Google Drive ‑tiedostojen poistaminen ja palauttaminen

Jos haluat poistaa tiedostoja Google Drivesta, siirrä ne roskakoriin. Roskakorissa olevat tiedostot poistetaan automaattisesti 30 päivän kuluttua. Voit palauttaa tiedostot roskakorista ennen 30 päivän aikarajaa. Voit myös tyhjentää roskakorin poistamalla tiedostot pysyvästi. Jos poistat, palautat tai poistat pysyvästi useita tiedostoja tai kansioita kerralla, muutokset saattavat näkyä viiveellä.

Tiedoston siirtäminen roskakoriin

Jos haluat poistaa tiedoston Drivesta, voit siirtää sen roskakoriin. Tiedostoa säilytetään roskakorissa 30 päivää ennen kuin se poistetaan automaattisesti.

Jos olet tiedoston omistaja, muut voivat katsella tiedostoa, kunnes poistat sen pysyvästi. Jos et ole tiedoston omistaja, muut voivat nähdä tiedoston, vaikka tyhjentäisit roskakorisi.

1. Avaa Google Drive ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Tiedostot Tiedostot.
  3. Valitse poistettavan tiedoston kohdalta Lisää Lisää ja sitten Poista.

Roskakorin tyhjentäminen

Voit poistaa yksittäisen tiedoston pysyvästi tai tyhjentää koko roskakorin. Kun poistat tiedoston, käyttäjät, joille olet jakanut sen, eivät enää pääse siihen käsiksi. Jos haluat, että muut voivat katsella tiedostoa jatkossakin, voit siirtää omistajuuden toiselle käyttäjälle.

1. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Roskakori.
  2. Valitse poistettavan tiedoston vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista pysyvästi.

Koko roskakorin tyhjentäminen

Voit tyhjentää roskakorin siirtymällä tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.

Tiedoston palauttaminen roskakorista

Jos siirrät tiedoston roskakoriin ja huomaat tarvitsevasi sitä vielä, voit palauttaa sen Driveen.

1. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Roskakori.
  2. Valitse palautettavan tiedoston kohdalta Lisää Lisää ja sitten Palauta.

Huom. Jos et ole tiedoston omistaja, pyydä omistajaa palauttamaan tiedosto.

Jos poistetun tiedoston palauttaminen ei onnistu

Jos poistat tiedoston ja haluat sen takaisin, ota yhteyttä Drive-asiantuntijaan. Soita meille tai ota yhteyttä chatissa, niin autamme tiedoston etsimisessä.

Poistit jotain, jonka haluat takaisin

Jos poistit äskettäin jotain käyttäessäsi Google Drivea tai Google Driven työpöytäsovellusta, voit ehkä palauttaa tiedoston itse.

Roskakorista palauttaminen

1. Avaa Google Drive ‐sovellus.
  2. Valitse palautettavan tiedoston vierestä Valikko Lisää.
  3. Valitse Palauta.
Jos et löydä jotain etkä usko, että olet poistanut sen

Kokeile näitä ohjeita

Tarkista toimintapaneeli

1. Avaa Google Drive ‐sovellus.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Tiedostot.
  3. Valitse vasemmasta yläkulmasta Oma Drive.
  4. Vieritä alaspäin ja etsi tiedosto.

Kokeile tarkennettua hakua

1. Avaa Google Drive ‐sovellus.
  2. Hae tiedostoa tarkennetulla haulla, kuten "type:spreadsheets."

Jos näistä ei ollut apua, katso nämä:

Jos loit tiedoston

Jos loit tiedoston Drivessa etkä löydä sitä, se saattaa olla orpotiedosto. Orpotiedosto on saattanut menettää kaikki ylätason kansionsa. Tiedosto on yhä olemassa, mutta se on vaikeampi löytää.

Missä tilanteissa tiedostot menettävät ylätason kansionsa?

• Jos olet luonut tiedoston toisen henkilön kansioon ja hän poistaa kansion. Tiedostoasi ei poisteta, vaan se siirretään automaattisesti Omaan Driveesi.
    Tärkeää: Vain sinä voit poistaa omistamasi tiedostot.
  • Jos jaat kansion jonkun toisen kanssa ja hän poistaa tiedostosi kansiosta. Tiedostoa ei poisteta, vaan se siirretään automaattisesti Omaan Driveesi.

Omien orpotiedostojen löytäminen

1. Kirjoita is:unorganized owner:me Driven hakukenttään
  2. Kun tiedosto on löytynyt, siirrä se Omassa Drivessa olevaan kansioon, jotta löydät sen helpommin ensi kerralla.

