Integratie met Google Sites

In dit artikel lees je hoe je een met Google Sites ontwikkelde site aan je subdomein koppelt. Google Sites is een tool waarmee je eenvoudig websites kunt maken op basis van gestructureerde templates. Meer informatie over Google Sites.

Als je je hoofddomein (example.com) wilt doorsturen naar je subdomein (subdomain.example.com), stel je subdomein doorsturen in voor het hoofddomein (@).

Een CNAME-record in Google Domains maken

Als je je subdomein als webadres wilt toevoegen voor een site die je met Google Sites hebt gemaakt, moet je eerst een CNAME-record maken in Google Domains. Maak als volgt een CNAME-record:

1. Log in bij Google Domains.
  2. Selecteer de naam van je domein.
  3. Open het menu Menu.
  4. Klik op DNS.
  5. Scroll naar Aangepaste resourcerecords.
  6. Geef in het veld @ het subdomein op van het webadres dat je wilt gebruiken voor de Google-site, bijvoorbeeld www.
  7. Klik op het dropdownmenu A en selecteer CNAME.
  8. Voer in het veld Domeinnaam GHS.GOOGLEHOSTED.COM in.

9. Klik op Toevoegen.

Een webadres in Google Sites toevoegen

Welke stappen je moet zetten om een webadres in Google Domains toe te voegen, is afhankelijk van de manier waarop je de site hebt gemaakt: met een normaal Gmail-account of met een G Suite-account. Hieronder vind je de toepasselijke stappen voor je Google-account.

Een normaal Gmail-account gebruiken

Volg de onderstaande stappen voor sites die met de nieuwe versie van Google Sites zijn gemaakt of voor sites die met de klassieke versie van Google Sites zijn gemaakt.

Nieuwe versie van Google Sites

Je kunt maximaal vijf URL's aan je Google-site toevoegen door deze stappen te volgen:

1. Open je site op een computer in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik bovenaan op Meer Meer Aangepaste URL's.
  3. Voer je aangepaste URL in.
  4. Klik op Toewijzen.

Meer informatie over hoe je een aangepaste URL voor je site gebruikt.

Klassieke versie van Google Sites

Volg deze stappen om een webadres toe te voegen in de klassieke versie van Google Sites:

1. Log in bij de klassieke versie van Google Sites en ga naar de site die je met je domein wilt integreren.
  2. Klik op het menu Meer acties in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Site beheren.
  4. Klik aan de linkerzijde van de pagina 'Site beheren' op Webadres.
  5. Voer onder Een webadres toevoegen het adres in van het subdomein dat je gebruikt, bijvoorbeeld subdomain.example.com.
  6. Klik bovenaan de pagina op Toevoegen om je adres toe te voegen.

Een G Suite-account gebruiken

Als je een G Suite-account hebt en een webadres in Google Sites wilt toevoegen, volg je de onderstaande stappen:

Opmerking: Je kunt deze stappen pas uitvoeren nadat je een CNAME-record hebt gemaakt in Google Domains.

1. Open de Google Beheerdersconsole.
  2. Ga vanaf de homepage van de Beheerdersconsole naar Apps G Suite Sites.
  3. Klik op 'Aangepaste URL' + om een aangepaste URL toe te voegen.
  4. Selecteer het sitetype Nieuwe versie van Sites of Klassieke versie van Sites en klik op Doorgaan.
  5. Voer je Google Sites-URL in en klik op Doorgaan.
  6. Geef het subdomein op dat je wilt gebruiken (zoals www) en klik op Doorgaan.
  7. Klik op Aangepaste URL toevoegen.

Opmerking: Afhankelijk van je locatie kan het enkele minuten duren voordat DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd. Doorvoeren op het hele internet kan tot 48 uur duren.