Lue lisää Classroomin materiaaleista

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Käytä Classroomin materiaaleja

• Google Workspace for Education Plus ‐versioissa, aiemmalta nimeltään G Suite Enterprise for Education
  • Teaching and Learning Upgrade ‐versioissa.

Opettajat voivat käyttää Classroomin materiaaleja seuraavien luomiseen, muokkaamiseen tai poistamiseen:

• Tehtäväsetit
  • YouTube-videoiden interaktiiviset kysymykset.

Materiaalin luominen Classroomin materiaaleissa

Voit luoda tehtäväsettejä tai YouTube-videoiden interaktiivisia kysymyksiä Classroomin materiaaleissa. Voit käyttää luomiasi materiaaleja tulevissa kotitehtävissä.

YouTube-videoiden interaktiivisten kysymysten luominen
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valinnainen: Laajenna navigointipaneeli klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Valitse vasemmalta Materiaalit .
  4. Valitse Luo videotehtävä .
  5. Voit etsiä videon näin:
    • Hae YouTubesta.
    • Liitä YouTuben URL-osoite hakukenttään.
  6. Klikkaa Lisää kysymyksiä. Tämän jälkeen voit luoda, muokata ja poistaa YouTube-videoiden interaktiivisia kysymyksiä.
  7. Valitse Valmis.

Vinkki: Jos haluat tiivistää valikon, klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko .

Tehtäväsetin luominen
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valinnainen: Laajenna navigointipaneeli klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Valitse vasemmalta Materiaalit .
  4. Valitse Uusi tehtäväsetti .
  5. Lisää tehtäväsettiin kysymyksiä.
  6. Klikkaa Muokkaus valmis.
Vinkki: Jos haluat tiivistää valikon, klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko .

Materiaalin muokkaaminen Classroomin materiaaleissa

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valinnainen: Laajenna navigointipaneeli klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Valitse vasemmalta Materiaalit .
  4. Valitse muokattava materiaali.
    • Tehtäväsetin muokkaaminen:
      1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Muokkaa .
      2. Päivitä materiaalin tiedot.
      3. Klikkaa Muokkaus valmis.
    • Videotehtävän muokkaaminen:
      1. Päivitä materiaalin tiedot.
      2. Valitse Valmis.

Vinkki: Jos haluat tiivistää valikon, klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko .

Materiaalin poistaminen Classroomin materiaaleista

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valinnainen: Laajenna navigointipaneeli klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Valitse Materiaalit .
  4. Valitse poistettavan materiaalin oikeasta alakulmasta Lisää Lisää ja sitten Poista .
  5. Klikkaa Poista.

Vinkki: Jos haluat tiivistää valikon, klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko .

Poistetun materiaalin palauttaminen Classroomin materiaaleissa

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valinnainen: Laajenna navigointipaneeli klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Valitse Materiaalit .
  4. Klikkaa Roskakori.
  5. Valinnainen: Jos haluat suodattaa tietyntyyppisiä tiedostoja, klikkaa avattavaa valikkoa ja valitse haluamasi materiaalityyppi.
  6. Valitse tiedosto, jonka haluat palauttaa.
  7. Valitse Palauta.

Vinkki: Jos haluat tiivistää valikon, klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko .

Materiaalin kopioiminen Classroomin materiaaleissa

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valinnainen: Laajenna navigointipaneeli klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Valitse vasemmalta Materiaalit .
  4. Valitse Omat materiaalit ‐kohdasta kopioitavan materiaalin oikeasta alakulmasta Lisää Lisää ja sitten Luo kopio. Copy invitation link.

Vinkki: Jos haluat tiivistää valikon, klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko .

Materiaalin jakaminen Classroomin materiaaleissa

Vain vahvistetut opettajat voivat jakaa toisilleen linkkejä materiaaleihin Google Workspace ‐verkkotunnuksessaan. Lue, miten Workspace-järjestelmänvalvojat voivat vahvistaa opettajia ja myöntää lupia.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valinnainen: Laajenna navigointipaneeli klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Valitse vasemmalta Materiaalit .
  4. Valitse jaettavan materiaalin oikeasta alakulmasta Lisää Lisää ja sitten Jaa linkki .
  5. Laita päälle Salli opettajille pääsy linkin kautta .
  6. Valitse Kopioi linkki .
  7. Lähetä linkki toiselle vahvistetulle opettajalle.

Vinkki: Jos haluat tiivistää valikon, klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko .

Jaettujen materiaalien muokkaaminen tai määrittäminen

Vain vahvistetut opettajat voivat muokata tai määrittää heille jaettuja materiaaleja. Lue, miten Workspace-järjestelmänvalvojat voivat vahvistaa opettajia ja myöntää lupia.

1. Avaa materiaali jaetun linkin kautta.
  2. Jos haluat muokata materiaalia tai määrittää sen, valitse materiaalin oikeasta yläkulmasta Luo kopio Copy invitation link.
    • Klikkaa Omiin materiaaleihin tallennettua kopiota.
    • Kopiot tallennetaan Omat materiaalit ‐kohtaan.

Vinkkejä:

• Kun linkin jakaminen on poissa päältä, et voi esikatsella tai kopioida materiaalia.
  • Jos materiaali on avoinna jakamislupien muuttuessa, voit esikatsella materiaalia mutta et voi kopioida sitä. Kun päivität sivun, materiaali ei ole saatavilla.
  • Jos jaat materiaalin erikieliselle tilille, materiaalin kieli ei muutu.
  • Jos haluat pienentää valikon tiivistettyyn versioon, klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko .