Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Een e-mail sturen vanaf je alias in Gmail

Je kunt het doen lijken alsof je e-mail verzendt vanaf een alias in plaats van je persoonlijke Gmail-account. Stel e-mails doorsturen in voordat je begint.

Belangrijk: Hoewel je met deze instructies e-mails kunt sturen vanaf een gepersonaliseerde e-mailalias in je domein, kunnen e-mailontvangers je persoonlijke Gmail-adres nog steeds achterhalen als ze de e-mailheaders bekijken. E-mails vanaf je alias worden niet digitaal ondertekend en worden vaker gemarkeerd als spam.

Meld je aan voor Google Workspace voor een beter beveiligde, geïntegreerde gepersonaliseerde e-mailfunctionaliteit.

Stap 1: Je app-wachtwoord genereren

1. Ga op je computer naar je Google-account
  2. Klik aan de linkerkant op Beveiliging
  3. Klik onder 'Inloggen bij Google' op App-wachtwoorden en log in als dat nodig is.
    • Als je 'App-wachtwoorden' niet ziet, klik je op Authenticatie in twee stappen en volg je de stappen om authenticatie in twee stappen in te schakelen voor je account. Mogelijk moet je opnieuw inloggen.
  4. Klik onder 'App-wachtwoorden' op App selecteren en dan E-mail.
  5. Klik op Apparaat selecteren en dan Overige.
  6. Voer de naam van je domein in en klik op Genereren.
  7. Kopieer het gegenereerde wachtwoord van zestien tekens uit het vak voor het app-wachtwoord. Je hebt dit adres nodig om je nieuwe 'verzenden als'-account (doorgestuurde account) te kunnen toevoegen (in stap 2 hieronder).

Stap 2: Een e-mailalias toevoegen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingenen dan Instellingen.
  3. Selecteer het tabblad Accounts en import of Accounts.
  4. Klik in het gedeelte 'Mail verzenden als' op Nog een e-mailadres toevoegen.
  5. Voer in het venster dat wordt geopend de naam in die aan ontvangers moet worden weergeven.
  6. Voer de e-mailalias in die je hebt ingesteld voor het doorsturen van e-mails.
  7. Controleer of 'Beschouwen als alias' gemarkeerd is en klik op Volgende stap
  8. Voer in het veld 'SMTP-server' het volgende in: smtp.gmail.com.
  9. Ga naar het menu 'Poort' kies 587.
  10. Voer in het veld 'Gebruikersnaam' de gebruikersnaam in waarmee je ingelogd bent.
  11. Plak in het veld 'Wachtwoord' het gegenereerde app-wachtwoord van zestien tekens dat je bij de eerste stap hebt gekopieerd.
  12. Controleer of het vak Beveiligde verbinding via TLS gemarkeerd is.
  13. Klik op Account toevoegen.

Stap 3: Het adres bevestigen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Open het bevestigingsbericht dat je van Gmail hebt ontvangen.
  3. Klik op de link.

Stap 4: Het 'Van'-adres wijzigen

1. Klik in je bericht op de regel 'Van'.
    • Als je de regel 'Van' niet ziet, klik je op de spatie naast het e-mailadres van de ontvanger.
  2. Selecteer het adres waarvanaf je dit bericht wilt verzenden.

Ga naar het Helpcentrum van Gmail voor meer hulp bij het verzenden van e-mail vanaf je e-mailalias in Gmail.