Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Een oefenset maken, bewerken, verwijderen of delen

Dit artikel is voor docenten.

Gebruik oefensets met:

• Google Workspace for Education Plus-versies, voorheen G Suite Enterprise for Education
  • Teaching and Learning Upgrade-versies

Met oefensets kunnen docenten interactieve opdrachten maken, bewerken of verwijderen. Meer informatie over oefensets

Een oefenset maken op de Classroom-pagina

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Optioneel: Klik linksboven op Menu om het zijmenu uit te vouwen.
  3. Klik links op Bronnen .
  4. Klik op Maken .

Een bestaande oefenset toevoegen aan een opdracht

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Klik op een lesgroep.
  3. Klik linksboven op Schoolwerk en dan Maken .
  4. Klik in het dropdownmenu op Opdracht.
  5. Klik onder Bijvoegen op Oefensets .
  6. Klik op een bestaande oefenset.
  7. Klik op Bijvoegen.
  8. Volg de prompts om de opdracht te maken.

Meer informatie over hoe je een opdracht maakt

Een oefenset maken in een opdracht

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Klik op een lesgroep.
  3. Klik bovenaan op Schoolwerk en dan Maken .
  4. Klik in het dropdownmenu op Opdracht.
  5. Klik onder Bijvoegen op Oefensets en dan Maken .

Een oefenset bewerken

Belangrijk:

• Als een oefenset is toegewezen, kun je deze niet bewerken. Als je een geüpdatete oefenset wilt toevoegen, verwijder je de opdracht en voeg je de nieuwe oefenset toe.
  • Als je een nieuwe oefenset maakt, heeft deze de nieuwe taal van je account. Bestaande oefensets worden niet volledig geüpdatet naar de nieuwe taal van je account.
  1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Optioneel: Klik linksboven op Menu om het zijmenu uit te vouwen.
  3. Klik links op Bronnen .
  4. Selecteer de oefenset die je wilt delen.
  5. Klik op Bewerken.
  6. Klik op Klaar met bewerken als je klaar bent met bewerken.

Vragen in een oefenset maken, bewerken of verwijderen

Een vraag toevoegen
  1. Ga op je computer naar een oefenset.
  2. Klik rechtsboven op Bewerken.
  3. Selecteer een vraagtype in het dropdownmenu:
    • Kort antwoord
    • Alinea
    • Lijst met één selectiemogelijkheid
    • Lijst met meerdere selectiemogelijkheden
  4. Voer de vraag en het juiste antwoord in.
  5. Optioneel: Klik op Nieuwe vraag om een nieuwe vraag te maken.
Tip: Vragen die ingesteld zijn op Automatisch, worden automatisch beoordeeld. Nadat de leerling de oefenset heeft ingeleverd, kun je deze handmatig beoordelen.
Wiskundige symbolen gebruiken in een vraag
  1. Ga op je computer naar een oefenset.
  2. Klik rechtsboven op Bewerken.
  3. Schrijf je vraag in het tekstvak.
  4. Als je het wiskundespecifieke toetsenbord wilt gebruiken, klik je op Wiskundige formule invoegen .
  5. Klik op het toetsenbordicoon.
Tip: Leerlingen kunnen dit toetsenbord alleen gebruiken als jij het hebt gebruikt om de vraag te maken.
Een vaardigheid toevoegen of verwijderen
Als je een vaardigheid selecteert voor een vraag, stellen de oefensets leerbronnen voor aan de leerlingen.
  1. Ga op je computer naar een oefenset.
  2. Klik rechtsboven op Bewerken.
  3. Klik onderaan het vraagveld op Suggesties bekijken.
  4. Voer zoekwoorden in.
  5. Selecteer in het dropdownmenu de vaardigheid die het best aansluit bij de vraag.
    • Op de volgende regel worden automatisch bronnen ingevuld.
Bronnen voor opdrachten toevoegen, bewerken, opnieuw ordenen of verwijderen
  1. Ga op je computer naar een oefenset.
  2. Klik rechtsboven op Bewerken.
  3. Klik naast Bronnen op Meer uitvouwen .
  4. Selecteer een optie:
    • Zo voeg je een bron toe:
      1. Klik op Bron toevoegen .
      2. Selecteer een optie:
        • Teksthint
        • YouTube-video
      3. Voer de teksthint in of selecteer een YouTube-video.
      4. De bron wordt onderaan weergegeven.
    • Zo bewerk je een teksthint:
      1. Klik rechtsonder op een bronkaart op Bewerken .
      2. Breng wijzigingen aan.
      3. Klik op Opslaan.
    • Zo orden je bronnen: sleep de bronkaarten in een nieuwe volgorde.
    • Zo verwijder je een bron: klik rechtsboven op een bronkaart op Verwijderen Remove.

Tip: Als je een YouTube-bron wilt toevoegen, moet je beheerder YouTube aanzetten voor je Workspace-account. Ontdek meer informatie over de toegangsinstellingen voor je Google Workspace for Education-account.

