Google Workspace for Education ‐tilin pääsyoikeusasetukset

Tämä artikkeli on tarkoitettu Google Workspace for Educationia käyttäville opettajille ja oppilaille.

Järjestelmänvalvoja luo ja hallinnoi sekä opettajien että oppilaiden tilejä. Hän voi esimerkiksi myöntää käyttäjille pääsyoikeuden lisäpalveluihin vanhempien suostumuksen jälkeen ja määrittää ikäperusteisia oikeuksia.

Olen opettaja ja tarvitsen lisää pääsyoikeuksia tililleni

Vain järjestelmänvalvoja voi myöntää tai rajoittaa käyttäjän pääsyoikeuksia sovelluksiin. Ilmoita järjestelmänvalvojalle, että tarvitset tilillesi oikeuden uuteen palveluun. Kuka on järjestelmänvalvojani?

Sovelluskohtaiset pääsyrajoitukset

Järjestelmänvalvojat voivat valita, miten eri palveluita käytetään Google Workspace ‐tileillä.

YouTube

Koulun järjestelmänvalvojat voivat määrittää, kuka organisaatiossa voi ladata ja toistaa YouTube-sisältöä. He voivat myös rajoittaa käyttäjien saatavilla olevia YouTube-videoita. Lue lisää YouTuben hallintaominaisuuksista.
Yksityiset videot eivät näy Google Classroomissa tai muissa Google Workspace for Education ‐palveluissa. Valitse videon yksityisyysasetukseksi Julkinen tai Piilotettu ennen kuin liität niitä postauksiin, oppimateriaaleihin ja kotitehtäviin. Lue lisää videoiden yksityisyysasetuksista.

Muut Googlen palvelut

Järjestelmänvalvojat voivat valita, miten Googlen palveluita käytetään Google Workspace for Education ‐tileillä. Lue lisää järjestelmänvalvojan asetuksista.
Kolmannen osapuolen sovellukset

Järjestelmänvalvojat hallinnoivat Google Workspace for Education ‐tilien pääsyä kolmansien osapuolten sovelluksiin. Jos näet virheilmoituksen "Pääsy estetty: Järjestelmänvalvojan on tarkistettava [sovelluksen nimi]", sinun on pyydettävä pääsyä virheilmoituksesta. Näin järjestelmänvalvoja voi tarkistaa kolmannen osapuolen sovelluksen. Järjestelmänvalvojat voivat päättää, sallitaanko vai estetäänkö kolmannen osapuolen sovellukset. Lue lisää järjestelmänvalvojan kolmannen osapuolen asetuksista.

Vinkki: Osa estettyjen Android-sovellusten käyttäjistä ei välttämättä voi pyytää pääsyä.

Alle 18-vuotiaiden sovellusrajoitukset

Vain järjestelmänvalvoja voi myöntää tai rajoittaa sovellusten pääsyoikeuksia. Tiettyjen Googlen palveluiden käyttöä on lisäksi rajoitettu alle 18-vuotiaiden Google Workspace for Education ‐tileillä.

YouTube

Jos järjestelmänvalvoja on sallinut YouTuben käytön, perus- ja keskiasteen oppilaitosten alle 18-vuotiaiden käyttäjien tileillä YouTuben sisällön ja ominaisuuksien käyttöä on rajoitettu. Esimerkiksi seuraavat ominaisuudet eivät ole käytettävissä:

• kanavien, soittolistojen, tarinoiden ja Shorts-videoiden luominen ja uusien videoiden lataaminen
  • livestriimitapahtumien katsominen tai luominen
  • kommenttien katsominen ja postaaminen
  • livechatiin osallistuminen
  • kanavajäsenyyksien, sisällöntuottajien oheistuotteiden, elokuvien, TV-ohjelmien, Super Chatin ja Super Stickerien ostaminen ja YouTube Lahjoitusten rahankeräyksiin osallistuminen
  • YouTube Gon, YouTube Musicin, YouTube Studion, YouTube TV:n, YouTube VR:n ja muiden sovellusten käyttö
  • muut ominaisuudet, kuten
    • useimpien ilmoitusten vastaanottaminen
    • striimaus televisioon
    • pelitilien yhdistäminen
    • incognito-tilan käyttäminen
    • personoidut mainokset
    • rajoitetun tilan laittaminen päälle tai pois päältä
  • videotulosten suodattaminen (esim. latauspäivämäärän mukaan).

