Ryhmävierailut opetuksen johtajille ja muulle henkilökunnalle

Tämä artikkeli on tarkoitettu opetuksen johtajille ja muulle henkilökunnalle.

Tuettu versio: Education Plus

Joillakin käyttäjillä voi olla tilapäisesti tarve vierailla ryhmässä tukemassa opettajaa ja oppilaita. Tämä koskee opetuksen johtajia ja muuta henkilökuntaa. Esimerkkejä:

• rehtorit
  • laitoksen johtajat
  • opinto-ohjaajat
  • opetuksen johtajat
  • hallinnolliset avustajat
  • valmentajat ja mentorit
  • IT-järjestelmänvalvojat.

Kun opetuksen johtajat ja tukihenkilöstö vierailevat ryhmässä, heillä on samat oikeudet kuin apuopettajalla. He voivat esimerkiksi

• tehdä muutoksia apuopettajiin ja oppilaisiin
  • julkaista ilmoituksia
  • nähdä oppilaiden profiilit.

Opetuksen johtajat ja muut henkilökunnan edustajat eivät kuitenkaan voi

• poistaa ryhmää
  • poistaa ensisijaista opettajaa
  • mykistää toista opettajaa.

Vinkki: Opetuksen johtajat ja muut henkilökunnan edustajat voivat saada hyödyllistä tietoa Classroom-analytiikasta. Vain oppilaitoksen järjestelmänvalvojat voivat myöntää pääsyoikeuden tähän ominaisuuteen. Lue lisää Classroom-analytiikasta opetuksen johtajille ja muulle henkilökunnalle.

Ryhmävierailut

Ryhmävierailun vaatimukset:
  1. Siirry Google Classroomiin tietokoneella.
  2. Klikkaa etusivulta tai sivupalkista Vieraile ryhmässä.
  3. Hae ryhmää, jossa haluat vierailla, hakemalla ryhmässä olevaa opettajaa tai oppilasta.
  4. Valitse opettaja tai oppilas. Näet listan ryhmistä.
  5. Valitse ryhmä, jossa haluat vierailla. Toiminta ja oikeudet ryhmän tyypin mukaan:
    • Opettajan ryhmä:
    • Oppilaan ryhmä:
      • Avaa valitun oppilaan tehtäväsivu uudella välilehdellä klikkaamalla Näytä kotitehtävät.
      • Voit palata ryhmään klikkaamalla yläreunasta ryhmän nimeä. Vierailun aikana voit tehdä samoja asioita kuin apuopettajat.
  6. Kun ryhmä avautuu uudelle välilehdelle, sinun pitää valita vierailun syyt. Vastauksesi ilmoitetaan ryhmän ensisijaiselle opettajalle sähköpostitse.

Vinkkejä:

• Jos olet alun perin liittynyt ryhmään oppilaana, sinut poistetaan vierailun aikana ryhmän oppilaista. Jos olet alun perin liittynyt ryhmään apuopettajana, sinua ei poisteta ryhmästä.
  • Vierailun aikana sinulla on pääsy ryhmään kaksi tuntia kerrallaan.
  • Jos oikeuksia ei muuteta, voit vierailla ryhmässä niin usein kuin haluat. Jos suljet selaimen ennen kahden tunnin vierailuajan päättymistä, sinun on aloitettava uusi vierailu.
Ryhmävierailuun liittyvien ongelmien ratkaiseminen
Tilanne Ratkaisu
Etusivulla ei näy vaihtoehtoa "Vieraile ryhmässä". Ota yhteyttä Workspace-järjestelmänvalvojaan ja tarkista, että hän on määrittänyt sinulle luomansa omavalintaisen järjestelmänvalvojan roolin, jonka kautta voit hallinnoida ryhmää.
Hakemaasi opettajaa tai oppilasta ei näy. Ota yhteyttä Workspace-järjestelmänvalvojaan ja pyydä häntä tarkistamaan, onko opettaja tai oppilas Google-hakemistossa.
Kun olet valinnut opettajan tai oppilaan, et voi vierailla kaikissa hänen ryhmissään. Organisaatioyksikkö voi rajoittaa pääsyä ryhmiin. Ota yhteyttä Workspace-järjestelmänvalvojaan ja tarkista, että sinulla on ryhmien hallinnointioikeudet oikeassa organisaatioyksikössä.
Valittua ryhmää ei näy. Kun valitset ryhmän, se avautuu uudelle välilehdelle. Varmista, että selaimesi ei ole estänyt ponnahdusikkunoita.