Finn ut mer om Classroom-ressurser

Denne artikkelen er for lærere.

Classroom-ressurser kan brukes med

• Google Workspace for Education Plus-utgavene (tidligere G Suite Enterprise for Education)
  • Teaching and Learning Upgrade-utgaver

Lærere kan bruke Classroom-ressurser til å opprette, redigere eller slette følgende:

• Øvelsessett
  • Interaktive spørsmål for YouTube-videoer

Opprett ressurser i Classroom

I Classroom-ressurser kan du lage øvelsessett eller interaktive spørsmål for YouTube-videoer. Ressurser du oppretter, kan brukes i fremtidige oppgaver.

Lag interaktive spørsmål for YouTube-videoer
  1. Gå til classroom.google.com på en datamaskin.
  2. Valgfritt: For å vise uttrekksmenyen klikker du på menyen øverst til venstre.
  3. Klikk på Ressurser til venstre.
  4. Klikk på Opprett videoaktivitet .
  5. For å finne en video kan du
    • søke på YouTube
    • lime inn en YouTube-nettadresse i søkefeltet
  6. Klikk på Legg til spørsmål. Deretter kan du lage, redigere eller slette interaktive spørsmål for YouTube-videoer.
  7. Klikk på Ferdig.

Tips: For å skjule menyen klikker du på menyen øverst til venstre.

Opprett øvelsessett
  1. Gå til classroom.google.com på en datamaskin.
  2. Valgfritt: For å vise uttrekksmenyen klikker du på menyen øverst til venstre.
  3. Klikk på Ressurser til venstre.
  4. Klikk på Nytt øvelsessett .
  5. Legg til spørsmål i øvelsessettet.
  6. Klikk på Ferdig med å redigere.
Tips: For å skjule menyen klikker du på menyen øverst til venstre.

Endre ressurser i Classroom

1. Gå til classroom.google.com på en datamaskin.
  2. Valgfritt: For å vise uttrekksmenyen klikker du på menyen øverst til venstre.
  3. Klikk på Ressurser til venstre.
  4. Velg en ressurs du vil endre.
    • Slik endrer du øvelsessett:
      1. Klikk på Endre øverst til høyre.
      2. Oppdater detaljene for ressursen.
      3. Klikk på Ferdig med å redigere.
    • Slik endrer du videoaktiviteter:
      1. Oppdater detaljene for ressursen.
      2. Klikk på Ferdig.

Tips: For å skjule menyen klikker du på menyen øverst til venstre.

Slett ressurser fra Classroom

1. Gå til classroom.google.com på en datamaskin.
  2. Valgfritt: For å vise uttrekksmenyen klikker du på menyen øverst til venstre.
  3. Klikk på Ressurser .
  4. Nederst til høyre på ressursen du vil slette, klikker du på Mer Mer og så Slett .
  5. Klikk på Slett.

Tips: For å skjule menyen klikker du på menyen øverst til venstre.

Gjenopprett slettede ressurser i Classroom

1. Gå til classroom.google.com på en datamaskin.
  2. Valgfritt: For å vise uttrekksmenyen klikker du på menyen øverst til venstre.
  3. Klikk på Ressurser .
  4. Klikk på Papirkurv.
  5. Valgfritt: For å filtrere etter filtyper klikker du på rullegardinmenyen og velger ressurstypen du vil bruke.
  6. Klikk på filen du vil gjenopprette.
  7. Klikk på Gjenopprett.

Tips: For å skjule menyen klikker du på menyen øverst til venstre.

Lag kopier av ressurser i Classroom

1. Gå til classroom.google.com på en datamaskin.
  2. Valgfritt: For å vise uttrekksmenyen klikker du på menyen øverst til venstre.
  3. Klikk på Ressurser til venstre.
  4. Under «Mine ressurser» klikker du på Mer Mer og så Lag en kopi Copy invitation link nederst til høyre på en ressurs du vil kopiere.

Tips: For å skjule menyen klikker du på menyen øverst til venstre.

Del ressurser i Classroom

Bare bekreftede lærere kan dele linker til ressurser med hverandre på Google Workspace-domenene sine. Se hvordan Workspace-administratorer kan bekrefte lærere og angi tillatelser.

1. Gå til classroom.google.com på en datamaskin.
  2. Valgfritt: For å vise uttrekksmenyen klikker du på menyen øverst til venstre.
  3. Klikk på Ressurser til venstre.
  4. Nederst til høyre på en ressurs du vil dele, klikker du på Mer Mer og så Del linken .
  5. Slå på Gi lærere tilgang via link .
  6. Klikk på Kopier linken .
  7. Send linken til en annen bekreftet lærer.

Tips: For å skjule menyen klikker du på menyen øverst til venstre.

Endre eller tildele delte ressurser

Bare bekreftede lærere kan endre eller tildele ressurser som deles med dem. Se hvordan Workspace-administratorer kan bekrefte lærere og angi tillatelser.

1. Åpne ressursen via den delte linken.
  2. For å endre eller tildele den klikker du på Ta en kopi Copy invitation link øverst til høyre for en ressurs.
    • Klikk på kopien som er lagret i «Mine ressurser».
    • Kopier lagres i «Mine ressurser».

Tips:

• Når linkdeling er av, kan du ikke se forhåndsvisninger eller lage kopier av ressurser.
  • Hvis en ressurs er åpen når delingstillatelsene endres, kan du se en forhåndsvisning av ressursen, men ikke kopiere den. Når du laster inn siden på nytt, er ressursen utilgjengelig.
  • Hvis du deler en ressurs med en konto på et annet språk, endres ikke språket i ressursen.
  • For å minimere menyen til en skjult versjon klikker du på menyen øverst til venstre.