Extra hulp toevoegen, bewerken, opnieuw ordenen of verwijderen
  1. Ga op je computer naar een oefenset.
  2. Klik rechtsboven op Bewerken.
  3. Klik rechts van de vraag op Extra hulp en dan Bron toevoegen.
  4. Selecteer een optie:
    • Teksthint: voeg een teksthint toe.
    • YouTube-video: voeg een videobron toe.
  5. Zo verwijder je een bron: klik rechtsboven op een bronkaart op Verwijderen Remove.

Tip: Als je een voorbeeld wilt weergeven van de voorgestelde Help-content, kies je voor de oefenset in de leerlingweergave. Ontdek hoe je een voorbeeld weergeeft van een oefenset.

Een vraag verwijderen
  1. Ga op je computer naar een oefenset.
  2. Klik rechtsboven op Bewerken.
  3. Klik rechtsonder bij de vraag op Meer Meer en dan Verwijderen.
Een vraag dupliceren
  1. Ga op je computer naar een oefenset.
  2. Klik rechtsboven op Bewerken.
  3. Klik rechtsonder bij de vraag op Meer Meer en dan Dupliceren.
De volgorde van vragen wijzigen
  1. Ga op je computer naar een oefenset.
  2. Klik rechtsboven op Bewerken.
  3. Houd bovenin, in het midden van de vraag, de muisknop ingedrukt op Slepen .
  4. Verplaats de vraag naar de juiste plek.
Vragen importeren uit een pdf
Je kunt vragen uit een bestaand pdf-bestand gebruiken in een nieuwe oefenset.
  1. Ga op je computer naar een oefenset.
  2. Klik rechts naast een vraag op Toevoegen en dan Importeren .
  3. Selecteer een optie in het deelvenster Bestand selecteren:
    • Mijn Drive: importeer een bestand uit je Drive.
    • Uploaden: upload een bestand vanaf je computer.
  4. Selecteer elke opdracht die je wilt importeren.
  5. Klik rechtsboven op Vragen importeren.

Instellingen voor automatisch beoordelen wijzigen

Je kunt de tool voor automatisch beoordelen zo instellen dat deze vergelijkbare antwoorden herkent en hoofdlettergebruik negeert.

1. Open een oefenset op je computer.
  2. Klik bovenaan op Instellingen .
  3. Selecteer de juiste opties:
    • Vergelijkbare antwoorden toestaan: Wiskundige antwoorden met vergelijkbare waarden en uitdrukkingen worden goedgerekend. Bijvoorbeeld: 1,4, 7/5, x+y en y+x.
    • Hoofdlettergebruik negeren: Antwoorden met elk hoofdlettergebruik worden goedgerekend. Bijvoorbeeld: Donderdag, donderdag en dOnderdag.

Een voorbeeld weergeven van een oefenset

Als je de indeling, hints en navigatie wilt checken, kun je een voorbeeld weergeven van een oefenset zoals je leerlingen die zien.

1. Open een oefenset op je computer.
  2. Klik bovenaan op Als leerling proberen.
    • De leerlingweergave wordt geopend in een nieuw venster.

Tip: Voeg alle goede antwoorden toe voordat je de leerlingweergave van een oefenset selecteert, zodat je de functie voor automatisch beoordelen beter kunt testen.

Een oefenset verwijderen of dupliceren

1. Ga op je computer naar je oefensets.
  2. Klik in de linkerkolom op Mijn oefensets.
  3. Plaats de cursor op de oefenset en klik op Meer Meer.
  4. Selecteer een optie:
    • Kopie maken Copy invitation link
    • Verwijderen

Een oefenset delen

Geverifieerde docenten kunnen oefensets met elkaar delen in hun Google Workspace-domein. Ze kunnen elkaars oefensets kopiëren en gebruiken met hun leerlingen. Ontdek hoe je docenten verifieert en rechten geeft.

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Optioneel: Klik linksboven op Menu om het zijmenu uit te vouwen.
  3. Klik links op Bronnen .
  4. Selecteer de oefenset die je wilt delen.
  5. Klik rechtsboven op Delen .
  6. Zet 'Link delen staat uit' aan.
  7. Klik op Link kopiëren .
  8. Stuur de link naar een andere geverifieerde docent.

Zo kun je een oefenset bewerken of toewijzen die met jou is gedeeld:

1. Open de oefenset met de gedeelde link.
  2. Klik rechtsboven in de oefenset op Kopie maken Copy invitation link.
    • Kopieën worden opgeslagen in Mijn oefensets.

Tips:

• Als links delen uitstaat, kun je geen voorbeeld van een oefenset bekijken of een kopie ervan maken.
  • Als je een oefenset hebt geopend en de deelrechten ervan worden gewijzigd, kun je er wel een voorbeeld van bekijken, maar de oefenset niet kopiëren. Als je vernieuwt, is de oefenset niet beschikbaar.
  • Als je een oefenset met een account in een andere taal deelt, behoudt de oefenset jouw taal.