Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Handelsmerkbericht en TMCH

Google Domains werkt samen met het Trademark Clearinghouse (TMCH) om handelsmerkeigenaren te beschermen. Het TMCH is een centrale database van geverifieerde handelsmerken die wordt gebruikt door alle registers voor nieuwe gTLD's (nieuwe domeinextensies). Hierdoor krijgen houders van rechten bij de uitgifte van nieuwe domeinextensies voorrang bij de registratie van domeinnamen (Sunrise priority) en kunnen ze gebruikmaken van de Trademark Claims Service (hieronder beschreven).

Trademark Claims Service

Wanneer u een domeinnaam registreert, controleert Google Domains of deze naam overeenkomt met een handelsmerk in de database van het TMCH. Als er een overeenkomst is, ziet u een handelsmerkbericht:

1. Lees het bericht om volledig op de hoogte te zijn van uw rechten en plichten wanneer u het domein registreert.
  2. Scrol door de lijst van handelsmerken om te zien wie de geregistreerde houders van de handelsmerken zijn en welk gebruik gezien wordt als concurrerend.
  3. Klik op de knop Accepteren om door te gaan met de registratie van de domeinnaam.

Opmerking: Uw recht om deze domeinnaam te registeren kan volgens de wetgeving in uw land wel of niet beschermd zijn op grond van het principe van niet-commercieel gebruik of redelijk gebruik. Ga naar de pagina Claims Notice van het Trademark Clearing House voor meer informatie.

Wanneer er mogelijk sprake is van inbreuk op een handelsmerk

Google Domains voldoet aan de Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy (UDRP) en de Uniform Rapid Suspension Policy (URS) voor het afhandelen van geschillen met betrekking tot vermeende inbreuken op handelsmerkrechten van derden door domeinnamen.

Als een eigenaar van een handelsmerk meent dat u zijn handelsmerk schendt, kan de eigenaar:

• rechtstreeks contact met u opnemen via de administratieve contactpersoon in uw contactgegevens (WHOIS-gegevens). Beheer uw contactgegevens op het tabblad Registratie-instellingen.
  • een klacht indienen op grond van het UDRP of URS, met het verzoek uw domein te annuleren, over te zetten of op te schorten.

Google zal de beslissing op grond van het UDRP of URS respecteren en contact met u opnemen volgens de voorwaarden van de beslissing en de voorwaarden van het register dat verantwoordelijk is voor de domeinextensie (of TLD).

Als u denkt dat content die door Google wordt gehost inbreuk maakt op uw handelsmerk, gaat u naar de online formulieren voor het verwijderen van content voor meer informatie over hoe u verwijdering van inbreukmakende materialen aanvraagt. Los uw geschil in andere gevallen rechtstreeks op met de eigenaar van de domeinnaam via UDRP, URS of anderszins. Als u een rechterlijk bevel heeft met betrekking tot een domeinnaam, gebruikt u dit formulier om het bevel in te dienen.

Meer informatie