Om Uppgifter

Uppgifter är en tilläggsapp för lärplattformar (LMS) som du kan använda för att distribuera, analysera och betygsätta elevarbeten med Google Workspace for Education.

Med Uppgifter blir Google Dokument och Google Drive kompatibla med din LMS för filinlämning. Du kan använda Uppgifter för att spara tid när du distribuerar och betygsätter elevernas arbeten, och för att analysera elevernas inlämningar med hjälp av plagiatrapporter för att se till att arbetena inte är plagiat.

Viktigt!
  • Du kan använda Uppgifter som ett Learning Tools Interoperability-verktyg (LTI) som är integrerat i din lärplattform.
    • Det fungerar med alla lärplattformar som har stöd för LTI version 1.1, till exempel Canvas, Schoology, Blackboard, Moodle med flera.
    • Du kan även använda Uppgifter med LTI version 1.3 för Canvas.
  • Du kan behöva hjälp från din LMS-administratör för att lägga till Uppgifter på lärplattformen. Om du aldrig har konfigurerat en tilläggsapp eller ett externt verktyg på lärplattformen förut pratar du med din IT- eller LMS-administratör om att konfigurera Uppgifter på Canvas eller en annan lärplattform, till exempel Schoology.
  • Om du använder ett konto som är kopplat till utbildningsinstitutionen kan andra villkor gälla beroende på organisationens avtal med Google. Om du inte använder ett hanterat konto kan Googles användarvillkor gälla.
  • För närvarande är supporten för Google Workspace-administratörer bara tillgänglig för installationshjälp och felsökning för kunder som använder Canvas. Om du använder en annan lärplattform kan du få hjälp via forumet.

Om du vill få de senaste uppdateringarna om Uppgifter följer du Google for Education på Twitter och prenumererar på bloggen Google for Education.

Uppgifter – funktioner och fördelar

Distribuera personligt anpassade Google Drive-mallar och -arbetsblad till elever.

• Tilldela och samla in alla filtyper virtuellt, inklusive filer från Google Dokument och Microsoft® Word.
  • Distribuera en anpassad kopia av hemuppgiftsfilerna automatiskt för varje elev.
  • Varje distribuerad kopia märks med elevens namn och ordnas i en Drive-mapp.

Upptäck saknade källangivelser och möjliga plagiat med hjälp av plagiatrapporter

• Gör en plagiatbedömning av elevernas arbeten utan att lämna betygsverktyget.
  • Sök på hundratals miljarder webbsidor och i 40 miljoner böcker.
  • Se till att eleverna lär sig att hitta stöd för sina idéer genom att låta dem söka efter saknade källhänvisningar i sina egna arbeten upp till tre gånger innan de skickar in dem.
  • För kunder med Google Workspace for Education Plus söks elevernas inlämningar igenom av plagaitrapporter för att upptäcka eventuella överensstämmelser mellan olika elever på skolans domän.

Spara tid på betygsättningen och ge ordentlig feedback

• Hindra eleverna från att redigera sina arbeten medan du sätter betyg.
  • Sätt betyg med bedömningskriterier för att hålla betygsättningen konsekvent och transparent.
  • Ge ordentlig feedback och användbara förslag i elevernas arbeten, inklusive kommentarer i marginalen, genomstrykningar och markeringar, med hjälp av Google Dokument.
  • Du kan enkelt återanvända kommentarer som du ofta skriver i marginalen med en personlig kommentarsbank.
  • Betyg sparas i betygsboken på lärplattformen.

Komma igång med Uppgifter

För administratörer

För pedagoger

Kom igång med Uppgifter genom att läsa lärarhandboken för att konfigurera Uppgifter.