Squarespace, Inc. ja Google ovat solmineet sopimuksen, jonka seurauksena Squarespace ostaa kaikki Google Domainsin verkkotunnusten rekisteröinnit. Squarespace on verkkotunnuksen tietueen rekisteröijä, ja Squarespacen käyttöehtoja sovelletaan. Google ylläpitää verkkotunnusta siirtymäjakson aikana. Siirtymäjakson jälkeen verkkotunnus siirtyy Squarespaceen, ja siirron jälkeen dataan sovelletaan Squarespacen tietosuojakäytäntöäLue lisää sopimuksesta.

Sähköpostien uudelleenohjaus sähköpostialiaksista

Voit luoda verkkotunnuksellesi ylimääräisiä sähköpostiosoitteita tai sähköpostialiaksia lisämaksutta. Google uudelleenohjaa kaikki näihin aliaksiin lähetetyt sähköpostit ensisijaiseen sähköpostiosoitteeseesi. Voit lisätä useita osoitteita, kuten erityisluonteisia sähköpostiosoitteita liiketoiminnallisiin tai ammatillisiin tarpeisiin. Näet kaikki sähköpostisi samassa paikassa.

Verkkotunnuksella voi olla lisämaksutta enintään 100 sähköpostialiasta.

Sähköpostin uudelleenohjauksen käyttöönotto

Jos käytät Googlen nimipalvelimia, Google Domains luo automaattisesti mail exchange ‑tietueet (MX-tietueet), jotta uudelleenohjaus toimii.

1. Kirjaudu tietokoneella Google Domainsiin.
  2. Klikkaa verkkotunnusta.
  3. Avaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko.
  4. Klikkaa Sähköposti.
  5. Valitse "Sähköpostin uudelleenohjaus" -kohdasta Lisää sähköpostialias.
  6. Lisää aliasosoite ja olemassaoleva vastaanottajan sähköpostiosoite.
  7. Valitse Lisää.

Jos et ole kirjautunut Google Domainsiin vastaanottajan osoitteella tai vahvistanut osoitetta Google Domainsilla, avaa kyseiseen osoitteeseen lähetetty kertakäyttöinen vahvistussähköposti ja seuraa viestissä olevia ohjeita.

Sähköpostin uudelleenohjauksen käyttöönotto omia nimipalvelimia käytettäessä

Jos käytät omia nimipalvelimia ja haluat käyttää Google Domainsin sähköpostin uudelleenohjausta, lisää DNS-palvelussasi seuraavat MX-tietueet:

Nimi/Isäntä/Alias Tyyppi Elinaika (TTL) Prioriteetti Arvo/Vastaus/Kohde
Tyhjä tai @ MX 1H 5 gmr-smtp-in.l.google.com
Tyhjä tai @ MX 1H 10 alt1.gmr-smtp-in.l.google.com
Tyhjä tai @ MX 1H 20 alt2.gmr-smtp-in.l.google.com
Tyhjä tai @ MX 1H 30 alt3.gmr-smtp-in.l.google.com
Tyhjä tai @ MX 1H 40 alt4.gmr-smtp-in.l.google.com

Vinkki: Google Domainsissa ja joissakin muissa DNS-palveluissa prioriteetti lisätään samaan kenttään kuin kohde ja ne erotetaan välilyönnillä. Esimerkki: 5 gmr-smtp-in.l.google.com.

Kun olet lisännyt edellä mainitut MX-tietueet DNS-palvelussasi, ota sähköpostin uudelleenohjaus käyttöön.

Viestien lähettäminen sähköpostialiaksesta

Jos ensisijainen sähköpostiosoite on Gmail-osoite, voit näyttää, että lähetit viestin sähköpostialiaksesta. Lue lisää viestien lähettämisestä aliaksesta.​

Sähköpostien lähettäminen sähköpostialiakseen

Jos lähetät viestin Google-tililtäsi verkkotunnuksesi omavalintaiseen sähköpostiosoitteeseen, Gmail saattaa automaattisesti arkistoida viestin, koska siinä on sama lähettäjä ja vastaanottaja. Voit estää tämän luomalla suodattimia Gmailin asetuksista.

Vinkkejä sähköpostin uudelleenohjaukseen

Sähköpostin uudelleenohjauksen testaaminen

Kun olet ottanut sähköpostin uudelleenohjauksen käyttöön, lähetä viesti luomaasi uuteen sähköpostialiakseen.

Vinkki: Näet uudelleenohjatun viestin ensisijaisessa postilaatikossasi, kun lähetät sen eri osoitteesta tai avaat Lähetetyt-kansion.

Uudelleenohjattujen sähköpostien löytäminen

Vastaanottajan sähköpostiosoitteesta jatkolähetysosoitteeseen lähetetyt viestit näkyvät Lähetetyt-kansiossa. Jos haluat lähettää sähköpostin edelleen niin, että se näkyy postilaatikossa, lähetä sähköpostiviesti muusta kuin vastaanottajan sähköpostiosoitteesta.

Useiden aliasosoitteiden uudelleenohjaaminen yhteen sähköpostiosoitteeseen

Jos haluat lähettää kaikki @omaverkkotunnus-päätteiset sähköpostit edelleen ensisijaiseen osoitteeseesi, lisää jatkolähetysosoitteeseen asteriski *. Näin voit käyttää useita sähköpostialiaksia määrittämättä tiettyjä aliaksia.

Esimerkiksi jos määrität nimeksi *@miriamsbakery.com, osoitteisiin support@miriamsbakery.com, info@miriamsbakery.com ja press@miriamsbakery.com tulleet viestit ohjataan osoitteeseen miriam.example@gmail.com.
Sähköpostien uudelleenohjaaminen useille henkilöille

Voit käyttää useita yksittäisten käyttäjien sähköpostiosoitteita vastaanottajan sähköpostiosoitteena luomalla Google-ryhmän. Jos haluat, että kuka tahansa voi lähettää sähköposteja ryhmään, voit muokata ryhmän lupia.

Lähettäjän sähköpostin uudelleenohjaukseen liittyvät ongelmat

Et välttämättä saa uudelleenohjattuja sähköpostiviestejä lähettäjiltä, jotka käyttävät tiettyjä sähköpostin todennusasetuksia. Google Domainsin sähköpostiasetuksista riippumatta osa sähköpostin lähettäjistä käyttää sääntöjä, jotka estävät sähköpostien lähettämisen sähköpostin uudelleenohjausjärjestelmien kautta.

Vinkki: Voit välttää toimitusongelmat käyttämällä Google Workspacessa omavalintaista sähköpostiosoitetta sähköpostin edelleenlähetyksen sijaan.