Få godkendelse af filer i Google Drev

Du kan få godkendt dit indhold i Google Drev. Når dit materiale er klar til gennemgang, kan du låse filen og bede modtageren om at godkende det allerede udarbejdede indhold.

Anmod om godkendelse

Du kan kun anmode om en godkendelse, hvis du har en kvalificeret arbejds- eller skolekonto, og du er ikke logget ind i øjeblikket.

Log ind på din arbejds- eller skolekonto

Rediger og nulstil godkendelser

Filer, der gennemgår godkendelse, forbliver som standard oplåst. Alle redaktører kan redigere og kommentere filen samt komme med forslag til den.

Vigtigt! Når der foretages en redigering, skal alle, der gennemgår filen, godkende de nye ændringer for at sikre, at det korrekte indhold gennemgås.

Lås et dokument

Du kan låse et dokument for at sikre, at dem, der gennemgår filen, ikke kan ændre den, mens den er ved at blive godkendt. Ændringer, kommentarer og forslag kan ikke føjes til låste dokumenter.

• Hvis du vil låse et dokument, skal du klikke på Fil Og så Lås.
  • Hvis du vil låse et dokument op, skal du klikke på Fil Og så Lås op.

Du skal låse en fil op for at redigere den

Når en fil er blevet godkendt og låst, kan alle med redigeringsadgang låse filen op og foretage nye redigeringer.

Vigtigt! Når en fil låses op under godkendelsesprocessen, nulstilles allerede registrerede godkendelser, og tidligere godkendere skal godkende dokumentet igen. Når godkendelserne er fuldført, kan du låse filen op uden at nulstille godkendelserne. Hvis ændringerne foretages efter godkendelsesprocessen er gennemført, knyttes de færdige godkendelser til den tidligere version af filen. Se, hvordan du tjekker godkendelser i tidligere versioner af en fil

Lås en Google Docs-, Sheets- eller Slides-fil op

1. Gå til Google Drev på din computer.
  2. Dobbeltklik på filen.
  3. Øverst i dokumentet skal du klikke på Låst  Og så Lås filen op.

Lås andre filtyper op i Google Drev

1. Gå til Google Drev på din computer.
  2. Højreklik på filen Og så Lås op.

Godkend eller afvis en fil

Når en godkendelsesproces er i gang, vises et banner øverst i filen i Google Docs, Sheets og Slides.

• Klik på Godkend for at godkende filen. Du kan også tilføje en valgfri bemærkning.
  • Klik på Afvis for at afvise filen. Du kan også tilføje en valgfri bemærkning.
  • Klik på Se info for at åbne sidebjælken og gennemgå godkendelsesoplysningerne.

Åbn sidebjælken til godkendelse

Du kan gennemgå godkendelsesoplysningerne om et dokument i godkendelsesprocessen i sidebjælken.

Fra fillisten i Google Drev

1. Gå til Google Drev på din computer.
  2. Højreklik på filen Og så Godkendelser.
  3. I sidebjælken til højre skal du klikke på Åbn på det godkendelseskort, der vises.

Fra Google Drev-forhåndsvisning

1. Gå til Google Drev på din computer.
  2. Dobbeltklik på filen for at åbne Drev-forhåndsvisningen. Forhåndsvisningen åbnes for filer, som ikke er Google Docs-, Sheets-, Slides- eller Microsoft Office-filer.
  3.  Hvis du vil åbne sidebjælken, skal du øverst til højre klikke på menuen 3 dot menu icon Og så Godkendelser.
  4. Klik på Åbn på det godkendelseskort, der vises.

Fra Google Docs, Sheets og Slides

1. Gå til Google Drev på din computer.
  2. Dobbeltklik på filen for at åbne den i Google Docs, Sheets eller Slides.
  3. Sådan åbner du sidebjælken:
    • Øverst på siden skal du klikke på Fil Og så Godkendelser.
    • Klik på Se info på banneret.

Gennemgå redigeringer foretaget under godkendelsesprocessen

Du kan gennemgå ændringer af indholdet under godkendelsesprocessen i Google Docs-, Sheets- og Slides-filer.

1. Åbn sidebjælken til godkendelse.
  2. På sidebjælken til højre skal du vælge en af mulighederne i rullemenuen.

• Siden godkendelsen startede
    • Siden du sidst godkendte filen
    • Siden du sidst så filen
    Tips!
    • Du skal gennemse ændringerne i sidebjælken til godkendelse, før du kan se muligheden "Siden du sidst så filen" i rullemenuen.
    • Filen skal været blevet godkendt eller ændret, før du kan se muligheden "Siden du sidst godkendte filen" i rullemenuen.
  3. Klik på Visning.

Rediger din anmodning

Når du har indsendt din godkendelse, kan du ændre eller annullere den.

1. Åbn sidebjælken til godkendelse i filen.
  2. Fra sidebjælken kan du:
    • Skifte godkendere: Ud for den nuværende godkender skal du klikke på Mere Mere og derefter Skift godkender.
    • Tilføje godkendere: Øverst til højre skal du klikke på Tilføj godkendere Tilføj godkender .
    • Redigere fristen: Du skal klikke på fristen foroven og indtaste en ny dato.

Annuller anmodning om godkendelse

Hvis du ikke længere vil have din anmodning godkendt, kan du annullere den.

1. Åbn sidebjælken til godkendelse i filen.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og derefter Annuller anmodning.

Find filer, der skal godkendes

1. Gå til Google Drev på din computer.
  2. Klik på den nedadvendte pil Nedadvendt pil i søgefeltet øverst på skærmen.
  3. Ud for Godkendelser skal du vælge Afventer min godkendelse eller Anmodning fra mig.
  4. Klik på Søg.

Se tidligere godkendelser for en fil

Vigtigt! Du kan kun se tidligere godkendelser for Docs-, Sheets- og Slides-filer.

1. Gå til Google Drev på din computer.
  2. Åbn den fil, du vil se godkendelser for.
  3. Hvis der er godkendte versioner tilgængelige, skal du klikke på Se godkendte versioner foroven.
  4. Klik på Se godkendelsesoplysninger i versionshistorikken til højre.