Duo har uppgraderats till Meet som enda app för videosamtal och möten. Läs mer.

Använda Google Meet-funktioner i appen Google Duo

Google Duo har uppgraderats med både videosamtal och mötesfunktioner. När du kommunicerar med Duo kan du använda:

• Enskilda och gruppvideosamtal: Den klassiska Duo-funktionen med end-to-end-kryptering som innebär att du ringer ett nummer eller en grupp direkt.
  • Möten: Möjlighet att skapa eller gå med i ett molnkrypterat Google Meet-möte med en länk när du är redo. Meet-möten äger rum i Duo-appen.

Tillgängliga funktioner och krypteringsmetoder skiljer sig mellan videosamtal och möten.

Viktigt! Du måste vara inloggad på ett Google-konto för att prova mötesfunktionerna. Konton som endast har ett telefonnummer kan inte använda möten.

Det går att använda Google Meet-svitens funktioner i Google Duo-appen på din Android- eller iOS-enhet. Det går fortfarande att använda Duo-appen för att ringa obegränsade videosamtal på telefonen utan tidsbegränsningar. Ring ett videosamtal genom att välja en kontakt, grupp eller slå ett nummer. Läs om att ringa med Google Duo.

På startskärmen i Duo visas schemalagda möten som är kopplade till ditt konto, listan med nyligen ringda kontakter och det går att söka efter kontakter som har synkroniserats från enheten till appen Duo. Läs om att hitta och bjuda in kontakter i Duo-appen.

När du ringer ett Duo-videosamtal använder du samma videosamtalsfunktioner som du tidigare hade i Duo. När du skapar, schemalägger eller går med i ett möte på Duo-appen får du åtkomst till mötesfunktionerna som gör att du kan:

Läs mer om ändringar i Google Duo

Viktigt! Vilka mötesfunktioner som är tillgängliga beror på din nuvarande prenumeration på Google Meet. Läs mer om premiumfunktioner i Meet som är tillgängliga för Google Workspace-utgåvor.

Skapa eller schemalägga ett möte i Google Duo

Kontrollera att du har den senaste versionen av Duo-appen.

1. Öppna appen Duo Duo
  2. Tryck på Nytt längst ned till höger.
  3. Välj ett alternativ:
    • Skapa ett nytt möte :
      1. Välj ett alternativ om du vill dela en möteslänk:
        • Kopiera
          • Det går att skicka den per e-post, sms eller hur du vill.
        • Dela Share
      2. Tryck på Anslut till möte om du vill gå med i det nya mötet som du skapade.
    • Schemalägg i Google Kalender:
  • Viktigt! När du trycker på det här alternativet i Duo öppnar appen Google Kalender en redigerbar händelse.
  1. Öppna den i Google Kalender om du vill ändra händelsens titel och tid, lägga till gäster och göra andra ändringar.
  2. Tryck på Spara överst till höger.
  3. Återgå till Duo-appen Duo med enhetens bakåtknapp.
  4. Öppna mötet på startskärmen i Duo-appen eller genom möteslänken i kalenderhändelsen.

Anslut till möte

1. Öppna appen Duo Duo.
  2. Tryck på mötesnamnet under Möten.
  3. Tryck på Gå med.

Hitta Meet-funktioner i Duo-appen

Viktigt! Du ser bara kommande möten i appen om kontot har schemalagda möten.

• Google Meet-funktioner läggs till i Google Duo-appen genom appuppdateringar.
  • Det går inte att använda Meet-funktioner i Duo-appen om du använder Duo med ett företagskonto och Meet är inaktiverat på domänen.
  • Om du bara är registrerad med ett telefonnummer måste du lägga till en e-postadress för att skapa möten.

Läs mer om integritet i samtal och möten i Duo

Duo skyddar konversationerna med end-to-end-kryptering för enskilda och gruppvideosamtal och molnkryptering för möten som har skapats eller gått med i Duo.

• Endast personer i samtal eller möten ser vad som sägs eller visas.
  • Google ser, hör och sparar inte samtalet eller mötets ljud och video.

Duo använder end-to-end-kryptering för enskilda videosamtal och gruppvideosamtal. End-to-end-kryptering är en standardsäkerhet som skyddar kommunikationsdata. Det är inbyggt i varje Duo-samtal och du behöver inte aktivera det och det går inte att stänga av.

Möten som ansluts till eller skapas i Duo är inte end-to-end-krypterade. Möten använder molnkryptering som gör att du kan använda fler funktioner, såsom chatt och direkttextning. Läs om kryptering av samtal och möten i Google Duo.

Namn och pronomen i ditt Google-konto visas för andra mötesmedlemmar. Ändra profilbild, namn och andra uppgifter i Google-kontot.

Personer som du tidigare har blockerat i Duo får gå med i Meet-möten. Läs mer om vem som får gå med i dina möten.