Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Je domeinregistratie verifiëren

Belangrijk:

• Het contactmailadres van de houder van je domein kan anders zijn dan het e-mailadres waarmee je hebt ingelogd toen je je domein kocht.
  • Geef het contactmailadres van de houder op als je je domein registreert.

Als je een domein registreert, checken we de contactgegevens die je in de registratie-instellingen van je domein opgeeft. We sturen een verificatiemail naar het contactmailadres van de houder van je domein. Deze verificatie wordt vereist door de Internet Corporation of Assigned Names and Numbers (ICANN).

1. Ga in de registratie-instellingen van je domein naar het contactmailadres van de houder dat je hebt vermeld.
  2. Open de verificatiemail.
  3. Volg de stappen in de verificatiemail.
  4. Log in bij Google Domains.
    • Gebruik het e-mailadres waarmee je hebt ingelogd toen je je domein kocht.
  5. Selecteer je domein.
  6. Klik op Menu Menu en dan Registratie-instellingen.
  7. Zoek onder Contactgegevens naar de verificatiestatus.
    • Hier staat het contactmailadres van de houder. Als het vermelde e-mailadres onjuist is, wijzig je je contactgegevens in Google Domains.
    • Als je de e-mail niet kunt vinden in je inbox, klik je op Verificatiemail opnieuw verzenden en check je je inbox.

Als je problemen ondervindt, kun je contact met ons opnemen.

Tip: Je kunt ook het contactmailadres van de houder je domein laten wijzigen. Als je wilt dat andere mensen je domein kunnen wijzigen, bekijk je hoe je het domeinbeheer deelt.

Nieuwe verificatiemail krijgen

Als je je domeinregistratie niet binnen 15 dagen na registratie of wijziging van je contactgegevens verifieert, wordt je domein opgeschort. Je kunt om een nieuwe verificatiemail vragen, zelfs als je de laatste niet kunt openen.

1. Log in bij Google Domains.
    • Gebruik het e-mailadres waarmee je hebt ingelogd toen je je domein kocht.
  2. Selecteer Verificatiemail opnieuw sturen.
  3. Nadat je de e-mail hebt gekregen, moet je je domeinregistratie verifiëren aan de hand van de stappen in dit artikel.