Squarespace, Inc. ja Google ovat solmineet sopimuksen, jonka seurauksena Squarespace ostaa kaikki Google Domainsin verkkotunnusten rekisteröinnit. Squarespace on verkkotunnuksen tietueen rekisteröijä, ja Squarespacen käyttöehtoja sovelletaan. Google ylläpitää verkkotunnusta siirtymäjakson aikana. Siirtymäjakson jälkeen verkkotunnus siirtyy Squarespaceen, ja siirron jälkeen dataan sovelletaan Squarespacen tietosuojakäytäntöäLue lisää sopimuksesta.

Tavaramerkki-ilmoitus ja TMCH-palvelu

Google Domains käyttää Trademark Clearinghouse (TMCH) ‑palvelua tavaramerkkien omistajien oikeuksien suojaamiseen. TMCH on keskitetty vahvistettujen tavaramerkkien tietokanta, joka on yhteydessä kaikkiin uusiin gTLD-rekistereihin (uudet verkkotunnuspäätteet). Sen kautta tavaramerkkien omistajat voivat osallistua etuoikeutettuun ennakkorekisteröintivaiheeseen (Sunrise) ja käyttää tavaramerkkien valvontapalvelua (kuvaus jäljempänä).

Tavaramerkkien valvontapalvelu

Kun rekisteröit verkkotunnuksen, Google Domains tarkistaa, vastaako valitsemasi nimi mitään TMCH:n tietokantaan kirjattua tavaramerkkiä. Jos vastaava tavaramerkki löytyy, saat tavaramerkki-ilmoituksen:

1. Lue ilmoitus kokonaan, jotta ymmärrät oikeutesi ja velvollisuutesi siinä tapauksessa, että päätät rekisteröidä verkkotunnuksen.
  2. Selaa tavaramerkkiluetteloa selvittääksesi, keitä tavaramerkkien rekisteröidyt omistajat ovat ja minkälainen verkkotunnuksen käyttö katsottaisiin kilpailemiseksi.
  3. Jatka verkkotunnuksen rekisteröintiä valitsemalla Hyväksy.

Huom. Mahdollinen oikeutesi rekisteröidä verkkotunnus ei-kaupallisiin tarkoituksiin tai kohtuullisen käytön periaatteella määräytyy maasi lainsäädännön mukaan. Lisätietoja saat Trademark Clearing House ‑palvelun valvontailmoitussivulta.

Mahdollisten tavaramerkkiloukkausten käsittely

Google Domains noudattaa Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy (UDRP)- ja Uniform Rapid Suspension Policy (URS) ‑riidanratkaisumenettelyjä, joilla ratkaistaan verkkotunnusten yhteydessä esiintyviä kolmansien osapuolten tavaramerkkien loukkauksia koskevia kiistoja.

Jos tavaramerkin omistaja katsoo, että olet loukannut hänen tavaramerkkiään, hän voi toimia seuraavasti:

• Hän voi ottaa sinuun suoraan yhteyttä verkkotunnuksesi WHOIS-tiedoissa mainittujen hallinnollisten yhteystietojen avulla. Voit hallinnoida yhteystietojasi Rekisteröintiasetukset-välilehdellä.
  • Hän voi tehdä UDRP- tai URS-valituksen ja pyytää, että verkkotunnus kumotaan, siirretään tai jäädytetään.

Google noudattaa UDRP- tai URS-päätöstä ja ottaa sinuun yhteyttä päätöksen ehtojen ja verkkotunnuksen päätteestä (TLD) vastaavan rekisterin ehtojen mukaisesti.

Jos uskot, että Googlen palvelimilla sijaitseva sisältö loukkaa tavaramerkkiäsi, katso Googlen sisällön poistolomakkeista lisätietoja siitä, miten voit pyytää oikeuksiasi loukkaavien materiaalien poistamista. Muussa tapauksessa kiista on ratkaistava suoraan verkkotunnuksen haltijan kanssa UDRP-, URS- tai muulla menettelyllä. Jos sinulla on verkkotunnusta koskeva oikeuden määräys, lähetä määräys tällä lomakkeella.

Lisätietoja