Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Navigeren in Google Drive met een schermlezer

Je kunt met je schermlezer door de volgende gedeelten van de Drive-webinterface navigeren.

Navigatievenster: hier kun je een Google Drive-weergave of een van je mappen openen. De Google Drive-weergaven zijn: Mijn Drive, Gedeeld met mij, Google Foto's, Recent, Met ster en Prullenbak.

• Druk op g en dan op n om naar het navigatievenster te gaan.
  • Druk op de pijl-omlaag of pijl-omhoog om door het navigatievenster te bewegen.
  • Druk op de pijl-rechts om een submap te openen.
  • Druk op Enter om een map of weergave te selecteren.

Hoofdgedeelte: hier kun je door je bestanden en mappen browsen, hetzij in de lijstweergave of in de rasterweergave.

• Druk op g en dan op l om naar het hoofdgedeelte te gaan.
  • Druk op de pijltoetsen om door de lijst of het raster te navigeren.
  • Druk op o of Enter om een item te openen.
  • Druk op v om te schakelen tussen de raster- en lijstweergave.

Detailvenster: hier vind je informatie over een bestand of map, zoals de eigenaar, de grootte en wanneer het item het laatst is gewijzigd.

• Druk op g en dan op d om naar het detailvenster te gaan.
  • Het detailvenster bevat twee tabbladen, Details en Activiteit.
  • Schakel de virtuele cursor in of activeer de browsemodus om de tabbladen Details en Activiteit te openen.

Google-balk: de Google-balk staat helemaal boven aan de interface, boven de knoppen en menu's van Google Drive. Dit gedeelte bevat het pop-upmenu Apps (met links naar andere Google Apps), de knop voor Google-meldingen en andere opties.

Sneltoetsen

Met de Drive-sneltoetsen kun je snel door Drive navigeren.

Wil je de lijst met sneltoetsen in Drive bekijken, druk dan op Ctrl + / (forward slash) in Windows of Chrome OS, of ⌘ + / (forward slash) op een Mac.

Zoeken naar bestanden

Zoeken in Drive:

1. Druk op / (forward slash) om naar het zoekvak te gaan.
  2. Typ je zoektermen en druk op Enter. De focus gaat naar de lijst met bestanden en mappen die overeenkomen met je zoektermen.
  3. Gebruik de pijltoetsen om door de zoekresultaten te browsen.

Een geavanceerde zoekopdracht uitvoeren:

1. Druk op / (forward slash) om naar het zoekvak te gaan.
  2. Druk op Tab en dan op Enter om naar het menu Zoekopties te gaan.
  3. Verfijn je zoekopdracht met behulp van de menu's en tekstvelden in het dialoogvenster met zoekopties.
  4. Navigeer naar de knop Zoeken en druk op Enter. De focus gaat naar de lijst met bestanden en mappen die overeenkomen met je zoektermen.
  5. Gebruik de pijltoetsen om door de zoekresultaten te browsen.

Het artikel over het zoeken naar bestanden bevat meer informatie en tips over het gebruik van het zoekvak in Drive. In het artikel over het vinden of herstellen van bestanden vind je meer informatie over het terugzetten of vinden van een verwijderd bestand.

Bestanden sorteren

Bestanden sorteren:

1. Druk op r om het menu Sorteren te openen.
  2. Gebruik de pijl-omhoog of pijl-omlaag om door de menu's te bladeren. Luister of je 'aangevinkt' of 'niet aangevinkt' hoort tijdens het navigeren door de sorteeropties (zoals 'Naam' en 'Laatst gewijzigd').
  3. Druk op Enter om een sorteeroptie te selecteren. De focus wordt weer op de lijst met bestanden en mappen geplaatst.

Help en feedback

Helpdocumentatie openen of feedback verzenden:

1. Druk op t om het menu Instellingen van Google Drive te openen.
  2. Blader door het menu naar Help.
  3. Zoek naar Help-artikelen of gebruik Feedback verzenden om je feedback naar Google te verzenden.