Del og forhåndsvis kursarbeid og kursmaler

Denne artikkelen er for lærere.

Utgave som støttes: Education Plus

Du kan dele kursarbeid fra kurs i Google Classroom med andre lærere i organisasjonen, uten at du må legge dem til som medlærere. Når lærere forhåndsviser det delte kurset ditt, kan de

• velge hvilket materiell de vil bruke
  • importere materiell til eksisterende kurs

Hvis du er …

• lokal pensumleder, kan du lage kursmaler med standardisert eller høykvalitets pensum. Deretter kan du dele og distribuere kurset til lærere i avdelingen din, slik at de kan importere kursarbeid til sitt eget kurs.
  • lærer, kan du dele kursene dine med andre lærere du samarbeider med. Når de tar en forhåndskikk på kurset ditt, skjules elevinformasjon som innlevering av oppgaver, kommentarer og karakterer.

For å dele kursarbeid må du ha en Google Workspace for Education Plus-lisens som er tilordnet deg. Finn ut mer om Google Workspace for Education-utgavene.

Du må være bekreftet lærer for å kunne forhåndsvise delte kurs og importere kursarbeid. Finn ut hvordan du kan bli en bekreftet lærer.

Del kursarbeid via linker

Du finner «Del kursarbeid»-knappen på Kursarbeid-siden for kurset ditt. Du kan bare dele kursarbeid hvis

• en Google Workspace for Education Plus-lisens er tilordnet deg
  • du er lærer eller medlærer på kurset
  1. Gå til Google Classroom.
  2. Klikk på kurset du vil dele.
  3. Klikk på Kursarbeid.
  4. Øverst til høyre klikker du på Del kursarbeid.
    • Du blir spurt om du vil dele Kursarbeid-siden.
    • Som standard er denne funksjonen slått av. For å bruke denne funksjonen må du slå på Gi lærere tilgang via link.
  5. Klikk på Kopiér.
    • Linken til kurset er kopiert til utklippstavlen.
  6. Valgfritt: Hvis du vil forhåndsvise den delte Kursarbeid-siden, klikker du på Forhåndsvisning av link. Da åpnes en ny fane, der du kan finne en forhåndsvisning av det delte kurset.

Hva er synlig i det delte kurset?

Dette er synlig for lærere du har delt med

Dette ikke er synlig for lærere du har delt med

Kursarbeid-fanen

Fanene Strøm, Personer og Karakterer

Kursarbeid-elementer som er tildelt, enten hele klassen eller enkeltelever

Kursarbeid-elementer som har statusen «utkast» eller «planlagt»

Hovedlæreren og delen

Kalenderen, Disk-mappen og Meet-linkene for kurset

Generell informasjon om et Kursarbeid-element, for eksempel beskrivelse, rubrikk, frister og datoen det ble lagt ut

Innleveringer og kommentarer fra elever

De fleste Kursarbeid-vedlegg og -tillegg

Disk-elementvedlegg som ble tildelt med innstillingen «Elever har redigeringstilgang»

Tips:

• Når denne funksjonen er på, er det bare bekreftede lærere som har linken, som har tilgang til den.
  • Med kursdeling får lærerne sine egne kopier av kursarbeidet ditt og vedleggene dine, og de kan ikke gjøre endringer i dem.
  • Hvis du oppdaterer kurset når denne funksjonen er slått på, kan lærere som har linken, finne det aktive, oppdaterte kursarbeidet i kurset ditt.
  • Du kan bare dele kurset ditt via den genererte linken. Du kan ikke bruke nettadressen til kurset ditt.
  • Du kan dele linken til kurset på flere måter, for eksempel
    • via e-post eller chatmeldinger til lærere eller grupper av lærere i organisasjonen din, for eksempel matematikkavdelingen for 7. klasse
    • et avdelingsnettsted eller -regneark som inneholder linker til kursmaler eller kursmateriell
    • et pensumkart
    • et overordnet kurs i Classroom som inneholder linker til kursmaler

Du kan bare åpne linker til delte kurs hvis du er

Forhåndsvis ditt eget kurs

Du kan forhåndsvise kurset ditt for å finne ut hva andre lærere kan se i forhåndsvisningen.

1. Gå til Google Classroom.
  2. Klikk på kurset du vil forhåndsvise.
  3. Klikk på Kursarbeid.
  4. Øverst til høyre klikker du på Del kursarbeid. Du blir spurt om du vil dele Kursarbeid-siden.
    • Som standard er denne funksjonen slått av. For å bruke denne funksjonen må du slå på Gi lærere tilgang via link.
  5. Klikk på Forhåndsvis link. Forhåndsvisningen åpnes i en ny fane.
  6. Lukk fanen for å gå tilbake til kurset.

Tips:

• Du kan ikke eksportere elementer fra ditt eget kurs i forhåndsvisningen.
  • Du kan se kurset på samme måte som personer som bruker forhåndsvisningen. Enkelte ting, for eksempel utkast til kursarbeid og kommentarer, er skjult i denne visningen.