Få flere oplysninger om, hvordan genveje erstatter filer og mapper, der er gemt flere steder

Google Drev forenkler dine fil- og mappestrukturer ved at erstatte filer og mapper, der er gemt flere steder, med genveje.

Tidligere kunne du gemme filer og mapper flere steder i Mit drev. Introduktionen af genveje har forenklet fil- og mappestrukturerne og gjort det nemt at få adgang til elementer. Genvejene gør det nu nemmere for dig at finde og organisere filer og mapper i flere Google Drev og samtidig beholde den oprindelige version på én placering. Få flere oplysninger om, hvordan du finder filer og mapper ved hjælp af genveje.

Sådan fungerer erstatningen af filer og mapper

• Erstatningen begynder i 2022. Du får en notifikation i Google Drev, et par uger før erstatningen af dine filer og mapper starter.
  • Processen erstatter alle placeringer på nær én af filer og mapper, der er gemt flere steder. Filerne og mapperne erstattes af genveje.
  • Beslutningen om at erstatte filer og mapper træffes ud fra ejerskabet af den oprindelige fil eller mappe og tager desuden højde for adgangen til og aktivitet i alle andre mapper for så vidt muligt at undgå afbrydelser af samarbejde.
  • Delingsindstillingerne og ejerskabet af filer og mapper ændres ikke ved erstatningen.
  • Erstatningen af filer og mapper sker automatisk og kræver ikke nogen handling fra dig eller din Workspace-administrator.
  • Du kan ikke fravælge erstatningen af filer og mapper.

Vigtigt! Efter erstatningen af en fil opdateres tilladelserne for den oprindelige fil ikke automatisk, når du opretter en genvej til den. Husk at give eventuelle nye brugere adgang til den oprindelige fil. Hvis du bruger Google Drev på arbejdet eller i skolen, kan du prøve at bruge Google Grupper for at få bedre kontrol og sikkerhed, når du deler adgang til filer og mapper.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor erstatter Drev filer og mapper, der er gemt flere steder?

Fil- og mappestrukturerne i Drev er blevet forenklet ved hjælp af genveje, der henviser til filer og mapper, i stedet for at have filer og mapper gemt på flere forskellige placeringer. Dette er med til at give nem adgang til filer og mapper og mindsker samtidig risikoen for forvirring om, hvordan filer og mapper ejes, administreres og opdateres. Delingsindstillingerne og ejerskabet af filer og mapper ændres ikke ved erstatningen.

Hvilke filer og mapper erstattes?

Alle lokationer på nær én af filer og mapper, der er gemt flere steder, erstattes med genveje.

Hvordan ved jeg, om mine filer og mapper er blevet erstattet?

Du får en notifikation i Google Drev, når filerne og mapperne er blevet erstattet. Du får også flere oplysninger om, hvordan du bruger genveje.

Hvordan kan jeg finde de filer og mapper, som er blevet erstattet?

Du kan bruge avanceret søgning til at finde filer, som er blevet erstattet.

1. Åbn Google Drev på din computer.
  2. Skriv is:replaced i søgefeltet øverst på skærmen.
  3. Tryk på Enter på tastaturet.
Kan jeg flytte de oprindelige filer og mapper efter erstatningen?

Ja. Hvis du vil gemme de oprindelige filer eller mapper på en anden placering, kan du flytte dine filer i Google Drev. Du kan også oprette en ny genvej.

Hvad sker der med filer og mapper med reducerede tilladelser?

Delte filer eller mapper, som du ejer, er muligvis ikke synlige for alle, hvis de er gemt i en delt mappe. Drev erstatter disse filer og mapper med genveje. Brugerne får ikke adgang til disse elementer, men navnene er synlige for alle med adgang.

Hvis du bruger Google Drev på arbejdet eller i skolen, bestemmer din administrator, om der skal oprettes genveje til filer og mapper, som kun deles med bestemte personer eller grupper. Kontakt din administrator, hvis du har spørgsmål om bestemte filer og mapper.

Hvis du bruger din Google-konto til personlig brug (f.eks. @gmail.com), kan du vælge, om der skal oprettes genveje til elementer i delte mapper, som i øjeblikket kan ses af alle medlemmer af mappen.

1. Åbn Google Drev på din computer.
  2. Øverst på siden skal du klikke på Indstillinger Indstillinger efterfulgt af Indstillinger.
  3. Ud for "Valgmuligheder for at erstatte elementer med genveje" skal du vælge Erstat med genveje eller Erstat ikke med genveje.
Få flere oplysninger om, hvad der er sket med din fil eller mappe, i aktivitetsfeedet
  1. Gå til Google Drev på din computer.
  2. Klik på filen eller den overordnede mappe.
  3. Øverst til højre skal du klikke på Se info View details og så Aktivitet.
Se, hvordan en genvej erstatter en mappe i Drev til computer

Drev til computer flytter offlineversionen af mappen og dens indhold til papirkurven.

Vigtigt! Windows Files Explorer sorterer ikke genveje med mapper. Nye genveje vises muligvis i en anden relativ rækkefølge i filbrowseren.

Vigtigt! Hvis du gendanner en slettet mappe fra papirkurven, holder Drev til computer ikke mappen opdateret.

• Drev til computer viser fortsat mappen som en genvej på din filliste.
  • Mappen ændrer sin absolutte sti og flyttes til mappen "shortcuts-target-by-id" i Drev til computer. En lokal genvej til filsystemet til den nye lokation erstatter det tidligere overordnede indeks, .lnk til Windows, Alias til Mac eller Symlink til Mac.
    • Når du bruger eksterne apps med Drev, skal du sørge for, at de følger den rigtige sti for at tilgå din mappe.
  • Mappen er ikke automatisk tilgængelig offline.
    • Hvis du streamer filer og vil have din mappe og dens indhold tilgængelig offline, kan du ændre dine præferencer ved at højreklikke på mappen.