Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

E-mails doorsturen vanuit e-mailaliassen

Je kunt zonder extra kosten extra e-mailadressen of e-mailaliassen voor je domein maken. Google stuurt alle e-mails die naar deze aliassen worden gestuurd, door naar je primaire e-mailadres. Je kunt meerdere adressen instellen, zoals speciale e-mailadressen voor zakelijke of professionele doeleinden. Je kunt ook al je e-mails op één plek bekijken.

Een domein kan maximaal 100 e-mailaliassen bevatten zonder extra kosten.

Doorsturen van e-mail instellen

Als je Google-naamservers gebruikt, maakt Google Domains automatisch de vereiste MX-records (mail exchange-records) die nodig zijn om e-mails te kunnen doorsturen.

1. Log op je computer in bij Google Domains.
  2. Klik op je domein.
  3. Open linksboven het menu Menu.
  4. Klik op E-mail.
  5. Klik onder E-mails doorsturen op E-mailalias toevoegen.
  6. Voer het e-mailadres van de alias en het e-mailadres van de bestaande ontvanger in.
  7. Klik op Toevoegen.

Als je het adres van de ontvanger niet hebt gebruikt om in te loggen bij Google Domains of het hebt geverifieerd met Google Domains, open je de eenmalige bevestigingsmail die naar dat adres is gestuurd en volg je de instructies in de e-mail.

E-maildoorsturing instellen bij gebruik van aangepaste naamservers

Voeg de volgende MX-records toe aan je DNS-host als je aangepaste naamservers gebruikt en de Google Domains-functie voor e-mails doorsturen wilt gebruiken.

Naam/Host/Alias Type Time to live (TTL) Prioriteit Waarde/antwoord/bestemming
Leeg of @ MX 1H 5 gmr-smtp-in.l.google.com
Leeg of @ MX 1H 10 alt1.gmr-smtp-in.l.google.com
Leeg of @ MX 1H 20 alt2.gmr-smtp-in.l.google.com
Leeg of @ MX 1H 30 alt3.gmr-smtp-in.l.google.com
Leeg of @ MX 1H 40 alt4.gmr-smtp-in.l.google.com

Tip: Bij Google Domains en een aantal andere DNS-providers geef je de prioriteit op in hetzelfde veld als de bestemming, met een spatie tussen de prioriteit en bestemming. Bijvoorbeeld: 5 gmr-smtp-in.l.google.com.

Nadat je de bovenstaande MX-records aan je DNS-host hebt toegevoegd, voltooi je het instellen van e-mails doorsturen.

E-mails sturen vanaf je e-mailalias

Als je primaire e-mailadres een Gmail-adres is, kun je laten zien dat je e-mail hebt verzonden vanaf je e-mailalias. Meer informatie over het verzenden van e-mails vanaf een alias

E-mails sturen naar je e-mailalias

Als je vanaf je Gmail-account een e-mail stuurt naar het gepersonaliseerde e-mailadres van je domein, kan Gmail het bericht automatisch archiveren omdat de afzender en ontvanger hetzelfde zijn. Je kunt dat voorkomen door filters te maken in je Gmail-instellingen.

Tips voor e-maildoorsturing

Testen of e-mails correct worden doorgestuurd

Nadat je e-maildoorsturing hebt ingesteld en geactiveerd, stuur je een e-mail naar de nieuwe e-mailalias die je hebt gemaakt.

Tip: Als je een doorgestuurde e-mail in je primaire inbox wilt bekijken, stuur je deze vanaf een ander e-mailadres of kijk je in de map met verzonden mail.

Je doorgestuurde e-mails vinden

E-mails die door je e-mailadres van de ontvanger worden doorgestuurd naar je doorgestuurde adres, worden getoond in de map met verzonden mail. Als je een e-mail wilt doorsturen zodat deze in je inbox wordt weergegeven, stuur je de e-mail vanaf een ander e-mailadres dan het e-mailadres van de ontvanger.

Meerdere aliassen doorsturen naar 1 ontvangstadres

Als je alle e-mails die eindigen op @domein, wilt doorsturen naar je primaire adres, typ je een sterretje * in het doorstuuradres. Zo kun je meerdere e-mailaliassen ondersteunen zonder specifieke e-mailaliassen te hoeven opgeven.

Bijvoorbeeld: support@miriamsbakery.com, info@miriamsbakery.com en press@miriamsbakery.com worden allemaal doorgestuurd naar miriam.example@gmail.com als je *@miriamsbakery.com.
E-mails doorsturen naar meerdere mensen

Je kunt een groep e-mailadressen van personen als ontvangstmailadres gebruiken als je een Google-groep maakt. Als je wilt dat iedereen e-mails kan posten in de groep, kun je de rechten van de groep instellen.

Problemen met het doorsturen van e-mails door de afzender

Misschien krijg je de e-mail niet die wordt doorgestuurd door afzenders met specifieke instellingen voor e-mailverificatie. Ongeacht je e-mailinstellingen in Google Domains, hebben sommige e-mailafzenders regels die voorkomen dat hun e-mail wordt bezorgd door de systemen voor het doorsturen van e-mail.

Tip: Gebruik een gepersonaliseerd e-mailadres met Google Workspace in plaats van het doorsturen van e-mails om problemen met de bezorging te voorkomen.