Miten pikakuvakkeet korvaavat useisiin sijainteihin tallennetut tiedostot ja kansiot

Google Drive yksinkertaistaa tiedosto- ja kansiorakenteita korvaamalla useisiin sijainteihin tallennetut tiedostot ja kansiot pikakuvakkeilla.

Aiemmin tiedostoja ja kansioita pystyi tallentamaan useisiin sijainteihin Omassa Drivessa. Pikakuvakkeiden käyttöönotto yksinkertaistaa tiedosto- ja kansiorakenteita ja helpottaa kohteisiin pääsyä. Pikakuvakkeiden avulla voit nyt entistä helpommin löytää tiedostoja ja kansioita useista Google Driveista, järjestää niitä sekä pitää alkuperäisen version yhdessä paikassa. Lue lisää tiedostojen ja kansioiden löytämisestä pikakuvakkeiden avulla.

Näin korvaaminen toimii

• Korvaaminen aloitetaan vuonna 2022. Saat ilmoituksen Google Drivessa muutama viikko ennen kuin korvaaminen alkaa.
  • Tiedostot ja kansiot, jotka sijaitsevat tällä hetkellä useammassa paikassa, jätetään vain yhteen sijaintiin. Muissa sijainneissa kyseiset tiedostot ja kansiot korvataan pikakuvakkeilla.
  • Korvaamispäätös perustuu alkuperäisen tiedoston tai kansion omistajuuteen, ja siinä huomioidaan myös pääsy kaikkiin muihin kansioihin ja niissä tapahtuva toiminta, jotta muutos aiheuttaisi mahdollisimman vähän häiriöitä yhteiskäyttöön.
  • Korvaaminen ei aiheuta muutoksia jakamisasetuksiin eikä tiedostojen tai kansioiden omistajuuteen.
  • Korvaaminen tapahtuu automaattisesti, eikä sinun tai Workspace-järjestelmänvalvojasi tarvitse tehdä mitään.
  • Et voi jättäytyä muutoksen ulkopuolelle.

Tärkeää: Korvaamisen jälkeen alkuperäisen tiedoston lupia ei päivitetä automaattisesti, kun luot tiedostolle pikakuvakkeen. Muista antaa uusille käyttäjille pääsy alkuperäiseen tiedostoon. Jos käytät Google Drivea töissä tai koulussa, voit kokeilla Google Ryhmiä saadaksesi entistä hallitumman ja turvallisemman tavan jakaa tiedostojen ja kansioiden pääsyoikeuksia.

Usein kysyttyä

Miksi Drive korvaa useisiin sijainteihin tallennetut tiedostot ja kansiot?

Pikakuvakkeet yksinkertaistavat Driven tiedosto- ja kansiorakenteita luomalla osoittimia tiedostoihin ja kansioihin sen sijaan, että tiedostoja ja kansioita olisi useissa paikoissa. Tämä helpottaa tiedostoihin ja kansioihin pääsyä sekä vähentää tiedostojen ja kansioiden omistajuuteen, ylläpitoon ja päivittämiseen liittyviä sekaannuksia. Korvaaminen ei aiheuta muutoksia jakamisasetuksiin eikä tiedostojen tai kansioiden omistajuuteen.

Mitkä tiedostot ja kansiot korvataan?

Kaikki useissa paikoissa olevien tiedostojen ja kansioiden sijainnit yhtä lukuun ottamatta korvataan pikakuvakkeilla.

Mistä tiedän, että tiedostot ja kansiot on korvattu?

Saat ilmoituksen Google Drivessa, kun korvaaminen on tehty. Voit myös lukea lisää pikakuvakkeiden käytöstä.

Miten löydän korvatut tiedostot ja kansiot?

Voit etsiä korvattuja tiedostoja tarkennetun haun avulla.

1. Avaa Google Drive tietokoneella.
  2. Kirjoita yläreunan hakukenttään is:replaced.
  3. Paina näppäimistön Enter-painiketta.
Voinko siirtää alkuperäiset tiedostot ja kansiot korvaamisen jälkeen?

Kyllä. Jos haluat alkuperäiset tiedostot tai kansiot eri paikkaan, voit siirtää tiedostot Google Drivessa. Voit myös luoda uuden pikakuvakkeen.

Mitä tapahtuu tiedostoille ja kansioille, joiden lupia on rajoitettu?

Omistamasi jaetut tiedostot ja kansiot eivät välttämättä näy kaikille, jos ne ovat jaetussa kansiossa. Drive korvaa ne pikakuvakkeilla. Käyttäjät eivät saa pääsyä näihin kohteisiin, mutta niiden nimet näkyvät kaikille, joilla on pääsyoikeus.

Jos käytät Google Drivea töissä tai koulussa, järjestelmänvalvoja päättää, luodaanko pikakuvakkeita niille tiedostoille ja kansioille, jotka on jaettu vain tietyille henkilöille tai ryhmille. Jos sinulla on kysyttävää tietyistä tiedostoista tai kansioista, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Jos käytät Google-tiliäsi henkilökohtaiseen käyttöön (esim. @gmail.com), voit valita, luodaanko pikakuvakkeita jaettujen kansioiden kohteisiin, jotka eivät tällä hetkellä näy kaikille kansion jäsenille.

1. Avaa Google Drive tietokoneella.
  2. Valitse yläreunasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse "Kohteiden pikakuvakkeilla korvaamista koskevat vaihtoehdot" ‑kohdasta Korvaa pikakuvakkeilla tai Älä korvaa pikakuvakkeilla.
Toimintasyöte kertoo, mitä tiedostollesi tai kansiollesi tapahtui
  1. Avaa Google Drive tietokoneella.
  2. Klikkaa tiedostoa tai ylätason kansiota.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Näytä tiedot View details ja sitten Toiminta.
Lue, miten pikakuvake korvaa kansion Drive-työpöytäsovelluksessa

Drive-työpöytäsovellus siirtää kansion offline-version ja sen sisällön roskakoriin.

Tärkeää: Windowsin Resurssienhallinta ei lajittele pikakuvakkeita kansioihin. Uudet pikakuvakkeet voivat näkyä tiedostoselaimessa eri järjestyksessä.

Tärkeää: Jos palautat poistetun kansion roskakorista, Drive-työpöytäsovellus ei pidä kansiota ajan tasalla.

• Drive-työpöytäsovelluksessa kansio näkyy edelleen pikakuvakkeena tiedostolistassa.
  • Kansion absoluuttinen polku muuttuu ja siirtyy Drive-työpöytäsovelluksen "shortcuts-target-by-id"-kansioon. Uuteen sijaintiin perustuva paikallinen tiedostojärjestelmän pikakuvake korvaa entisen ylätason hakemiston (Windowsissa .lnk-tiedoston ja Macissa alias- tai symlink-tiedoston).
    • Kun käytät Driven kanssa ulkoisia sovelluksia, varmista, että ne seuraavat oikeaa kansiopolkua.
  • Kansio ei ole automaattisesti käytettävissä ilman verkkoyhteyttä.
    • Jos striimaat tiedostoja ja haluat, että kansio ja sen sisältö ovat käytettävissä ilman verkkoyhteyttä, klikkaa kansiota hiiren kakkospainikkeella ja muuta asetuksia.