Kotitehtävät

Kotitehtävät on opetusalustoille tarkoitettu laajennussovellus, jonka avulla tehtäviä voidaan jakaa, analysoida ja arvioida Google Workspace for Educationissa.

Kotitehtävien avulla tiedostojen lähettäminen onnistuu Google Docsin ja Google Driven sekä opetusalustan välillä. Kotitehtävien avulla säästät aikaa tehtävien jakamisessa ja arvioinnissa, ja alkuperäraporttien avulla voit varmistaa, että oppilaiden palauttamat tehtävät ovat oppilaiden itsensä tekemiä.

Tärkeää
  • Voit käyttää Kotitehtäviä opetusalustaasi integroituna LTI-työkaluna.
    • Voit käyttää sitä millä tahansa opetusalustalla (esim. Canvas, Schoology, Blackboard ja Moodle), joka tukee LTI 1.1:tä.
    • Canvasissa voi käyttää myös Kotitehtävien LTI 1.3 ‑versiota.
  • Saatat tarvita opetusalustasi järjestelmänvalvojan apua lisätessäsi Kotitehtävät-sovellusta opetusalustalle. Jos et ole koskaan ottanut laajennussovellusta tai ulkoista työkalua käyttöön opetusalustallasi, pyydä IT-järjestelmänvalvojaa tai opetusalustan järjestelmänvalvojaa ottamaan Kotitehtävät käyttöön Canvasissa tai muulla opetusalustalla (esim. Schoology).
  • Jos käytät oppilaitokseesi yhdistettyä tiliä, ehtoja voidaan soveltaa organisaatiosi Googlen kanssa solmiman sopimuksen perusteella. Jos et käytä hallinnoitua tiliä, Googlen käyttöehtoja saatetaan soveltaa.
  • Tällä hetkellä asennukseen ja vianetsintään liittyvä Google Workspace ‑järjestelmänvalvojien tuki on saatavilla vain Canvasin käyttäjille. Jos käytät muuta opetusalustaa, saat tukea yhteisön keskusteluryhmistä.

Saat Kotitehtäviä koskevat uusimmat tiedot seuraamalla Google for Educationia Twitterissä ja tilaamalla Google for Education ‑blogin.

Kotitehtävien ominaisuudet ja hyödyt

Personoitujen Google Drive ‑mallien ja ‑tiedostojen jakaminen oppilaille

• Lähetä ja vastaanota lähes mitä tahansa tiedostotyyppejä, esimerkiksi Google Docs‑ ja Microsoft® Word ‑tiedostoja.
  • Jaa kullekin oppilaalle tehtävätiedostojen räätälöity kopio automaattisesti.
  • Kuhunkin jaettuun kopioon liitetään oppilaan nimi, ja tiedosto lisätään Drive-kansioon.

Puuttuvien viittausten ja mahdollisesti plagioidun sisällön tarkistaminen alkuperäraporttien avulla

• Arvioi, onko tehtävä oppilaan omaa tuotosta, poistumatta arviointityökalusta.
  • Hae sadoilta miljardeilta verkkosivuilta ja 40 miljoonasta kirjasta.
  • Auta oppilaita löytämään tukea omille ajatuksilleen antamalla heille mahdollisuus tarkistaa tehtäviensä puuttuvat lähdeviittaukset jopa kolme kertaa ennen tehtävien palauttamista.
  • Google Workspace for Education Plus ‑asiakkailla alkuperäraportit sisällyttävät tarkistukseen oppilaiden aiempia palautuksia, jolloin vastaavuuksia haetaan oppilaiden välillä oppilaitoksesi verkkotunnuksessa.

Aikaa säästävä arviointi ja monipuolinen palaute

• Estä oppilaita muokkaamasta tehtäviään arvioinnin aikana.
  • Pidä arviointi johdonmukaisena ja läpinäkyvänä rubriikkien avulla.
  • Anna monipuolista palautetta ja ehdotuksia Google Docsin avulla lisäämällä oppilaiden tehtäviin marginaalikommentteja, yliviivauksia ja korostuksia.
  • Käytä usein toistuvia marginaalikommentteja helposti uudelleen räätälöidyn kommenttipankin avulla.
  • Arvosanat tallennetaan opetusalustan arvosanataulukkoon.

Kotitehtävien käytön aloittaminen

Aiheeseen liittyviä artikkeleita