Besök en klass som utbildningsansvarig eller personal

Den här artikeln riktar sig till utbildningsansvariga och stödpersonal.

Utgåva som stöds: Education Plus

Utsedda användare, som utbildningsansvariga och stödpersonal, kan behöva besöka en klass tillfälligt för att stötta lärare och elever. Dessa användare omfattar men är inte begränsade till följande:

• Rektorer
  • avdelningschefer
  • Studievägledare
  • Läroplansansvariga
  • Administrativa assistenter
  • coacher och mentorer
  • IT-administratörer

När utbildningsansvariga och stödpersonal besöker en klass kan de göra allt som en hjälplärare kan göra, inklusive

• uppdatera hjälplärare och elever
  • lägga upp meddelanden
  • se elevprofiler.

När utbildningsansvariga och stödpersonal besöker en klass kan de inte

• radera en klass
  • ta bort huvudläraren
  • inaktivera en annan lärare.

Tips: Utbildningsansvariga och stödpersonal kan få användvändbar information från Classroom-analyser. Endast skoladministratörer kan ge dig åtkomst till den här funktionen. Läs mer om Classroom-analyser som utbildningsansvarig eller personal.

Besöka en klass

Om du vill besöka en klass måste du först ha följande:
  1. Öppna Google Classroom på datorn.
  2. Klicka på Besök en klass på startsidan eller i sidofältet.
  3. Du hittar klassen du vill besöka genom att söka efter en lärare eller elev i den klassen.
  4. Välj läraren eller eleven. En lista över deras klasser visas.
  5. Välj den klass du vill besöka. Du kan välja följande:
    • En lärares klass:
    • En elevs klass:
      • Om du vill öppna den valda elevens klassuppgiftssida på en ny flik klickar du på Visa uppgifter
      • Om du vill återgå till klassen klickar du på klassens titel högst upp. Under ditt besök går det att göra allt som en hjälplärare kan göra.
  6. När klassen öppnas på en ny flik måste du välja anledningen till besöket. Huvudläraren i klassen du besöker får ett e-postmeddelande med den här informationen.

Tips!

• Om du ursprungligen var registrerad som elev i en klass tas du bort från klassen som elev när du besöker klassen. Om du ursprungligen var registrerad som hjälplärare i en klass tas du inte bort från klassen.
  • När du besöker en klass har du åtkomst i två timmar åt gången.
  • Om dina behörigheter inte ändras kan du besöka en klass ett obegränsat antal gånger. Om du stänger webbläsaren innan besöksfönstret på två timmar löper ut måste du starta ett nytt besök.
Felsöka problem när du besöker en klass
Scenario Åtgärd att utföra
”Besöka en klass” visas inte på startsidan. Kontakta Workspace-administratören och kontrollera att de har tilldelat dig den anpassade adminrollen som de skapade med behörigheten Hantera klasser.
Läraren eller eleven som du söker efter visas inte. Kontakta Workspace-administratören och be hen kontrollera att läraren eller eleven är synlig i Google-katalogen.
När du har valt en lärare eller elev kan du inte besöka vissa av deras klasser. Organisationsenheten kan begränsa åtkomsten till klasser. Kontakta Workspace-administratören och kontrollera att du har blivit tilldelad behörigheten Hantera klasser för rätt organisationsenhet.
När du väljer en klass visas den inte. När du väljer en klass öppnas den på en ny flik. Kontrollera att du inte har en popup-blockerare i webbläsaren.