Finn ut hvordan snarveier erstatter filer og mapper som er lagret flere steder

I Google Disk forenkles fil- og mappestrukturen ved at filer og mapper som er lagret flere steder, erstattes av snarveier.

Tidligere kunne du lagre filer og mapper flere steder i Min disk. Vi har innført snarveier for å forenkle fil- og mappestrukturer og gjøre det enklere å få tilgang til elementer. Med snarveier er det nå enklere for deg å finne og organisere filer og mapper som er lagret flere steder i Google Disk, samtidig som den opprinnelige versjonen blir beholdt på ett sted. Finn ut mer om å finne filer og mapper ved hjelp av snarveier.

Slik fungerer erstatningen

• Erstatningsprosessen starter i 2022. Du mottar et varsel i Google Disk noen uker før erstatningen starter.
  • I prosessen erstattes filer og mapper som nå er lagret flere steder. Dette gjelder alle stedene unntatt ett. Filene og mappene blir erstattet av snarveier.
  • Avgjørelsen om erstatning baseres på opprinnelig fil- og mappeeierskap, og det blir også tatt hensyn til tilgang og aktivitet i alle andre mapper for å unngå avbrudd i samarbeidet så langt det er mulig.
  • På tidspunktet for erstatningen endres ikke delingsinnstillingene eller fil- og mappeeierskapet.
  • Erstatningen skjer automatisk og krever ingen handling fra deg eller Workspace-administratoren din.
  • Du kan ikke velge bort erstatningen av filer og mapper.

Viktig: Når erstatningen er fullført, oppdateres ikke tillatelsene for den opprinnelige filen automatisk når du oppretter en snarvei til den. Husk å gi eventuelle nye brukere tilgang til den opprinnelige filen. Hvis du bruker Google Disk via jobben eller skolen, kan du prøve å bruke Google Grupper for å få bedre kontroll og større sikkerhet når du deler tilgang til filer og mapper.

Vanlige spørsmål

Hvorfor erstatter Disk filer og mapper som er lagret flere steder?

Snarveier forenkler fil- og mappestrukturene i Disk ved å opprette pekere til filer og mapper, i stedet for at filer og mapper lagres flere steder. På denne måten blir det enklere å få tilgang til filer og mapper, og det blir lettere å forstå hvordan filer og mapper, eies, administreres og oppdateres. På tidspunktet for erstatningen endres ikke delingsinnstillingene eller fil- og mappeeierskapet.

Hvilke filer og mapper blir erstattet?

Alle filer og mapper som er lagret flere steder, erstattes med snarveier. Dette gjelder alle stedene unntatt ett.

Hvordan vet jeg at filene og mappene mine er erstattet?

Du mottar et varsel i Google Disk når erstatningsprosessen er fullført. Du får også mer informasjon om hvordan du bruker snarveier.

Hvordan finner jeg filene og mappene som ble erstattet?

Du kan bruke avanserte søk til å finne filer som er erstattet.

1. Åpne Google Disk på en datamaskin.
  2. Skriv inn is:replaced i søkefeltet øverst.
  3. Trykk på Enter på tastaturet.
Kan jeg flytte de opprinnelige filene og mappene etter at de er erstattet?

Ja, hvis du vil at de opprinnelige filene eller mappene skal legges et annet sted, kan du flytte filene i Google Disk. Du kan også opprette en ny snarvei.

Hva skjer med filer og mapper med reduserte tillatelser?

Det kan hende at delte filer eller mapper du eier, ikke er synlige for alle hvis de ligger i en delt mappe. Disk erstatter disse med snarveier. Folk får ikke tilgang til disse elementene, men elementnavnene er synlige for alle som har tilgang.

Hvis du bruker Google Disk via jobben eller skolen, bestemmer administratoren din om det skal opprettes snarveier for filer og mapper som kun deles med bestemte personer eller grupper. Hvis du har spørsmål om bestemte filer og mapper, kan du kontakte administratoren.

Hvis Google-kontoen din er til personlig bruk (for eksempel @gmail.com), kan du velge om det skal opprettes snarveier til elementer i delte mapper som for tiden ikke er synlige for alle medlemmer av mappen.

1. Åpne Google Disk på en datamaskin.
  2. Øverst klikker du på Innstillinger Innstillinger og så Innstillinger.
  3. Ved siden av «Alternativer for å erstatte elementer med snarveier» velger du Erstatt med snarveier eller Ikke erstatt med snarveier.
Bruk aktivitetsstrømmen til å finne ut hva som har skjedd med filene og mappene dine
  1. Gå til Google Disk på datamaskinen din.
  2. Klikk på filen eller den overordnede mappen.
  3. Øverst til høyre klikker du på Se detaljer View details og så Aktivitet.
Finn ut hvordan snarveier erstatter mapper i Disk for datamaskiner

Disk for datamaskiner flytter versjonen av mappen som er lagret for bruk uten nett – og innholdet i den – til papirkurven.

Viktig: Windows Files Explorer sorterer ikke snarveier sammen med mapper. Nye snarveier kan vises i en annen relativ rekkefølge i filbehandleren.

Viktig: Hvis du gjenoppretter en slettet mappe fra papirkurven, holdes ikke mappen oppdatert i Disk for datamaskiner.

• I Disk for datamaskiner vises mappen som en snarvei i fillisten.
  • Mappen får en annen endelig filbane og flyttes til «shortcuts-target-by-id»-mappen i Disk for datamaskiner. Den tidligere overordnede katalogen erstattes av en lokal snarvei for filsystemet til den nye plasseringen: .lnk for Windows eller Alias eller Symlink for Mac.
    • Når du bruker eksterne apper med Disk, må du sørge for at de følger riktig bane for å få tilgang til mappen din.
  • Mappen blir ikke automatisk tilgjengelig uten nett.
    • Hvis du strømmer filer og vil at mappen og innholdet i den skal være tilgjengelig uten nett, kan du endre innstillingene ved å høyreklikke på mappen.