Documenten delen met bezoekers

Als je organisatie dit toestaat, kun je mensen die geen Google-account hebben uitnodigen om als bezoeker samen te werken aan je Drive-bestanden en -mappen. Je kunt het delen op elk moment stopzetten en bepalen of bezoekers je bestand mogen bewerken, erop kunnen reageren of het kunnen vinden.

Delen met bezoekers

Als delen met bezoekers aanstaat voor uw organisatie, kunt u documenten delen met niet-Google-accounts. Nadat bezoekers hun e-mailadres hebben bevestigd, kunnen ze je document 7 dagen lang bekijken, bewerken of er reacties bij plaatsen. Als ze langer moeten samenwerken, kunnen ze hun identiteit opnieuw bevestigen via de link in de oorspronkelijke e-mail over het delen. Neem contact op met je beheerder om te zien welke accounts je kunt delen.

1. Log via een computer in op uw werk- of schoolaccount.
  2. Ga naar Google Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  3. Klik op het bestand dat je wilt delen en dan Delen Share.
  4. Geef onder 'Delen met mensen en groepen' het e-mailadres op waarmee je wilt delen en druk op Enter.
  5. Als je wilt wijzigen wat mensen met je document kunnen doen, klik je aan de rechterkant op de dropdownpijl Dropdown en dan Kijker, Reageerder of Bewerker.
  6. Klik op Sturen.

Bestandstypen die je kunt delen met een niet-Google-domein
  • Bestanden gemaakt met Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Sites en Afbeeldingen, pdf-bestanden en Office-bestanden
  • Mappen of submappen in een gedeelde Drive
Een gebruiker van een niet-Google-domein verwijderen

Je kunt de toegang van een bezoeker op elk gewenst moment intrekken.

1. Log op een computer in op je werk- of schoolaccount.
  2. Ga naar Google Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  3. Klik op het bestand dat is gedeeld met een bezoeker.
  4. Klik rechtsboven op Delen en dan Geavanceerd.
  5. Klik naast de bezoeker op VerwijderenVerwijderen.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan en dan Gereed.

Als bezoeker samenwerken aan Drive-bestanden

Als je een uitnodiging krijgt om samen te werken aan een Google-bestand, moet je je identiteit bevestigen met een pincode. Daarna kun je 7 dagen lang samenwerken aan het gedeelde bestand of de gedeelde map. Als je langer wilt samenwerken, moet je je identiteit opnieuw bevestigen. Dit doe je met de link in de e-mail met de oorspronkelijke uitnodiging om te delen.

Als bezoeker kun je het volgende doen:

• Gedeelde documenten bekijken, erop reageren of hiervoor bewerkingen voorstellen.
  • Bestanden maken met Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren in mappen of submappen in een gedeelde Drive.

Bezoekers die bijdragerstoegang hebben, kunnen ook bestanden en mappen uploaden of downloaden naar mappen of submappen in een gedeelde Drive.

Belangrijk:

• Bezoekers kunnen geen eigenaar zijn van gegevens en kunnen niet worden toegevoegd als lid van een gedeelde Drive op het hoogste niveau.
  • Bezoekers kunnen geen bestanden en mappen uploaden of maken in Mijn Drive.

Web visitor sharing

Samenwerken als bezoeker

1. Open de uitnodigingsmail van je contact in je e-mailinbox.
  2. Selecteer Openen.
  3. Open de e-mail met de verificatiecode van Google in je e-mailinbox.
  4. Kopieer de verificatiecode.
  5. Ga terug naar het browsertabblad Verificatie.
  6. Geef de verificatiecode op in het daarvoor bestemde vak.
  7. Selecteer Volgende.

Je kunt nu samenwerken aan het gedeelde Google-bestand of de gedeelde map. Meer informatie over hoe je reacties toevoegt, bewerkt, beantwoordt of verwijdert

Tip: Open de e-mail van Google om het document makkelijk terug te vinden.

Uw bezoekerssessie verwijderen

Je kunt de bezoekerssessie op elk gewenst moment verwijderen. Als je de bezoekerssessie verwijdert, wordt je naam verwijderd en worden al je wijzigingen en reacties toegeschreven aan een onbekende gebruiker.

Belangrijk: Als je je bezoekerssessie verwijdert, heb je geen toegang meer tot bestanden die met je zijn gedeeld. Als je weer toegang wilt krijgen, moeten de bestanden opnieuw met je worden gedeeld.

1. Log in bij de bezoekerssessie via de uitnodigingsmail van je contact.
  2. Selecteer rechtsboven Je initiaal.
  3. Selecteer Bezoekerssessie verwijderen and then Sturen.
  4. Open de e-mail met de verificatiecode in je e-mailinbox.
  5. Kopieer de verificatiecode.
  6. Ga terug naar het browsertabblad Verificatie.
  7. Geef de verificatiecode op in het daarvoor bestemde vak.
  8. Selecteer Volgende and then het selectievakjeand then Verwijderen.

Een Google-account maken

Als je wilt overstappen van een bezoekerssessie naar een Google-account met hetzelfde e-mailadres, moet je eerst documenten delen met bezoekers. Daarna kun je een Google-account maken of je aanmelden voor Google Workspace. Vind meer informatie over hoe u uw bezoekerssessie verwijdert.

Opmerking: U kunt een bezoekerssessie niet wijzigen in een Google-group. Als u het e-mailadres wilt gebruiken voor een groep, moet u de bezoekerssessie verwijderen.