Kaikki käyttäjät voivat katsoa videoita Classroomissa ja Google Workspace ‐tuotteissa. Kaikki käyttäjät voivat myös linkittää videoita ja esikatsella niitä Docsissa.

Huom. Videot eivät välttämättä ole kaikkien käyttäjien saatavilla, jos ne on julkaistu yksityisinä, niissä on maakohtaisia rajoituksia tai käyttäjillä on muunlaisia pääsyrajoituksia.

Google Haku

SafeSearch on käyttäjäkäytäntö, joka auttaa suodattamaan haitallisinta sisältöä Googlen hakutuloksista. SafeSearch on oletuksena käytössä, jos alle 18-vuotias käyttäjä on kirjautunut Google Hakuun Google Workspace for Education ‐tilillään.

Google Play

Alle 18-vuotiaat Google Workspace for Education ‐käyttäjät

• voivat katsoa vain sisältöä, jonka ikärajoitus on Kaikki, Kaikki (yli 10-vuotiaat), Yli 13-vuotiaat tai vastaava ikärajoitus maassa/alueella (lue lisää Google Playn sovellusten ja pelien ikärajoituksista)
  • eivät voi ostaa Google Play ‐sisältöä Sovellukset ja pelit‐, Elokuvat ja TV‐ tai Kirjat-kategorioista
  • eivät voi lukea tai kuunnella Google Playssa kirjoja, joissa on avoimen seksuaalista sisältöä.

Google Maps ja Google Earth

Jos Google Maps ja Google Earth ovat käytössä koulussa, alle 18-vuotiaat Google Workspace for Education ‐käyttäjät eivät voi

• käyttää maksullisia ominaisuuksia
  • luoda julkisia postauksia, kuten kommentteja tai arvosteluja
  • osallistua Local Guides ‐ohjelmaan
  • ottaa sijaintihistoriaa käyttöön Google Workspace for Education ‐tilillään
  • käyttää Google Mapsin aikajanaa
  • jakaa sijaintiaan.
Google Kuvat

Jos Google Kuvat on käytössä koulussa, alle 18-vuotiaat Google Workspace for Education ‐käyttäjät eivät voi

• nähdä maksullisia ominaisuuksia koskevia kehotteita
  • käyttää kaverille jakamista.
  • Seuraavat rajoitukset tulevat voimaan marraskuussa 2023:

Google Ryhmät

Jos oppilaitos on laittanut Google Ryhmät päälle, alle 18-vuotiaat Google Workspace for Educationin käyttäjät eivät voi käyttää tai nähdä julkisia ryhmiä, joiden loppuosa on @googlegroups.com, tai liittyä niihin.

Muut palvelut, jotka eivät ole alle 18-vuotiaiden käytettävissä

Alle 18-vuotiaat Google Workspace for Education ‐käyttäjät eivät voi käyttää seuraavia palveluita:

• Blogger
  • Bränditilit
  • Campaign Manager
  • Google Ad Manager
  • Google Ads
  • Google AdSense
  • Google Analytics
  • Google Cloud Platform
  • Google Developer Platform, mukaan lukien kehittäjäprofiilit
    Huom. Tämä rajoitus tulee voimaan helmikuussa 2024.
  • Google Pay
  • Google Play Console
  • Google Public Data Explorer
  • Sijaintihistoria
  • Kauppiaskeskus
  • Partner Dash
  • Play Kirjat ‑yhteistyökumppanikeskus
  • Search Ads 360
  • Studio

Muita artikkeleita