Meer informatie over Classroom-bronnen

Dit artikel is voor docenten.

Je kunt Classroom-bronnen gebruiken in de volgende versies:

• Google Workspace for Education Plus-versies, voorheen G Suite Enterprise for Education
  • Teaching and Learning Upgrade-versies

Docenten kunnen Classroom-bronnen gebruiken om het volgende te maken, te bewerken of te verwijderen:

• Oefensets
  • Interactieve vragen voor YouTube-video's

Een bron maken in Classroom-bronnen

In Classroom kun je oefensets of interactieve vragen voor YouTube-video's maken via Classroom-bronnen. Je kunt gemaakte bronnen gebruiken voor toekomstige opdrachten.

Interactieve vragen maken voor YouTube-video's
  1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Optioneel: Klik linksboven op Menu om het zijmenu uit te vouwen.
  3. Klik links op Bronnen .
  4. Klik op Nieuwe videoactiviteit maken .
  5. Je kunt op 2 manieren een video zoeken:
    • Zoeken op YouTube
    • Een YouTube-URL in de zoekbalk plakken
  6. Klik op Vragen toevoegen. Je kunt dan interactieve vragen voor YouTube-video's maken, bewerken of verwijderen.
  7. Klik op Klaar.

Tip: Als je het menu wilt samenvouwen, klik je linksboven op Menu .

Een oefenset maken
  1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Optioneel: Klik linksboven op Menu om het zijmenu uit te vouwen.
  3. Klik links op Bronnen .
  4. Klik op Nieuwe oefenset .
  5. Voeg vragen toe aan de oefenset.
  6. Klik op Klaar met bewerken.
Tip: Als je het menu wilt samenvouwen, klik je linksboven op Menu .

Een bron bewerken in Classroom-bronnen

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Optioneel: Klik linksboven op Menu om het zijmenu uit te vouwen.
  3. Klik links op Bronnen .
  4. Selecteer de bron die je wilt bewerken.
    • Zo bewerk je een oefenset:
      1. Klik rechtsboven op Bewerken .
      2. Update de brongegevens.
      3. Klik op Klaar met bewerken.
    • Zo bewerk je een videoactiviteit:
      1. Update de brongegevens.
      2. Klik op Klaar.

Tip: Als je het menu wilt samenvouwen, klik je linksboven op Menu .

Een bron verwijderen uit Classroom-bronnen

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Optioneel: Klik linksboven op Menu om het zijmenu uit te vouwen.
  3. Klik op Bronnen .
  4. Klik rechtsonder bij de bron die je wilt verwijderen op Meer Meer en dan Verwijderen .
  5. Klik op Verwijderen.

Tip: Als je het menu wilt samenvouwen, klik je linksboven op Menu .

Een verwijderde bron herstellen in Classroom-bronnen

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Optioneel: Klik linksboven op Menu om het zijmenu uit te vouwen.
  3. Klik op Bronnen .
  4. Klik op Prullenbak.
  5. Optioneel: Als je op typen bestanden wilt filteren, klik je op het dropdownmenu en selecteer je het brontype dat je wilt gebruiken.
  6. Klik op het bestand dat je wilt herstellen.
  7. Klik op Herstellen.

Tip: Als je het menu wilt samenvouwen, klik je linksboven op Menu .

Een kopie maken van een bron in Classroom-bronnen

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Optioneel: Klik linksboven op Menu om het zijmenu uit te vouwen.
  3. Klik links op Bronnen .
  4. Ga naar Mijn bronnen. Klik rechtsonder bij een bron die je wilt kopiëren op Meer Meer en dan Een kopie maken Copy invitation link.

Tip: Als je het menu wilt samenvouwen, klik je linksboven op Menu .

Een bron delen in Classroom-bronnen

Alleen geverifieerde docenten kunnen links naar bronnen met elkaar delen in hun Google Workspace-domein. Vind meer informatie over hoe Workspace-beheerders docenten kunnen verifiëren en rechten kunnen instellen.

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Optioneel: Klik linksboven op Menu om het zijmenu uit te vouwen.
  3. Klik links op Bronnen .
  4. Klik rechtsonder bij de bron die je wilt delen op Meer Meer en dan Link delen .
  5. Zet Docenten toegang geven via een link aan.
  6. Klik op Link kopiëren .
  7. Stuur de link naar een andere geverifieerde docent.

Tip: Als je het menu wilt samenvouwen, klik je linksboven op Menu .

Gedeelde bronnen bewerken of toewijzen

Alleen geverifieerde docenten kunnen bronnen bewerken of toewijzen die met ze zijn gedeeld. Vind meer informatie over hoe Workspace-beheerders docenten kunnen verifiëren en rechten kunnen instellen.

1. Open de bron met de gedeelde link.
  2. Als je een bron wilt bewerken of toewijzen, klik je rechtsboven bij de bron op Een kopie maken Copy invitation link.
    • Klik op de kopie die is opgeslagen in Mijn bronnen.
    • Kopieën worden opgeslagen in Mijn bronnen.

Tips:

• Als links delen uitstaat, kun je geen voorbeeld van een bron weergeven of er een kopie van maken.
  • Als je een bron hebt geopend en de deelrechten ervan worden gewijzigd, kun je er wel een voorbeeld van weergeven, maar de bron niet kopiëren. Als je de pagina vernieuwt, is de bron niet meer beschikbaar.
  • Als je een bron deelt met een account in een andere taal, blijft de bron in jouw taal.
  • Als je het menu wilt samenvouwen, klik je linksboven op Menu .