad lärare.

Tips! Om du vill komprimera menyn klickar du på menyn uppe till vänster.

Redigera eller tilldela delade resurser

Endast verifierade lärare kan redigera eller tilldela resurser som delas med dem. Läs om hur Workspace-administratörer kan verifiera lärare och ange behörigheter.

1. Öppna resursen med den delade länken.
  2. Redigera eller tilldela genom att klicka på Kopiera Copy invitation link uppe till höger på resursen.
    • Klicka på kopian som sparats i Mina resurser.
    • Kopior sparas i Mina resurser.

Tips!

• När länkdelning är inaktiverat kan du inte förhandsgranska eller kopiera en resurs.
  • Om du har en resurs öppen när delningsbehörigheterna ändras kan du förhandsgranska resursen men inte kopiera den. När du uppdaterar sidan är resursen inte tillgänglig.
  • Om du delar en resurs med ett konto på ett annat språk finns resursen kvar på ditt språk.
  • Om du vill minimera menyn till en komprimerad version klickar du på menyn .

Relaterade resurser