Over toegangsinstellingen voor je Google Workspace for Education-account

Dit artikel is bedoeld voor docenten en leerlingen die Google Workspace for Education gebruiken.

Je beheerder maakt en beheert de accounts van zowel docenten als leerlingen. De beheerder geeft gebruikers ook toegang tot aanvullende services nadat deze ouderlijke toestemming heeft gekregen en kent op leeftijd gebaseerde rechten toe.

Ik ben docent en heb extra toegang nodig voor mijn account

Alleen je beheerder kan app-toegang voor individuele gebruikers aanzetten of beperken. Laat de beheerder weten dat je een service aan je account wilt toevoegen. Wie is mijn beheerder?

App-specifieke toegangsbeperkingen

Beheerders kunnen bepalen hoe verschillende services worden gebruikt in Google Workspace-accounts.

YouTube

Schoolbeheerders bepalen wie in hun organisatie YouTube-content kan uploaden en afspelen. Ze kunnen ook beperken welke YouTube-video's gebruikers in hun organisatie kunnen bekijken. Meer informatie over YouTube-beheerdersfuncties vind je hier
Je kunt video's die ingesteld zijn op Privé niet afspelen in Google Classroom en andere Google Workspace for Education-services. Stel de privacyinstellingen van video's in op Openbaar of Verborgen voordat je ze toevoegt aan posts, materialen of opdrachten. Meer informatie over de privacyinstellingen van video's

Andere Google-services

Beheerders kunnen bepalen hoe Google-services worden gebruikt met Google Workspace for Education-accounts. Meer informatie over beheerdersfuncties voor aan- en uitzetten
Apps van derden

Beheerders bepalen de toegang tot apps van derden voor Google Workspace for Education-accounts. Als de foutmelding 'Toegang geblokkeerd: de beheerder van je instelling moet [app-naam] beoordelen' verschijnt, moet je toegang aanvragen vanuit de foutmelding. Zo kan je beheerder de app van derden beoordelen. Beheerders kunnen bepalen of apps van derden toegestaan zijn of geblokkeerd worden. Meer informatie over de mogelijkheden die beheerders hebben voor apps van derden

Tip: Sommige geblokkeerde gebruikers van Android-apps hebben mogelijk geen optie om toegang te vragen.

App-beperkingen voor gebruikers jonger dan 18 jaar

Alleen je beheerder kan toegang tot services aanzetten of beperken. Voor Google Workspace for Education-accounts van gebruikers voor wie is aangegeven dat ze jonger zijn dan 18 jaar, gelden extra beperkingen voor bepaalde Google-services.

YouTube

Als de beheerder YouTube-toegang heeft aangezet, zijn de content en functies van YouTube beperkt voor gebruikers jonger dan 18 jaar in het basis- en middelbaar onderwijs. Hieronder vind je een aantal functies die niet beschikbaar zijn:

• Kanalen, openbare playlists, Stories, Shorts of livestreams maken, of video's uploaden
  • Livestreams bekijken (staat alleen uit in de gemiddelde of strenge beperkte modus)
  • Reacties bekijken of posten
  • Deelnemen aan live chats
  • Kanaallidmaatschappen, creatormerchandise, films en tv-series, Super Chat en Super Stickers kopen of deelnemen aan inzamelingsacties via YouTube Giving
  • Bepaalde apps gebruiken, zoals YouTube Go, YouTube voor mobiel, YouTube Music, YouTube Studio, YouTube TV en YouTube VR
  • Andere functies gebruiken, zoals:
    • De meeste meldingen krijgen
    • Casten op tv
    • Gameaccounts koppelen
    • De incognitomodus gebruiken
    • Gepersonaliseerde advertenties zien
    • Beperkte modus aan- of uitzetten
  • Videoresultaten filteren (bijvoorbeeld op uploaddatum)

Elke gebruiker kan nog steeds video's bekijken in Classroom en Google Workspace-producten. Alle gebruikers kunnen nog steeds video's linken en een voorbeeld daarvan bekijken in Documenten.

Let op: Video's zijn mogelijk niet beschikbaar voor bepaalde gebruikers als ze als privé zijn gepubliceerd, als er beperkingen op landniveau zijn of als er andere toegangsbeperkingen gelden.

Google Zoeken

SafeSearch is een gebruikersbeleid waarmee de meeste expliciete content uit Google-zoekresultaten wordt gefilterd. Voor gebruikers jonger dan 18 jaar die ingelogd zijn bij Google Zoeken met hun Google Workspace for Education-account, staat SafeSearch standaard aan.

Google Play

Google Workspace for Education-gebruikers jonger dan 18 jaar:

• Kunnen alleen content bekijken met de classificaties Iedereen, Iedereen van 10 jaar en ouder, Tiener of vergelijkbare classificaties in jouw land/regio. Ga naar Contentclassificatie voor apps en games op Google Play.
  • Kunnen geen Google Play-content kopen uit de categorieën Apps en games, Films en tv, en Boeken.
  • Kunnen geen seksueel expliciete boeken lezen of ernaar luisteren in Boeken in Google Play.

Google Maps en Google Earth

Als Google Maps en Google Earth aangezet zijn voor je school, kunnen Google Workspace for Education-gebruikers jonger dan 18 jaar het volgende niet doen:

• Functies gebruiken waarvoor moet worden betaald
  • Openbare posts maken, zoals reacties en reviews
  • Deelnemen aan Local Guides
  • De locatiegeschiedenis aanzetten voor hun Google Workspace for Education-account
  • De Google Maps-tijdlijn openen
  • Hun eigen locatie delen
Google Foto's

Als Google Foto's aangezet is voor je school, kunnen Google Workspace for Education-gebruikers jonger dan 18 jaar het volgende niet doen:

• Prompts bekijken voor betaalde functies
  • Delen met partner gebruiken
  • Vanaf november 2023 worden deze acties beperkt:

Google Groepen

Als Google Groepen aanstaat voor je school, hebben Google Workspace for Education-gebruikers jonger dan 18 jaar geen toegang tot openbare groepen die eindigen op @googlegroups.com, en kunnen ze deze niet bekijken en niet eraan deelnemen.

Andere services die niet beschikbaar zijn voor gebruikers onder de 18 jaar

Google Workspace for Education-gebruikers jonger dan 18 jaar kunnen de volgende services niet gebruiken:

• Blogger
  • Merkaccounts
  • Campaign Manager
  • Google Ad Manager
  • Google Ads
  • Google AdSense
  • Google Analytics
  • Google Cloud Platform
  • Google-ontwikkelaarsplatform, inclusief Ontwikkelaarsprofielen
    Let op: Deze beperking wordt in februari 2024 toegepast.
  • Google Pay
  • Google Play Console
  • Google Public Data Explorer
  • Locatiegeschiedenis
  • Merchant Center
  • Partner Dash
  • Partnercentrum voor Play Boeken
  • Search Ads 360
  • Studio