Tehtäväsettien luominen, muokkaaminen, poistaminen ja jakaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Tehtäväsettejä voi käyttää seuraavissa tuotteissa:

• Google Workspace for Education Plus ‐versiot, aiemmalta nimeltään G Suite Enterprise for Education
  • Teaching and Learning Upgrade ‐versiot

Tehtäväsettien avulla opettajat voivat luoda, muokata tai poistaa interaktiivisia kotitehtäviä. Lue lisää tehtäväseteistä.

Tehtäväsetin luominen Classroom-sivulla

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valinnainen: Laajenna navigointipaneeli klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Valitse vasemmalta Materiaalit .
  4. Valitse Luo .

Aiemmin luodun tehtäväsetin lisääminen kotitehtävään

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Tehtävät ja sitten Luo .
  4. Klikkaa avattavasta listasta Kotitehtävä.
  5. Valitse Liitä-kohdasta Tehtäväsetit .
  6. Klikkaa aiemmin luotua tehtäväsettiä.
  7. Klikkaa Liitä.
  8. Luo kotitehtävä seuraamalla ohjeita.

Lue lisää kotitehtävän luomisesta.

Tehtäväsetin luominen kotitehtävään

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa yläreunasta Tehtävät ja sitten Luo .
  4. Klikkaa avattavasta listasta Kotitehtävä.
  5. Valitse Liitä-kohdasta Tehtäväsetit ja sitten Luo .

Tehtäväsetin muokkaaminen

Tärkeää:

• Jos tehtäväsetti on annettu tehtäväksi, et voi muokata sitä. Jos haluat lisätä päivitetyn tehtäväsetin, poista kotitehtävä ja liitä uusi tehtäväsetti.
  • Kun teet uuden tehtäväsetin, se luodaan tilisi uudella kielellä. Aiemmin luodut tehtäväsetit eivät päivity kokonaisuudessaan tilisi uudelle kielelle.
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valinnainen: Laajenna navigointipaneeli klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Valitse vasemmalta Materiaalit .
  4. Valitse muokattava tehtäväsetti.
  5. Valitse Muokkaa.
  6. Kun olet valmis, klikkaa Muokkaus valmis.

Tehtäväsetin kysymysten luominen, muokkaaminen ja poistaminen

Kysymyksen lisääminen
  1. Siirry tietokoneella tehtäväsettiin.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Muokkaa.
  3. Valitse avattavasta listasta kysymystyyppi:
    • Lyhyt vastaus
    • Kappale
    • Yksittäisvalintalista
    • Monivalintalista
  4. Lisää kysymys ja sen oikea vastaus.
  5. Valinnainen: voit luoda uuden kysymyksen klikkaamalla Uusi kysymys.
Vinkki: Kysymykset, joille on valittu Automaattinen-asetus, luokitellaan automaattisesti. Kun oppilas on palauttanut tehtäväsetin, voit antaa sille arvosanan manuaalisesti.
Matemaattisten merkkien käyttäminen kysymyksessä
  1. Siirry tietokoneella tehtäväsettiin.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Muokkaa.
  3. Kirjoita kysymyksesi tekstikenttään.
  4. Jos haluat käyttää matemaattista näppäimistöä, valitse Lisää matemaattinen kaava .
  5. Klikkaa näppäimistökuvaketta.
Vinkki: Oppilaat voivat käyttää matematiikkanäppäimistöä vain, jos käytät sitä kysymystä luodessasi.
Taidon lisääminen tai poistaminen
Kun kysymykselle on valittu taito, tehtäväsetit ehdottavat oppilaille oppimismateriaaleja.
  1. Siirry tietokoneella tehtäväsettiin.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Muokkaa.
  3. Klikkaa alareunan kysymyskentästä Näytä ehdotukset.
  4. Lisää avainsanoja.
  5. Valitse avattavasta listasta taito, joka liittyy läheisimmin kysymykseen.
    • Seuraavalle riville lisätään automaattisesti materiaaleja.
Oppimismateriaalien lisääminen, muokkaaminen, järjestäminen tai poistaminen
  1. Siirry tietokoneella tehtäväsettiin.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Muokkaa.
  3. Klikkaa Materiaalit-kohdan vierestä Laajenna .
  4. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Materiaalin lisääminen:
      1. Valitse Lisää materiaali .
      2. Valitse sopiva vaihtoehto:
        • Tekstivihje
        • YouTube-video
      3. Lisää tekstivihje tai valitse YouTube-video.
      4. Materiaalisi näkyy alareunassa.
    • Tekstivihjeen muokkaaminen:
      1. Valitse materiaalikortin oikeasta alakulmasta Muokkaa .
      2. Tee muutokset.
      3. Valitse Tallenna.
    • Materiaalien järjestäminen uudelleen: Vedä materiaalikortit uuteen järjestykseen.
    • Materiaalin poistaminen: Klikkaa materiaalikortin oikeasta yläkulmasta Poista Remove.

Vinkki: YouTube-materiaalin lisääminen edellyttää, että järjestelmänvalvoja on laittanut YouTuben päälle Workspace-tililläsi. Lue lisää Google Workspace for Education ‐tilin pääsyoikeusasetuksista.

