Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Så löser du problem med vidarebefordran av e-post

När du skapar ett Google Workspace-konto kan användare i nätverket få problem med inloggningen på Google Ad Manager på grund av att personliga konton och företagskonton står i konflikt. Som administratör ser du att en e-postadress hos @gtempaccount.com har kopplats till dessa användare i stället för den tidigare e-postadressen. Nu kan det till exempel stå mittnamn%mittföretag@gtempaccount.com istället för mittnamn@mittföretag.com.

Var och en av de berörda användarna måste åtgärda detta genom att följa stegen nedan och slå ihop kontona som står i konflikt:

1. Logga in på myaccount.google.com med @gtempaccount-adressen (och det vanliga lösenordet).
  2. Välj Migrera på skärmen ”Det krävs en uppdatering av ditt konto”. Sedan kan du fortsätta att använda organisationskontot.

När migreringen är färdig ska användaren kunna logga in på Google Ad Manager med sin vanliga e-postadress.

Om en användare skulle få problem med stegen ovan kan han eller hon välja alternativet Byt namn i steg 2, koppla @gtempaccount.com-adressen till en annan e-postadress (antingen på Gmail eller utanför Google) och lägga till den nya e-postadressen som Alternativ e-postadress i företagets Google-konto. Läs mer

Du kan även kontakta supporten för Google Apps eller läsa mer om alternativen för kontosammanslagning och dataflytt.