Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Skicka e-post från ditt alias i Gmail

Du kan få det att se ut som om du skickar e-post från ett alias istället för ditt personliga Gmail-konto. Innan du börjar ska du konfigurera och aktivera vidarebefordran av e-post.

Viktigt! Med dessa anvisningar kan du skicka e-post från ett anpassat e-postalias på domänen, men e-postmottagare kan fortfarande hitta din personliga Gmail-adress om de granskar e-postrubrikerna. E-postmeddelanden från ditt alias är inte digitalt signerade och det är mer sannolikt att de flaggas som skräppost.

Registrera dig för Google Workspace för en säkrare och integrerad anpassad e-postupplevelse.

Steg 1: Skapa ditt applösenord

1. Öppna Google-kontot på datorn.
  2. Klicka på Säkerhet till vänster.
  3. Under Logga in på Google klickar du på Applösenord och loggar in om det behövs.
    • Om du inte hittar Applösenord klickar du på tvåstegsverifiering och följer stegen för att aktivera tvåstegsverifiering för ditt konto. Du kan behöva logga in på nytt.
  4. Under Applösenord klickar du på Välj app följt av E-post.
  5. Klicka på Välj enhet följt av Annat.
  6. Ange namnet på din domän och klicka på Skapa.
  7. Kopiera lösenordet på 16 tecken som skapas. Du behöver den här adressen när du lägger till ditt nya (vidarebefordrade) ”skicka som”-konto (i steg 2 nedan).

Steg 2: Lägga till ett e-postalias

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Längst upp till höger klickar du på Inställningar Inställningarföljt av Inställningar.
  3. Välj fliken Konton och import eller Konton.
  4. I avsnittet Skicka e-post som klickar du på Lägg till en annan e-postadress.
  5. I fönstret som öppnas anger du namnet som ska visas för mottagarna.
  6. Ange det e-postadressalias som du har ställt in för vidarebefordran av e-post.
  7. Se till att Behandla som ett alias är markerat och klicka på Nästa steg
  8. I fältet SMTP-server anger du smtp.gmail.com.
  9. I menyn Port väljer du 587.
  10. I fältet Användarnamn anger du användarnamnet du är inloggad med.
  11. I fältet Lösenord anger du applösenordet på 16 tecken som du skapade och kopierade i steg 1.
  12. Se till att rutan Säker anslutning via SSL är markerad.
  13. Klicka på Lägg till konto.

​Steg 3: Bekräfta adressen

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Öppna bekräftelsemeddelandet du fått från Gmail.
  3. Klicka på länken.

Steg 4: Ändra Från-adressen

1. Klicka på raden Från i ditt meddelande.
    • Om du inte hittar raden Från klickar du på utrymmet bredvid mottagarens e-postadress.
  2. Välj adress att skicka från.

Mer information om hur du skickar e-post från ditt e-postalias i Gmail hittar du i Gmails hjälpcenter.