Hae nyt

Joku toinen loi tiedoston

Kun henkilö luo tiedoston, hän voi poistaa sen, nimetä sen uudelleen ja palauttaa sen. Ota yhteyttä tiedoston luoneeseen henkilöön ja pyydä häntä jakamaan se kanssasi uudelleen.

Tiedosto oli jonkun toisen luomassa kansiossa

Jos joku on poistanut kansion, et enää näe sitä Drivessasi.

Luomiesi tiedostojen hakeminen poistetuista kansioista

Kaikkien tiedostojen hakeminen poistetuista kansioista

Löydät tiedoston jatkossa helpommin vetämällä sen Omassa Drivessa olevaan kansioon.

Lisää tiedostojen etsimisestä

Kokeilitko tarkennettua hakua?

Jos haluat tarkentaa Drive-hakuasi, avaa Drive tietokoneella ja kokeile jotakin seuraavista hakulausekkeista:

Haku Esimerkki
Tarkka ilmaus

"Käytä lainausmerkkejä tarkan ilmauksen ympärillä"

Jompi kumpi

tacot OR nachot

Jätä sana pois

Vesi, mutta ei järvet:

vesi -järvet

Tiedoston omistaja

Isän omistamat tiedostot:

owner:dad@gmail.com

Kanssasi jaetut tiedostot

Tiedostot, jotka äiti on jakanut kanssasi:

from:mom@gmail.com

Jakamasi tiedostot

Tiedostot, jotka olet jakanut äidin kanssa:

to:mom@gmail.com

Tähdellä merkityt

is:starred

Poistetut kohteet

is:trashed

Tiedostotyyppi

Tiedoston tyypin ollessa laskentataulukko:

type:spreadsheet

Aikajakso

Ennen tai jälkeen 18.1.2015.

before:2015-01-18

after:2015-01-18

Nimi

title:"Nimi tähän"

Sovellus

Google Drivessa avatut tiedostot:

app:"Drive"

Mitä tiedostoja voidaan palauttaa?

Jos käytät Google Drivea kuluttajatilillä (etkä esimerkiksi työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation tilillä), voimme auttaa sinua palauttamaan äskettäin poistettuja tiedostoja rajoitetun ajan. Lisäksi jonkin seuraavista ehdoista on täytyttävä:

• Loit tiedoston.
  • Latasit tiedoston Google Driveen.
  • Hyväksyit tiedoston omistajuuden siirron.

Jos käytät työpaikan, oppilaitoksen tai muun ryhmän tiliä, ota yhteys järjestelmänvalvojaasi.

Jos Google-tilisi on poistettu, et välttämättä pysty palauttamaan tiedostoja.

Jos uskot, että joku on päässyt Google Driveesi ilman lupaa, suosittelemme parantamaan tilin suojausta.

Hakupalojen käyttäminen

Voit rajata Driven tiedostolistaa käyttämällä hakupaloja:

1. Avaa Google Drive ‑sovellus Android-laitteella.
  2. Napauta yläreunasta Hae Drivesta.
  3. Valitse hakupala napauttamalla:
    • Tyyppi
    • Kansiot
    • Muokattu: tänään, eilen, 7 viime päivää
  4. Kun olet napauttanut palaa, voit rajata tuloksia lisää kirjoittamalla haun hakukenttään.
  5. Napauta Haku.

Palat näkyvät hakukentän alapuolella. Haku koskee kaikkia tiedostoja, kansioita ja alakansioita. Voit poistaa hakupalan napauttamalla palan oikealta puolelta .

Hakua tehdessäsi näet tekstiin liittyviä palaehdotuksia, joista valitsemalla tekstiä ei tarvitse kirjoittaa niin paljon.

Gmail-sähköpostien palauttaminen

Lue lisää Gmail-sähköpostien palauttamisesta.

Ota yhteyttä

Voit pyytää tiedoston palauttamista vain tietokoneella.

Ota meihin yhteyttä kirjautumalla Google-tilillesi.

Drive-tuki ei ole saatavilla kaikilla kielillä. Jos osaat englantia, voit vaihtaa kieltä ja ottaa yhteyttä Drive-asiantuntijaan.

1. Siirry tietokoneella Google Driven ohjekeskukseen.
  2. Valitse sivun alareunasta kieli.
  3. Valitse englanti.
  4. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten Ota yhteyttä.
  5. Valitse ongelma ja yhteydenottotapa.

Huom. Kun olet valmis, voit vaihtaa kielen takaisin haluamaasi kieleen.