Schoolwerk en lesgroeptemplates delen en er een voorbeeld van bekijken

Dit artikel is voor docenten.

Ondersteunde versie: Education Plus

Je kunt schoolwerk van lesgroepen in Google Classroom delen met andere docenten in je organisatie zonder ze toe te voegen als mededocent. Als docenten een voorbeeld van een gedeelde lesgroep bekijken, kunnen ze het volgende doen:

• Selecteren welke materialen ze willen gebruiken
  • Materiaal importeren naar een bestaande lesgroep

Rollen en bijbehorende mogelijkheden:

• Lesprogrammamaker: Je kunt templates maken met gestandaardiseerde of hoogwaardige lesprogramma's. Daarna kun je de templates delen met docenten binnen je team, zodat ze schoolwerk kunnen importeren naar hun eigen lesgroep.
  • Docent: Je kunt je lesgroepen delen met andere docenten waarmee je samenwerkt. Als ze een voorbeeld van de lesgroep bekijken, is informatie van leerlingen (zoals ingeleverd werk, reacties en cijfers) verborgen.

Als je schoolwerk wilt delen, moet je een Google Workspace for Education Plus-licentie hebben. Meer informatie over Google Workspace for Education-versies

Je moet een geverifieerde docent zijn om een voorbeeld van gedeelde lesgroepen te kunnen bekijken en schoolwerk te kunnen importeren. Meer informatie over hoe je een geverifieerde docent wordt

Je schoolwerk delen via een link

Je vindt de knop Schoolwerk delen in je lesgroep op de pagina Schoolwerk. Je kunt schoolwerk alleen delen als:

• Er een Google Workspace for Education Plus-licentie aan jou is toegewezen.
  • Je een docent of mededocent van de lesgroep bent.
  1. Ga naar Google Classroom.
  2. Klik op de lesgroep die je wilt delen.
  3. Klik op Schoolwerk.
  4. Klik rechtsboven op Schoolwerk delen.
    • Je wordt gevraagd of je de pagina Schoolwerk wilt delen.
    • Deze functie staat standaard uit. Je kunt deze functie gebruiken door Docenten toegang geven via een link aan te zetten.
  5. Klik op Kopiëren.
    • De link naar de lesgroep wordt gekopieerd naar het klembord.
  6. Optioneel: Als je een voorbeeld van de gedeelde pagina Schoolwerk wilt bekijken, klik je op Voorbeeld van link bekijken. Er wordt een nieuw tabblad geopend met een voorbeeld van de gedeelde lesgroep.

Wat is er zichtbaar in de gedeelde lesgroep?

Wat er zichtbaar is voor docenten met wie je je lesgroep hebt gedeeld

Wat er niet zichtbaar is voor docenten met wie je je lesgroep hebt gedeeld

Tabblad Schoolwerk

Tabbladen Updates, Mensen en Cijfers

Toegewezen schoolwerkitems (aan de hele klas of aan individuele leerlingen)

Schoolwerkitems met de status Concept of Gepland

De primaire docent en de sectie

De agenda, Drive-map en Meet-links van de lesgroep

Algemene informatie over een schoolwerkitem, zoals de beschrijving, rubriek en start- en inleverdatums

Reacties op ingeleverd werk

De meeste bijlagen en add-ons voor schoolwerkitems

Toegewezen bijlagen voor Drive-items met de instelling Leerlingen kunnen bewerken

Tips:

• Als deze functie aanstaat, hebben alleen geverifieerde docenten met de link toegang.
  • Als je lesgroepen deelt, krijgen docenten een eigen exemplaar van je schoolwerk en bijlagen. Ze kunnen die van jou niet aanpassen.
  • Als je een lesgroep updatet wanneer deze functie aanstaat, kunnen docenten met de link het live en up-to-date schoolwerk in je lesgroep zien.
  • Je kunt een lesgroep alleen delen met de gegenereerde link. Je kunt je lesgroep niet delen met het webadres.
  • Je kunt de link op verschillende manieren delen met je lesgroep, zoals:
    • Via een e-mail of chatbericht aan een docent of aan een groep docenten in je organisatie, zoals de wiskundeafdeling van de brugklas.
    • Via de website van een afdeling of in een spreadsheet met links naar lesgroeptemplates of lesmateriaal.
    • Via het lesprogramma.
    • Via een masterclass in Classroom met links naar lesgroeptemplates.

Je kunt een link naar een gedeelde lesgroep alleen openen als:

Een voorbeeld van je eigen lesgroep bekijken

Je kunt een voorbeeld van je eigen lesgroep bekijken om erachter te komen wat andere docenten kunnen zien.

1. Ga naar Google Classroom.
  2. Klik op de lesgroep waar je een voorbeeld van wilt zien.
  3. Klik op Schoolwerk.
  4. Klik rechtsboven op Schoolwerk delen. Je wordt gevraagd of je de pagina Schoolwerk wilt delen.
    • Deze functie staat standaard uit. Je kunt deze functie gebruiken door Docenten toegang geven via een link aan te zetten.
  5. Klik op Voorbeeldlink. Het voorbeeld wordt geopend in een nieuw tabblad.
  6. Sluit het tabblad om terug te gaan naar de lesgroep.

Tips:

• Je kunt in het voorbeeld geen items exporteren uit je eigen lesgroepen.
  • Je kunt de lesgroep bekijken zoals de anderen doen. Bepaalde items, zoals conceptschoolwerk en reacties, zijn verborgen in deze weergave.