Dela och förhandsgranska klassuppgifter och klassmallar

Den här artikeln är för lärare.

Utgåva som stöds: Education Plus

Du kan dela klassuppgifter i Google Classroom med andra lärare inom organisationen utan att behöva lägga till dem som hjälplärare. När lärare förhandsgranskar din delade klass kan de

• välja vilket material de vill använda
  • importera material till en befintlig klass.

Du har olika alternativ beroende på din roll

• Lokal läroplansansvarig: Du kan skapa klassmallar med standardiserade läroplaner eller läroplaner av hög kvalitet. Därefter kan du dela och distribuera klassen till lärare på din avdelning så att de kan importera klassuppgifter till sin egen klass.
  • Lärare: Du kan dela klasser med andra lärare som du samarbetar med. När de förhandsgranskar din klass döljs elevinformation som inlämningar av hemuppgifter, kommentarer och betyg.

Om du vill dela klassuppgifter måste du ha blivit tilldelad en Google Workspace for Education Plus-licens. Läs mer om Google Workspace for Education-utgåvor.

Om du vill förhandsgranska klasser och importera klassuppgifter måste du vara verifierad lärare. Läs om hur du blir verifierad lärare.

Dela klassuppgifter via en länk

Knappen Dela klassuppgifter finns i din klass på sidan Klassuppgifter. Du kan bara dela klassuppgifter om du

• har en tilldelad Google Workspace for Education Plus-licens
  • är lärare eller hjälplärare i klassen.
  1. Gå till Google Classroom.
  2. Klicka på klassen som du vill visa.
  3. Klicka på Klassuppgifter.
  4. Längst upp till höger klickar du på Dela klassuppgifter.
    • Du ser en uppmaning om att dela sidan Klassuppgifter.
    • Den här funktionen är inaktiverad som standard. Om du vill använda den kan du aktivera Bevilja lärare åtkomst via länk.
  5. Klicka på Kopiera.
    • Länken till klassen kopieras till urklipp.
  6. Valfritt: Om du vill förhandsgranska den delade sidan Klassuppgifter kan du klicka på Förhandsgranska länk. Detta öppnar en ny flik med en förhandsgranskning av den delade klassen.

Vad är synligt i den delade klassen?

Det här är synligt för lärare som du delar med

Det här är inte synligt för lärare som du delar med

Fliken Klassuppgifter

Flikarna Stream, Personer och Betyg

Klassuppgifter som har tilldelats hela klassen eller enskilda elever

Klassuppgifter som har statusen ”utkast” eller ”schemalagd”

Huvudlärare och avdelning

Klassens Kalender, Drive-mapp och Meet-länkar

Allmän information om en klassuppgift som beskrivning, bedömningskriterium, publicerings- och slutdatum

Kommentarer på elevinlämningar

De flesta bilagor och tillägg till klassuppgifter

Drive-bilagor som har tilldelats med inställningen Eleverna kan redigera

Tips!

• När den här funktionen är aktiverad kan enbart verifierade lärare med länken få åtkomst till den.
  • Med klassdelning kan lärare få egna kopior på dina klassuppgifter och bilagor. De kan inte göra ändringar i dina exemplar.
  • Om du uppdaterar klassen när funktionen är aktiverad kan lärare med länken hitta de uppdaterade, publicerade klassuppgifterna för klassen.
  • Du kan bara dela klassen via den skapade länken. Det fungerar inte att använda klassens webbadress.
  • Du kan dela länken till klassen på flera sätt, däribland
    • i ett e-post- eller chattmeddelande till en lärare eller grupp av lärare på din domän, exempelvis mattelärare för årskurs 7
    • på avdelningens webbplats eller i ett kalkylark med länkar till klassmallar eller klassmaterial
    • i en läroplansöversikt
    • i en expertkurs i Classroom med länkar till klassmallar.

Du kan bara öppna en länk till en delad klass i följande fall:

Förhandsgranska din egen klass

Du kan förhandsgranska din egen klass om du vill se vad andra lärare kan ta del av.

1. Gå till Google Classroom.
  2. Klicka på den klass du vill förhandsgranska.
  3. Klicka på Klassuppgifter.
  4. Längst upp till höger klickar du på Dela klassuppgifter. Du ser en uppmaning om att dela sidan Klassuppgifter.
    • Den här funktionen är inaktiverad som standard. Om du vill använda den kan du aktivera Bevilja lärare åtkomst via länk.
  5. Klicka på Förhandsgranska länk. En förhandsvisning öppnas i en ny flik.
  6. Stäng fliken om du vill återgå till klassen.

Tips!

• Du kan inte exportera objekt från din egen klass i förhandsgranskningen.
  • Du kan se klassen som förhandsgranskare gör. Vissa saker, som klassuppgifter och kommentarer, döljs i den här vyn.