Lisäohjeiden lisääminen, muokkaaminen, järjestäminen tai poistaminen
  1. Siirry tietokoneella tehtäväsettiin.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Muokkaa.
  3. Klikkaa kysymyksen oikealta puolelta Lisäohjeet ja sitten Lisää materiaali.
  4. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Tekstivihje: Lisää tekstivihje.
    • YouTube-video: Lisää videomateriaali.
  5. Materiaalin poistaminen: Klikkaa materiaalikortin oikeasta yläkulmasta Poista Remove.

Vinkki: Voit esikatsella ehdotettua ohjesisältöä esikatselemalla tehtäväsettiä oppilaana. Näin esikatselet tehtäväsettiä.

Kysymyksen poistaminen
  1. Siirry tietokoneella tehtäväsettiin.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Muokkaa.
  3. Klikkaa kysymyksen oikeasta alakulmasta Lisää Lisää ja sitten Poista.
Kysymyksen kopioiminen
  1. Siirry tietokoneella tehtäväsettiin.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Muokkaa.
  3. Klikkaa kysymyksen oikeasta alakulmasta Lisää Lisää ja sitten Kopioi.
Kysymyksen järjestäminen uudelleen
  1. Siirry tietokoneella tehtäväsettiin.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Muokkaa.
  3. Klikkaa ja pidä painettuna kysymyksen yläreunan keskeltä Vedä .
  4. Siirrä kysymys haluamaasi paikkaan.
Kysymysten tuominen PDF-tiedostosta
Voit käyttää uudessa tehtäväsetissä aiemmin luodussa PDF-tiedostossa olevaa kysymystä.
  1. Siirry tietokoneella tehtäväsettiin.
  2. Klikkaa kysymyksen oikealta puolelta Lisää ja sitten Importoi .
  3. Klikkaa vaihtoehtoa Valitse tiedosto ‐ruudusta:
    • Oma Drive: Importoi tiedosto Drivesta.
    • Lataa: Lataa tiedosto tietokoneelta.
  4. Valitse kaikki importoitavat tehtävät.
  5. Valitse oikeasta yläkulmasta Importoi kysymykset.

Automaattisen arvostelun asetusten muuttaminen

Voit asettaa automaattisen arvostelutyökalun tunnistamaan samanarvoiset vastaukset ja ohittamaan isot kirjaimet.

1. Avaa tehtäväsetti tietokoneella.
  2. Valitse yläreunasta Asetukset .
  3. Valitse sopivat vaihtoehdot:
    • Salli samanarvoiset vastaukset: Samanarvoiset matemaattiset vastaukset ja lausekkeet arvostellaan oikeiksi. Esimerkki: 1,4 ja 7/5 tai x+y ja y+x.
    • Ohita isot kirjaimet: Oikeat vastaukset arvostellaan oikeiksi riippumatta siitä, onko niissä käytetty isoja kirjaimia. Esimerkki: torstai, Torstai ja tOrstai.

Tehtäväsetin esikatseleminen

Esikatselussa tehtäväsetti näkyy sellaisena kuin oppilaat sen näkevät. Siitä voit tarkistaa, että muotoilu, vihjeet ja navigaatio toimivat.

1. Avaa tehtäväsetti tietokoneella.
  2. Valitse yläreunasta Kokeile oppilaana.
    • Oppilaan näkymä avautuu uuteen ikkunaan.

Vinkki: Jos haluat kokeilla, toimiiko automaattinen arvostelu, lisää kaikki oikeat vastaukset, ennen kuin esikatselet tehtävää oppilaana.

Tehtäväsetin poistaminen tai kopioiminen

1. Siirry tehtäväsetteihin tietokoneella.
  2. Valitse vasemmasta sarakkeesta Omat tehtäväsetit.
  3. Osoita tehtäväsettiä ja klikkaa Lisää Lisää.
  4. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Luo kopio Copy invitation link
    • Poista

Tehtäväsetin jakaminen

Vahvistetut opettajat voivat jakaa tehtäväsettejä keskenään saman Google Workspace ‐verkkotunnuksen sisällä. He voivat kopioida ja käyttää toistensa tehtäväsettejä opetuksessa. Lue lisää opettajien vahvistamisesta ja lupien myöntämisestä.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valinnainen: Laajenna navigointipaneeli klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Valitse vasemmalta Materiaalit .
  4. Valitse muokattava tehtäväsetti.
  5. Valitse oikeasta yläkulmasta Jaa .
  6. Laita päälle Linkin jakaminen on pois päältä .
  7. Valitse Kopioi linkki .
  8. Lähetä linkki toiselle vahvistetulle opettajalle.

Sinulle jaetun tehtäväsetin muokkaaminen tai määrittäminen:

1. Avaa tehtäväsetti jaetun linkin kautta.
  2. Valitse tehtäväsetin oikeasta yläkulmasta Luo kopio Copy invitation link.
    • Kopiot tallennetaan Omat tehtäväsetit ‐kohtaan.

Vinkkejä:

• Kun linkin jakaminen on pois päältä, et voi esikatsella tai kopioida tehtäväsettejä.
  • Jos tehtäväsetti on avoinna jakamislupien muuttuessa, voit esikatsella settiä, mutta et kopioida sitä. Kun päivität, tehtäväsetti ei ole saatavilla.
  • Jos jaat tehtäväsetin erikieliselle tilille, tehtäväsetin kieli ei muutu.