Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Om e-postalias för Google Workspace

Tips: Endast Google Workspace-administratörer kan skapa e-postalias.

Google Workspace-administratörer kan skapa e-postalias för en användare så att användaren kan skicka och ta emot e-post från en annan adress i din domän. Den här artikeln ger en översikt över vad e-postalias är, vad de används till och resurser för hur de läggs till.

Så fungerar det

Varje användare på ett Google Workspace-konto har en primär adress för att logga in på sitt konto och ta emot e-post. Om en användare vill ha en annan e-postadress kan du skapa ett e-postalias åt användaren.

Exempel: nils@solarmora.com vill ha en separat e-postadress för försäljningsförfrågningar. Han skapar e-postaliaset forsaljning@solarmora.com. E-postmeddelanden som skickas till någon av adresserna går till Nils inkorg.

Du kan lägga till upp till 30 e-postalias för varje användare utan extra kostnad. Användarna måste fortsätta att logga in på sitt Google Workspace-konto med sin primära adress, inte sitt e-postalias.

Användningsområde

E-postalias är ett användbart sätt för individer att få e-postmeddelanden som skickas till en annan adress på ett och samma ställe. Till exempel är alias användbara för försäljnings- och supportpersonal som vill ha en offentlig e-postadress som är lätt att komma ihåg. Du kan också använda ett e-postalias för att skicka e-post från en annan adress eller ett annat alias.

Vidarebefordran av e-post är en separat funktion i Google Domains som du kan använda för att ta emot e-postmeddelanden på en adress som skickades till en annan adress.

Exempel: Du kan ställa in att alias@domain.com ska vidarebefordra till mittmejl@gmail.com med hjälp av Google Domains.

Du behöver ingen Google Workspace-prenumeration för att kunna använda vidarebefordran av e-post i Google Domains.

Lägga till ett e-postalias

Du måste vara Google Workspace-administratör för att kunna lägga till ett e-postalias. Besök hjälpcentret för Google Workspace för att ta reda på hur du lägger till e-postalias. Använd ett domänalias om du vill ge alla på ditt konto ett e-postalias på en annan domän som du äger.