Squarespace, Inc. ja Google ovat solmineet sopimuksen, jonka seurauksena Squarespace ostaa kaikki Google Domainsin verkkotunnusten rekisteröinnit. Squarespace on verkkotunnuksen tietueen rekisteröijä, ja Squarespacen käyttöehtoja sovelletaan. Google ylläpitää verkkotunnusta siirtymäjakson aikana. Siirtymäjakson jälkeen verkkotunnus siirtyy Squarespaceen, ja siirron jälkeen dataan sovelletaan Squarespacen tietosuojakäytäntöäLue lisää sopimuksesta.

Google Workspace ‑tilin siirtäminen

Tällä hetkellä hallitset Google Workspace ‑käyttäjiä ja laskutusta Google Domains ‑tililläsi. Voit siirtää Google Workspace ‑tilisi Google Domainsista suoraan Google Workspaceen. Google Workspace ‑palvelut jatkuvat ilman keskeytyksiä.

Miten siirrän tilini?

1. Tilin siirtäminen Google Domainsista
  1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Valitse siirrettävän verkkotunnuksen nimi.
  3. Avaa valikko Valikko.
  4. Klikkaa Sähköposti.
  5. Klikkaa Hallinnoi Google Workspace ‑tilausta.
  6. Vieritä Siirrä tilaus ‑kohtaan ja klikkaa Siirrä. Vahvista siirto valintaikkunassa.

Kun olet siirtänyt tilisi, et näe Google Workspace ‑käyttäjiäsi Google Domains ‑asetuksissa, mutta heidän Google Workspace ‑palvelunsa jatkuvat ilman keskeytyksiä. Jos haluat ylläpitää käyttäjiä, kirjaudu sisään Google Workspacen hallintakonsoliin.

Kun siirrät tilisi, myös Google Domains ‑laskutus päättyy välittömästi. Määritä laskutus Google Workspacessa 30 päivän kuluessa. Muussa tapauksessa palvelu jäädytetään.

2. Laskutuksen määrittäminen Google Workspacessa
  1. Kirjaudu sisään Google Workspace ‑sähköpostiin Google Workspace ‑käyttäjänimelläsi. Se sisältää verkkotunnuksesi, esim. sinä@verkkotunnus.com (ei @gmail.com).
    Oletko jo kirjautunut toiselle tilille? Lue lisää tilien välillä vaihtamisesta.
  2. Kun olet kirjautunut sisään, klikkaa yläreunan Google-sovelluksia Google apps ja avaa hallintakonsoli valitsemalla Järjestelmänvalvoja (saatat joutua klikkaamaan myös Lisää).

Jos et näe Järjestelmänvalvoja-kohtaa, tililläsi ei välttämättä ole järjestelmänvalvojan oikeuksia. Ota yhteys siihen henkilöön, joka rekisteröi Google Workspacen Google Domainsin avulla. Hän voi antaa sinulle järjestelmänvalvojan oikeudet.
  3. Klikkaa hallintakonsolin kohtaa Laskutus.
  4. Valitse Google Workspace ‑tuotteesi ja lisää maksutiedot ohjeiden mukaisesti.

Usein kysyttyä

Miten laskutus muuttuu, kun siirrän tilini Google Workspaceen?

Kun siirrät tilisi Google Workspaceen, laskutus Google Domainsissa päättyy. Sinua ei laskuteta jäljelle jäävästä kuukaudesta. Sinulla on 30 päivää aikaa määrittää laskutus Google Workspacessa. Muussa tapauksessa palvelu saatetaan jäädyttää.

Kun olet määrittänyt laskutuksen Google Workspacessa, sinua laskutetaan aina kuukauden alussa. Jos siirsit laskutuksen vaikkapa toukokuussa, laskutus alkaa kesäkuun alussa. Tämän jälkeen sinua laskutetaan automaattisesti joka kuukauden alussa.

Lue lisää laskutuksesta Google Workspacessa.

Mitä käyttäjäasetuksille, verkkotunnuksen aliaksille, sähköpostiasetuksille ja muille Google Workspacen asetuksille tapahtuu, kun siirrän tilini?

Kaikki sovellusasetukset säilyvät ennallaan, kun siirrät tilisi. Google Workspacen palvelut jatkuvat ilman keskeytyksiä siirron aikana.

Ainoa ero on se, että käyttäjien ylläpito siirtyy Google Workspacen hallintakonsoliin.

Jos siirrän tilini, täytyykö minun muuttaa DNS-asetuksiani (MX- ja SPF-tietueita tai palvelujen URL-osoitteita)?

Ei. DNS-asetuksesi pysyvät muuttumattomina. Jos sinun täytyy tehdä jatkossa muutoksia DNS-tietueisiin, voit tehdä sen Google Domainsissa.

Kuinka lisään ja ylläpidän käyttäjiä?

Kun siirrät tilisi Google Workspaceen, voit lisätä ja ylläpitää käyttäjiä hallintakonsolista. Lue lisää käyttäjien lisäämisestä.

Verkkotunnuksesi sähköpostien uudelleenohjausta hallitaan Google Domainsin kautta.

Kun yritän päivittää laskutuksen Google Workspacessa, minua kehotetaan ottamaan yhteyttä jälleenmyyjään. Mitä teen?

Laskutusta ei ole siirretty Google Domainsista Google Workspaceen. Toista kohdassa Tilin siirtäminen Google Domainsista kerrotut vaiheet. Jos ongelmat jatkuvat, ota yhteyttä Google Domains ‑tukeen.

Siirsin tilini Google Workspaceen. Miksi sain viestin, että tilini on jäädytetty?

Kun olet siirtänyt tilisi Google Domainsista Google Workspaceen, sinun on määritettävä laskutus 30 päivän kuluessa. Muutoin tilisi jäädytetään. Jos olet määrittänyt laskutusasetukset Google Workspacessa, mutta ongelmat jatkuvat silti, laskutuksessa voi olla jokin muu ongelma. Lue lisää.