Dokumenttien jakaminen vierailijoille

Jos organisaatiosi sallii sen, voit kutsua käyttäjiä, joilla ei ole Google-tiliä, yhteiskäyttämään Drive-tiedostoja ja ‑kansioita vierailijoina. Voit lopettaa jakamisen milloin tahansa tai valita, voivatko vierailijat muokata, kommentoida tai hakea tiedostoa.

Sisällön jakaminen vierailijoille

Kun vierailijoille jakaminen on päällä organisaatiossa, voit jakaa dokumentteja muille kuin Google-tileille. Vierailijat voivat muokata ja katsella dokumenttia ja lisätä siihen kommentteja seitsemän päivän ajan vahvistettuaan sähköpostiosoitteensa. Jos he tarvitsevat enemmän yhteiskäyttöaikaa, he voivat vahvistaa henkilöllisyytensä uudelleen alkuperäisessä jakosähköpostissa olevan linkin kautta. Kysy järjestelmänvalvojalta, mille tileille voit jakaa dokumentteja.

1. Kirjaudu tietokoneella työpaikan tai oppilaitoksen tilille.
  2. Valitse Google Drive, Docs, Sheets tai Slides.
  3. Valitse jaettava tiedosto ja sitten Jaa Jaa.
  4. Kirjoita "Jaa ihmisille ja ryhmille" ‑kohtaan sähköpostiosoite, jolle haluat jakaa tiedoston, ja paina Enter.
  5. Jos haluat valita, mitä dokumentille voi tehdä, klikkaa alanuolta Dropdown ja sitten Katsoja, Kommentoija tai Muokkaaja.
  6. Klikkaa Lähetä.

Tiedostotyypit, joita voit jakaa muille kuin Google-verkkotunnuksille
  • Google Docs, Sheets, Slides, Sites, Kuvahaku, PDF:t ja Office-tiedostot
  • Jaetun Driven kansiot tai alakansiot
Google-verkkotunnuksen ulkopuolisen käyttäjän poistaminen

Voit poistaa vierailijan käyttöoikeuden milloin tahansa.

1. Kirjaudu tietokoneella sisään työpaikan tai oppilaitoksen tilille.
  2. Siirry Google Driveen, Docsiin, Sheetsiin tai Slidesiin.
  3. Klikkaa vierailijan kanssa jaettua tiedostoa.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Jaa ja sitten Lisäasetukset.
  5. Klikkaa vierailijan kohdalta Poista Poista.
  6. Klikkaa Tallenna muutokset ja sitten Valmis.

Drive-tiedostojen yhteiskäyttö vierailijana

Kun saat kutsun Google-tiedoston yhteiskäyttöön, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi PIN-koodilla. Tämän jälkeen voit yhteiskäyttää jaettua tiedostoa tai kansiota seitsemän päivän ajan. Jos tarvitset enemmän yhteiskäyttöaikaa, voit vahvistaa henkilöllisyytesi uudelleen alkuperäisessä jakosähköpostissa olevan linkin kautta.

Vierailijana voit

• katsoa ja kommentoida jaettuja dokumentteja tai ehdottaa niihin muokkauksia
  • luoda tiedostoja Docsin, Sheetsin, Slidesin ja Formsin avulla jaetun Driven kansioihin tai alakansioihin.

Vierailijat, joilla on tekijän pääsyoikeudet, voivat myös ladata tiedostoja ja kansioita jaetun Driven kansioihin tai alakansioihin.

Tärkeää:

• Vierailijat eivät voi omistaa dataa, eikä heitä voi lisätä jaetun Driven jäseniksi juuritasolla.
  • Vierailijat eivät voi ladata tai luoda tiedostoja ja kansioita Omaan Driveen.

Web visitor sharing

Yhteiskäyttö vierailijana

1. Avaa kontaktin lähettämä kutsu.
  2. Valitse Avaa.
  3. Avaa Googlen lähettämä sähköpostiviesti, joka sisältää vahvistuskoodin.
  4. Kopioi vahvistuskoodi.
  5. Palaa selaimen Vahvistus-välilehdelle.
  6. Lisää vahvistuskoodi kenttään.
  7. Valitse Seuraava.

Nyt voit yhteiskäyttää jaettua Google-tiedostoa tai ‐kansiota. Katso, miten voit lisätä, muokata ja poistaa kommentteja ja vastata niihin.

Vinkki: Löydät dokumentin uudelleen avaamalla Googlelta saamasi viestin.

Vierailijaistunnon poistaminen

Voit poistaa kävijäistuntosi milloin tahansa. Kun poistat kävijäistunnon, nimesi poistetaan ja kaikki tekemäsi muutokset ja lähettämäsi kommentit merkitään nimettömän käyttäjän tekemiksi.

Tärkeää: Jos poistat kävijäistuntosi, et enää pääse käyttämään sinulle jaettuja tiedostoja. Pääsyoikeuden palauttamiseksi tiedostot on jaettava sinulle uudelleen.

1. Kirjaudu sisään vierailijana yhteystiedon lähettämän kalenterikutsun kautta.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta nimikirjaimesi.
  3. Valitse Poista kävijäistunto and then Lähetä.
  4. Avaa vahvistuskoodin sisältävä sähköpostiviesti.
  5. Kopioi vahvistuskoodi.
  6. Palaa selaimen Vahvistus-välilehdelle.
  7. Lisää vahvistuskoodi kenttään.
  8. Valitse Seuraava and then ja and then Poista.

Google-tilin luominen

Jos haluat siirtyä vierailijakäytöstä samaa sähköpostia käyttävälle Google-tilille, jaa ensin dokumentit vierailijoille. Luo sitten Google-tili tai rekisteröidy Google Workspaceen. Lue, kuinka voit päättää vierailun.

Huom. Vierailusta ei voi siirtyä Google-ryhmään. Jos haluat käyttää ryhmän sähköpostiosoitetta, päätä vierailu.