Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Over e-mailaliassen in Google Workspace

Tip: Alleen Google Workspace-beheerders kunnen e-mailaliassen maken.

Google Workspace-beheerders kunnen e-mailaliassen maken voor een gebruiker, zodat deze een ander adres in je domein kan gebruiken om e-mails te sturen en te krijgen. In dit artikel wordt beschreven wat e-mailaliassen zijn, waarvoor ze worden gebruikt en waar je meer informatie vindt hoe je ze toevoegt.

Hoe het werkt

Elke gebruiker in een Google Workspace-account heeft een primair adres om in te loggen op het eigen account en e-mails te krijgen. Als gebruikers er een adres bij willen hebben, kun je voor hen een e-mailalias maken.

Voorbeeld: willem@solarmora.com wil een apart e-mailadres voor verkoopvragen. Hij stelt de e-mailalias verkoop@solarmora.com in. E-mails die naar een van beide adressen worden gestuurd, worden bezorgd in de inbox van Willem.

Je kunt maximaal 30 e-mailaliassen voor iedere gebruiker toevoegen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Gebruikers moeten met hun primaire adres inloggen op hun Google Workspace-account, niet met hun alias.

Wanneer je aliassen gebruikt

E-mailaliassen zijn handig voor mensen die op één plek alle e-mailberichten willen ontvangen die naar verschillende adressen zijn verzonden. Aliassen zijn bijvoorbeeld praktisch voor verkoop- en ondersteuningsmedewerkers die een openbaar e-mailadres willen gebruiken dat gemakkelijk te onthouden is. Je kunt ook een e-mailalias gebruiken om e-mails te verzenden vanaf een ander adres of een andere alias.

E-mails doorsturen is een afzonderlijke functie in Google Domains. Hiermee kun je op een bepaald adres e-mail ontvangen die naar een ander adres is verzonden.

Voorbeeld: Met Google Domains kun je instellen dat berichten aan alias@domein.com naar mijnmail@gmail.com worden doorgestuurd.

Je hebt geen Google Workspace-abonnement nodig om e-mails door te sturen in Google Domains.

Een e-mailalias toevoegen

Je kunt alleen e-mailaliassen toevoegen als je Google Workspace-beheerder bent. Ga naar het Helpcentrum van Google Workspace om te bekijken hoe je e-mailaliassen toevoegt. Gebruik een domeinalias om iedereen in je account een e-mailalias te geven bij een ander domein waarvan je de eigenaar bent.