Naviger i Google Disk med skjermleser

Bruk disse områdene i nettversjonen av Disk for å navigere med skjermleseren din.

Navigasjonspanel: Åpne en Google Disk-visning eller en av mappene dine. Google Disk-visningene er Min disk, Delt med meg, Google Foto, Nylig, Stjernemerket og Papirkurv.

• For å gå til navigasjonspanelet, trykk på g etterfulgt av n.
  • Beveg deg gjennom navigasjonspanelet ved å trykke på nedover- eller oppoverpiltasten.
  • Trykk på høyre pil for å åpne en undermappe.
  • Trykk på Enter for å velge en mappe eller visning

Hovedområdet for innhold: Bla gjennom filene og mappene dine, enten som liste- eller rutenettformat. Disk viser listeoppsettet som standard.

• For å gå til hovedområdet trykker du på g etterfulgt av l.
  • Bruk piltastene til å navigere gjennom listen eller rutenettet.
  • For å åpne et element, trykk på o eller Enter.
  • For å bytte mellom rutenett- og listevisning, trykk på v.

Detaljer: Finn informasjon om filer eller mapper, for eksempel eieren, størrelsen og når de sist ble endret.

• For å gå til detaljvinduet trykker du på g etterfulgt av d.
  • Detaljvinduet har to faner: Detaljer og Aktivitet.
  • Du må slå på den virtuelle markøren eller bla gjennom-modus for å se Detaljer- eller Aktivitet-fanen.

Google-raden: Google-raden er helt øverst i grensesnittet, over Google Disk-knappene og -menyene. Dette området inneholder forgrunnsmenyen Apper, med linker til andre Google-apper, Google-varselknappen og andre alternativer.

Hurtigtaster

Du kan bruke hurtigtastene i Disk til å navigere raskt gjennom Disk.

Du kan åpne en liste over hurtigtaster i Disk ved å trykke på Ctrl + / (skråstrek) i Windows eller Chrome OS, eller ⌘ + / (skråstrek) på Mac.

Søk etter filer

Slik søker du i Disk:

1. Trykk på / (skråstrek) for å gå til søkefeltet.
  2. Skriv inn søkeordene og trykk på Enter. Fokuset flyttes til listen over filer og mapper som samsvarer med søketermene dine.
  3. Bruk piltastene for å bla gjennom søkeresultatene.

Slik utfører du et avansert søk:

1. Trykk på / (skråstrek) for å gå til søkefeltet.
  2. For å gå til Søkealternativer-menyen, trykk på Tab etterfulgt av Enter.
  3. Bruk menyene og tekstfeltene i dialogboksen for søkealternativer til å avgrense søket.
  4. Naviger til Søk-knappen, og trykk på Enter. Fokuset flyttes til listen over filer og mapper som samsvarer med søketermene dine.
  5. Bruk piltastene for å bla gjennom søkeresultatene.

For mer informasjon og tips om hvordan du bruker søkefeltet i Disk, se Søk etter filene dine. For å gjenopprette eller finne slettede filer, finn ut hvordan du finner eller gjenoppretter filer.

Sortér filer

Slik sorterer du filene dine:

1. Trykk på r for å åpne Sortér-menyen.
  2. Bruk piltast opp eller ned for å bevege deg gjennom menyen. Lytt etter «valgt» eller «ikke valgt» når du navigerer gjennom sorteringsalternativene, for eksempel «Navn» og «Endret».
  3. Trykk på Enter for å velge et sorteringsalternativ. Fokuset går tilbake til listen over filer og mapper.

Hjelp og tilbakemeldinger

Slik leser du brukerstøttedokumentasjon eller sender tilbakemelding:

1. Trykk på t for å åpne innstillingsmenyen i Google Disk.
  2. Naviger gjennom menyen til Hjelp.
  3. Søk etter hjelpeartikler, eller bruk Send tilbakemelding for å sende tilbakemelding til Google.