Om adgangsindstillinger for din Google Workspace for Education-konto

Denne artikel er til Google Workspace for Education-undervisere og -elever.

Din administrator opretter og administrerer både underviser- og elevkonti. Det omfatter aktivering af en brugers adgang til yderligere tjenester efter indhentning af forældresamtykke samt konfiguration af aldersbaserede tilladelser.

Jeg er underviser og har brug for yderligere adgang på min konto

Det er kun din administrator, der kan aktivere eller begrænse appadgang for en bruger. Bed administratoren om at føje en tjeneste til din konto. Hvem er min administrator?

Appspecifikke adgangsbegrænsninger

Administratorer kan styre, hvordan forskellige tjenester bruges med Google Workspace-konti.

YouTube

Skoleadministratorer kan styre, hvem i organisationen der kan uploade og afspille YouTube-indhold. De kan også begrænse, hvilke YouTube-videoer der kan ses af brugere i organisationen. Få flere oplysninger om YouTube-kontrolelementer for administratorer.
Videoer, der er angivet som Privat, kan ikke afspilles i Google Classroom eller andre Google Workspace for Education-tjenester. Indstil privatlivsindstillingerne for videoer til Offentlig eller Skjult, før du vedhæfter dem til opslag, materialer og opgaver. Få flere oplysninger om privatlivsindstillinger for videoer.

Andre Google-tjenester

Administratorer kan styre, hvordan Google-tjenester bruges sammen med Google Workspace for Education-konti. Få flere oplysninger om indstillinger til aktivering og deaktivering for administratorer.
Tredjepartsapps

Administratorer styrer adgangen til tredjepartsapps for Google Workspace for Education-konti. Hvis du får fejlmeddelelsen "Adgangen er blokeret. Administratoren for din institution skal gennemgå [appnavn]", skal du anmode om adgang via fejlmeddelelsen. Dette giver din administrator mulighed for at gennemgå tredjepartsappen. Administratorer kan bestemme, om tredjepartsapps skal tillades eller blokeres. Få flere oplysninger om administratorindstillinger til styring af tredjepartsapps.

Tip! Nogle blokerede brugere af Android-apps kan muligvis ikke anmode om adgang.

Appbegrænsninger for brugere under 18 år

Det er kun din administrator, der kan aktivere eller begrænse adgangen til tjenester. Google Workspace for Education-konti, hvis brugere er angivet som under 18 år, er underlagt yderligere begrænsninger af visse Google-tjenester.

YouTube

Hvis administratoren har aktiveret YouTube-adgang, er adgangen til indhold og funktioner på YouTube begrænset for brugere på grundskoler og ungdomsuddannelser, der er angivet som værende under 18 år. Her kan du se nogle af de funktioner, som ikke vil være tilgængelige:

• Oprettelse af kanaler, playlister, historier eller Shorts-videoer eller upload af videoer
  • Visning eller oprettelse af livestreamingbegivenheder
  • Visning eller indsendelse af kommentarer
  • Deltagelse i livechat
  • Køb af kanalmedlemskaber, merchandise fra youtubere, film og tv-serier, Super Chat og Super Stickers samt deltagelse i YouTube Giving-indsamlinger
  • Brug af apps, bl.a. YouTube Go, YouTube Music, YouTube Studio, YouTube TV og YouTube VR
  • Adgang til andre funktioner, bl.a.:
    • Modtagelse af de fleste notifikationer
    • Casting på tv
    • Tilknyttelse af spilkonti
    • Brug af inkognitotilstand
    • Visning af personligt tilpassede annoncer
    • Slå Begrænset tilstand til eller fra
  • Filtrér videoresultater (f.eks. efter dato for upload)

Alle brugere kan stadig se videoer i Classroom- og Google Workspace-produkter. Alle brugere kan fortsat linke til og se forhåndsvisninger af videoer i Docs.

Bemærk! Videoer kan være utilgængelige for visse brugere, hvis videoerne er udgivet som private, eller hvis de er underlagt landespecifikke begrænsninger eller andre typer adgangsbegrænsninger.

Google Søgning

Beskyttet søgning er en brugerpolitik, der hjælper med at bortfiltrere størstedelen af eksplicit indhold i Google-søgeresultater. Beskyttet søgning er som standard aktiveret for brugere under 18 år, der er logget ind på Google Søgning med deres Google Workspace for Education-konti.

Google Play

Google Workspace for Education-brugere under 18 år:

• Kan kun se indhold, der er klassificeret som "Alle", "For alle over 10 år", "For teenagere" eller tilsvarende klassificeringer i dit land/din region. Få flere oplysninger i indholdsklassificeringer af apps og spil i Google Play.
  • Kan ikke købe Google Play-indhold i kategorierne "Apps og Spil", "Film og TV" og "Bøger".
  • Kan ikke læse eller lytte til bøger med eksplicit seksuelt indhold i "Bøger" i Google Play.

Google Maps og Google Earth

Hvis Google Maps og Google Earth er aktiveret for din skole, kan Google Workspace for Education-brugere under 18 år ikke:

• Få adgang til funktioner, der kræver betaling
  • Oprette offentlige opslag, f.eks. kommentarer og anmeldelser
  • Deltage i Local Guides
  • Aktivere Lokationshistorik for deres Google Workspace for Education-konti
  • Få adgang til tidslinjen i Google Maps
  • Dele deres lokation
Google Fotos

Hvis Google Fotos er aktiveret for din skole, kan Google Workspace for Education-brugere under 18 år ikke:

• Se beskeder om betalte funktioner
  • Bruge deling med partnere
  • Følgende begrænsninger træder i kraft i november 2023:

Google Grupper

Hvis Google Grupper er aktiveret for din skole, kan Google Workspace for Education-brugere under 18 år ikke få adgang til, deltage i eller se offentlige grupper, der slutter på @googlegroups.com.

Andre tjenester, der ikke er tilgængelige for brugere under 18 år

Google Workspace for Education-brugere under 18 år kan ikke bruge:

• Blogger
  • Brandkonti
  • Campaign Manager
  • Google Ad Manager
  • Google Ads
  • Google AdSense
  • Google Analytics
  • Google Cloud Platform
  • Google Developer Platform, herunder udviklerprofiler
    Bemærk! Denne begrænsning gælder i februar 2024.
  • Google Pay
  • Google Play Console
  • Google Public Data Explorer
  • Lokationshistorik
  • Merchant Center
  • Partner Dash
  • Partnercenter for Play Bøger
  • Search Ads 360
  • Studio